Fosi Audio V3 mono

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
jarda13
Kontaktovat uživatele:

Re: Fosi Audio V3 mono

Příspěvek od jarda13 »

Celou dobu ticho, a najednou jste se tu rozjeli...

K dadaftovo otázce. Měl jsem combo s jedním zdrojem, DC pračkou a Y kabelem pro společné napájení obou zesilovačů. Tomu připisuji zpívání jednoho zesilovače při vypnutí druhého. Je mi jasné, že s odělenými zdroji by se tato závislost odstranila. Nicméně, takový je produkt, který má mít nějaké vlastnosti a tato vlastnost není žádoucí.

Dva páry předních reproduktorů ani manuální přepínač reproduktorů do obýváku dávat nechci. Tedy buď budu předky napájet z Marantze nebo z jiného zesilovače, ale vždycky bude ten druhý zesilovač dostávat z Marantze signál. Samozřejmě, můžu mít i další zdroj signálu, pokud zesilovače pro předky budou mít více vstupů - tady by to s V3 mono šlo - ale zase, něco to bude stát a šumy do reproduktorů ani nevypínání to neodstraní, dokonce V3 mono nemá ani automatické nebo dálkové přepínání vstupů a mně jde i o nějaké pohodlí - používají to i děti a žena, takže není možné programovat přepínače na všech krabičkách při každém zapnutí televize, aby hrálo to, co hrát má. Musí se to zapínat, vypínat a nastavovat "samo".

Ale aspoň jsem definoval, co chci a co očekávám, šel a zkusil jsem to a zjistil, že něco dobrého to přinést umí, přičemž i tady je chleba o dvou kůrkách, takže celkově to v mém případě vedlo k odstoupení od smlouvy a vrácení zesilovačů prodejci v perfektním stavu zpět.

V mém případě holt jde zatím hifi stranou. A další vynucený výdaj k tomu nepřispívá.

Streamer, který po ethernetu umí číst windowsí sdílené složky (bez omezení velikostí či počtem souborů a složek), nativně použít PCM / DSD převodníky podle obsahu souboru, má vestavěné výkonové zesilovače, umí automaticky přepnout na RCA vstup, k tomu ideálně ještě má USB vstup do převodníků, a nestojí majlant, bych ještě zkusit mohl... Až ho najdu.

Edit: Možná EverSolo Play...?

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Samozřejmě, že Tvůj názor je rozhodující. Ale chtít ještě dálkové ovládání a různé "samofunkce" za ty peníze?
Nevím která konkurence Ti to všechno nabídne.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Malá technická otázka.
DC filtr, který je součástí balení Fosi Audio V3 MONO Combo má být zjednodušeně řečeno něco ve smyslu třeba tohoto :?: :
https://www.melodyshop.sk/srs-power6-4-m/
nebo asi sofistikovanějšího
https://www.audionirvana.cz/e-shop/napa ... ?var=1+set

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Ne,nic z toho není DC filtr.DC filtr je například tady:
https://www.customworks.cz/dc-filtr
dc-filtr-300x300.jpg
třeba
dynavox4.jpg

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jarda13 ----- Jo, dík. Už v té úvodní recenzi jsem psal, že je ve dvou z mnoha recenzí zmíněno, že ten set se společným transformátorem a filtrem má občas nějaké potíže. Teď se to potvrdilo a nebudou to samotné koncáky. Takže za mě rozhodně koupit čistě dvě jednokanálové verze každá se svým trafem a k tomu zvlášť filtr. Protože filtr V3 mono dělá dobře. Stačí nějaký inženýrský model bez snake oilů. Třeba Powerquest. Stejně ho bude potřeba pro DAC a streamer...

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

dadaft píše:
04 bře 2026 14:43
*
Ještě k tomu chlazení V3 mono --- určitě budou ke koupení nějaké stojánky
Ukázka "stojánku" vytištěném na 3D tiskárně.
Na vrchní části jsou prohlubně přesně pro nožičky zesilovače.
2.jpg
Zespodu se dají vlepit nějaké protiskluzové nebo antivibrační podložky.
4.jpg

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Hezký. *thumbs up*
Já zůstal u podložek Pro-Ject Damp It. Sedí perfektně, vypadá to hustě bez vlivu na zvuk, takže jen výhoda spodní ventilace.
Monobloky i po dlouhém hraní jen mírně hřejí.
Jsem :D

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Reprosoustavy mám proti sobě a přístroje na boční stěně obýváku. S tím nic nenadělám. Takže jsou od nich bedny cca 2,5 a 5 metrů. Přemýšlel jsem, že bych koupil místo integrovaného zesilovače 2 monobloky Fosi Audio V3. Zajímá mě co je lepší nebo kvalitnější. Dát je přímo k bednám? Tím by se maximálně zkrátily reprokabely a prodloužily signálové (XLR). Nebo je dát na boční stěnu a nechat dlouhé reprokabely a krátké signálové.
Umělá inteligence mi doporučuje - Zesilovač u repro + dlouhé signálové kabely.
Rád si vyslechnu každou smysluplnou radu. Podotýkám, že o tom nákupu pouze uvažuji. Ne že pro ně zítra poletím do kšeftu.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Ano zesilovač u repro a dlouhý signálový XLR kabely. XLR se používají právě pro vedení signálu na větší vzdálenosti, na to jsou dělaný. Kvůli svojí konstrukci a svým vlastnostem jsou pro vedení signálu na větší vzdálenosti mnohem vhodnějšší než RCA i reprokabely. Nicméně do 5 metrů to ještě není žádná extra velká vzdálenost.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Nikam letět nemusíš, ale Liamee má pravdu, nehledě na to, že to bude výrazně levnější.

jarda13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda13 »

To je otázka, jestli vadí víc drobná ztráta na vyšším napětí, nebo na menším. A jestli vadí víc rušení do vyššího napětí nebo do nižšího. Nic proti symetrickému vedení, to výhody má neoddiskutovatelné, ale přijde mi lepší vést na dlouhou trasu radši napětí vyšší než nižší. I kdyby ne kvůli rušení, tak kvůli kapacitě. V měřítkách metr sem, metr tam, to asi bude jedno. Čím víc se ti to bude líbit, tím líp to bude hrát.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Co ti jak přijde je úplně fuk. Elektrotechnika se neřídí podle toho jak co komu přijde. *taktone*

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Či to ale s Hypexmi bude reálne (zvukovo) lepšie som trochu skeptický

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

blesk666: Proč by nemělo? Víš, jaký Hypex tam bude? To jsem zatím nikde nenašel.

Co jsem si zatím všiml, tak třeba zesíky s Hypexem NCx250, Hypex NCx500 a Nilai jsou majiteli hodnocené lépe než Fosi V3 Mono.

A taky mě napadlo, proč by něco s Hypexem dělali, kdyby to mělo být horší?

Odpovědět