Fosi Audio V3 mono

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
hřebík
Kontaktovat uživatele:

Re: Fosi Audio V3 mono

Příspěvek od hřebík »

Jak je to s údajnými lupanci v reprácích při zapnutí či vypnutí Fosi Audio V3 mono? Je to reálný problém? Jak silně to lupe?

A jsou známy údaje o spolehlivosti? Jsou V3 mono bezpečné pro repráky?

Nechystám se je kupovat, jen mě to zajímá. O lupancích jsem se náhodou dočetl na webu, třeba tady, kde je i další info:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ead.54043/

Olgoichorcoi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olgoichorcoi »

Používal jsem fosi v3 mono 2 měsíce v režimu AUTO ON/OFF a nesetkal s lupanci v repro při zapínání, takže předpokládám, že to bude kus od kusu.

PS. budu ty svoje asi prodávat, kdyby někdo měl zájem :-D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

No, já jsem po pravdě z V3 mono nadšený. Mám nominálně 2 ohm systém beden, určitě pro některé frekvence reálně padající pod 1 ohm, a zatím nic, co jsem tu měl, si s tím nedokázalo poradit jako V3 mono. Ani takový impedanční brutal je nerozhodí. Že si je všichni pochvalují je dílem i tahle vlastnost -- nerozhodí je jakkoliv náročné bedny, hrají se vším.
A jak lehce a samozřejmě to působí!
Na druhou stranu to, jak ukazují zařízení před sebou, je až děsivé a v téhle třídě (je 0-10t vůbec nějaká třída???) nevídané. Podle mě v téhle vlastnosti si k cenovce jde přidat dvě nuly... Šílené jsou nejen rozdíly mezi DACy, ale i v kabelech, nejde tomu ani věřit. ((( na druhou stranu stačí špatný DAC bez možnosti srovnání a žádný zázrak se nekoná)))
Dále k životu nutně potřebují filtr. Na PowerQuestu je "Linear Noise-Dissipation comprises Differential-Mode filtering" 30kHz-1GHz a opravdu hodně V3 svědčí.
Zrovna poslouchám výběr skladeb pro sólový klavír a jsem nadšený. Každý nástroj a nahrávací prostor je jiný a je to naplno slyšet. Přitom žádná přehnaná tvrdost...
No, jsou to malé levné kousky, tohle hifisti nebudou chtít mít. Ke své škodě bych řekl. Jsem zvědavý, kam čipové zesilovače nakonec dojdou...

Obrázek

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Po předchozím dvoudenním testu zapůjčených V3 mono jsem si zakoupil vlastní pár. Aktuálně u malýho zelenýho z...da za 6419. Takže parádní cena s plnou zárukou. Lupance se žádné nekonají. Akorát se hodí je mít na místě, kde alespoň trochu proudí vzduch. Mám je zastrčené v regálu tak jsem pro hlasitější poslech nainstaloval tichý ventilátor z PC, který je zlehka ofukuje. Poté jsou sotva vlažné i při hlasitém poslechu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

K připojení -- Rozhodně bych doporučil symetriku XLR. Mám zatím jen Kimber Timbre a přesto se k němu žádný z RCA kabelů nepřibližil. A je jich plný šuplík. Každý hraje jinak, ale nikdy tak dobře jako XLR. Velký podíl na tom jistě má důkladný, plně diskrétní symetrický analogový výstup Gustardu X26pro. Fakt se mi líbí, jak mi to teď hraje.

Úplně náhodou budu mít brzy WireWorld Oasis 8, možná osud, doživotní záruka 8-) a tři ploché zkroucené čtyř-žilové OFC vodiče, celkový průřez 0,4 mm2, tak jsem zvědav, co bude. A ještě časem pár takových jistě koupím...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jbajci -- koukám, že máš koncák Lyngdorf, takže V3 mono lepší?

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Projev V3 mono je mírně odlišný od Lyndorfa. Co je lepší nelze jednoznačně říct a je to otázka priorit a hlavně toho jak si to celé sedne do sestavy. Nebýt v paneláku, kde nemohu hrát moc nahlas, tak dám přednost Lyndorfu - tam je znát výkonová rezerva . Pro dlouhodobý pohodový poslech na neobtěžující hlasitosti ( pro sousedy) je Fosi velmi dobrý zesilovač především v poměru cena/výkon.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Taky panelák, taky střední a tiché hraní. Malý prostor.
Hledal jsem náhradu za odpálený NAD C 368 a V3 mono jsou super.

Mimochodem dorazil ten Wireworld Oasis 8 a hned se potvrdilo, že Kimber Timbre je mnohem lepší kabel. Vyzkoušel jsem ho na doporučení -- ostatně i V3 mono -- a je OK. Takový propustný bych řekl. V3 mono taky. Nejvíc je ve zvuku slyšet bedny a DAC. Moc se mi líbí, jak to hraje, takže náhradu C 368 vidím jako hotovou. 8-)

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Dadafte,a kde máš ten tvůj donedávna vychvalovaný Audiophonics DA-S125NC ? Vidím,že už ho neuvádíš ani ve vybavení. :mrgreen:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Zůstal v hromádce. Je to fajn usb-dac/amp. Ale Gustard X26pro (ze sestavy kterou momentálně neposlouchám) a FA V3 MONO jsou lepší a baví mě tak, že dál hledat nebudu. V hromádce je kromě streameru ještě sluchátkový NAD pro otevřené Soňáky.
Teď přišel čas na bedny, nedávno jsem málem umřel, takže mi došlo, že nejde dál čekat a je třeba se do toho pustit.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Bedny mě zajímají. Taky řeším, ale zatím se nedokážu rozhodnout. Naslepo se mi kupovat nechce.
Jo jo není čas, ztrácet čas..

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ještě zpátky k xlr kabelu Wireworld Oasis 8. Nevím, jsem divný a stává se mi to pořád, něco příjde, vybalím to, zapojím, a je to naprostá hrůza. Letí to do kouta. Po čase se k tomu vrátím a zjistím, že je to dobré................ Naposledy s Node Nano. A teď s těmi Oasis 8. Když jsem je zapojil poprvé, ještě ledové, hrály hnusně a nevíc jeden silněji než druhý. Původně jsem chtěl jiný kabel, Oasis 8 byla nabídka a když jsem zjistil, že jde o čistou měď a průřez 0,4 mm2, šel jsem do něj. To je kabel pro mě. Kdysi jsem zkoumal všechny možné tloušťky smaltovaných drátů na signální kabely a průměr 0,75 mm, tj. cca 0,42 mm2 průřez, byl akorát. Nejvyváženější zvuk pro signální přenos. A nechytlo mě žádné stříbro, hybridy s uhlíkem, nic. Měď je měď a měď je nejlepší. Takže mě Oasis 8 zaujal a změnil jsem objednávku.............. Navíc má vtipnou konstrukci, nepamatuji si, že bych jinde viděl zkroucené ploché vodiče ..................... a vlastně by mohly dávat výhody obou uspořádání ne?
No zkrátka ještě večer jsem ho zapojil a hraje super a už v sestavě zůstane................. dost neutrální, mírně do tepla a spojitosti. Kimber Timbre je proti Wireworld Oasis 8 pěkný brousek, který zpřesňuje basy a vytahuje kontury. Mám monitory, nic z toho nepotřebuju.
A teď to všechno do sebe zapadlo a nemůžu se nabažit.

Fosi Audio V3 MONO jsou parádní koncáky a Gustard X26pro dost dobrý DAC/PRE na to, abych si fakt užíval..........*2thumbsup*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

*
Ještě k tomu chlazení V3 mono --- určitě budou ke koupení nějaké stojánky, třeba pod monitory, internet už vydal ukázku:

Obrázek

Zvedá se to proto, že čip, který hřeje nejvíc, je připevněný ke dnu šasi a díky miniaturním nožičkám je zespodu ztížená ventilace. Popravdě když jsou volně, tak se ty koncáky nepřehřejou. Nicméně když se zvětší mezera mezi dnem a podložkou jsou pak opravdu jen teplé a stabilní. Součástky to ocení delší životností. Se zvukem to neudělá nic.
Já jsem použil antivibrační podložky od Pro-Ject Damp It. Jako antivibrační jsou na prd, ale mají uprostřed díru akorát na nožičky V3 mono a zvednou ho cca o centimetr. Zn. ideál a nevypadá to zle. *thumbs up*

Jo a ještě jsem se dočetl, že u toho twin modelu s jedním adaptérem je i filtr sítě. Tak to je dobrá nabídka. V3 mono filtr potřebují, bez PowerQuestu nejsou tak dobré...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak jsem rád, že se ty moje dřísty prdy o Fosi Audio V3 Mono potvrzují:

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... p3-v3-mono

Dokonce i na sestavách, kde jen signální káblík stojí 50x tolik než celý set koncáků, to hraje. *jupi*

Jak říkám, ušetřené peníze bych vrazil do dobrého symetrického dac/pre a je vymalováno...

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Když vidím na youtube videa z Číny jak jdou neuvěřitelně dopředu v technologiích a rozvoji měst, tak se nedivím, že dokáží vyrobit zá pár babek dělenou sestavu co hraje opravdu slušně.
Bouchni tam tyto kovové nožičky, jsou super kupoval jsem je od Číňana. Mají různé rozměry a kvalitní elox+ zespoda gumový okroužek, že nic nepoškrábeš a perfektně sedí.
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... in_prod%3A

Pod větší zesilovač jsem dával tyto:
https://www.aliexpress.com/item/1005010 ... e-home.0.0

Odpovědět