Densen

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Densen

Příspěvek od efičák »

Obrázek
Můj Densen Beat B-100, je integrovaný zesilovač, na jaký mě navedl kamarád Radek. Ani jeden porovnaný zesilovač neměl celkové znění tak vyladěno, abych neuslyšel jeho ušlechtilý charakter. Je návykový. Ten charakter mi chybí i u dražších zesilovačů. Prostě jsme se hledali, až se našli.
Už dva roky spolu šťastně žijeme, jako partneři. Stačí mi hledet na jeho přátelsky svítící diodu, která se odráží od pozlacených obrovských knoflíků. Díky stálému zapnutí prohřívají výkonové tranzistory dno a celou skříň z masivního tlakově odlitého hliníku. Oba knoflíky jsou příjemně teplé, což je velmi příjemné. Borek je přirovnává trefně k dětským hrníčkům. Rád bych si dopřál jiný, ještě barevnější zesilovač. Ale psycho akustická veličina "rytmus", je pro můj poslech asi nejdůležitější. Je příjemné cítit tu jistotu správného výběru.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Densen

Příspěvek od efičák »

Novým počinem dánského výrobce Densen, je dle čerstvé zprávy z Mnichova limitovaná edice integrovaného zesilovače Densen Beat B-100 s vlastnoručním podpisem Thomase Sillensena.
Zesilovač má mít jen jeden knoflík, podobně jako předzesilovač B-200 a stejně tak "jen" stříbrný.
Konstrukčně půjde o nový přístroj s moderní topologií.
Je to odezva našeho volání po designu B-200, který je nejen na fotografiích příjemný.
Může to být takto?

Obrázek

A ještě albínek. Vysoká schvalitelnost partnerek!

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Nový web s naším koníčkem,
audiodrom.cz
zveřejnil vlastní test integrovaného zesilovače Densen Beat B-110.
Článek fantasticky popisuje starší B-100, kterou mám, a spoustu informací o konstrukci, jak to má být. Nadšení mi vyvolal i popis slyšeného. Tak hezky popsaný poslech znám z článků v Audio Video revue, z r. 1996.
Je tam všechno. Tak hezky psát neumím.
Mám radost z znamenitého díla a blahopřeji autorovi.
Tady si přečtěte:
http://www.audiodrom.cz/densenb110.html

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Pár snímků z Mnichova.

http://www.lydogbilde.no/flere-lanserin ... 45376.html

U Densenů tam měl premiéru jednak CD přehrávač B-440, jednak (Thomas ho ukazuje na snímku níže) externí zdroj.

Btw.: externí zdroj je, zdá se, nová "cash cow" high-end audio průmyslu. Který výrobce ho loni ještě neměl v programu, ten už ho letos uvádí na trh....

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

pipis píše:Jsem zvědav na první ohlasy majitelů jak k B-440, tak k externímu zdroji.
Externí zdroj - asi mám "spiklenecké vidění světa", ale snahu všech výrobců přinést "vyšší kvalitu" pomocí externího zdroje vnímám jako (přirozenou) snahu dostat z platících zákazníků maximum.

Pro mě osobně platí: desítky tisíc vydané za externí zdroj mi nedají ve stejné míře dodatečnou radost z kvalitnějšího poslechu

aneb

stará známá (ne)úměra

Obrázek

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zbynek

hifi je o penězích.
a to špičkové hifi je o špičkových penězích.

od určité kvality zvuku musíš zaplatit o 50% více, aby jsi se posunul o 5% výše.

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

lachim píše:zbynek
od určité kvality zvuku musíš zaplatit o 50% více, aby jsi se posunul o 5% výše.
Nezpochybňuji. Graf logaritmické funkce to jednoznačně potvrzuje.

Pro sebe si vždy kladu jen otázku: je vydání těchto peněz vyváženo adekvátním přínosem?
V mém případě: raději než vícero drobných vylepšení se jednou plácnu přes kapsu a koupím řádově lepší komponenty.
Samozřejmě dáš-li za komponenty určité množství peněz, tak pak už k nim odpovídající bižuterii (za x% ceny komponentů) zakoupíš.

To je jak s hliníkovými disky na auto....

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

pipis píše:to Zbyňek:

některá hifikosmetika ti může hifi upgrade naopak zlevnit. To nemluvím o tom, že si ju můžeš nechat i po
výměně hifikomponentů na vyšší ligu.

Příklad: vhodný silový kabel řekněme za 1000Kč ti může posunou zvuk CD přehrávače o třeba 8000 dopředu.
Ale to už se zas opakuju :lol: (kdybych to u tebe na vlastní ušiska neslyšel, tak držím zobák)
Máš pravdu s přínosem s síťovým kabelem za tisíc. Myslíš asi ten Tvůj, dělaný.
Jinak je nejlevněji kolem 2500Kč za hotový. Zbyněk pájet nebude.
Tyto peníze je lépe vložit do částky za rozdíl, mezi prodaným používaným a novým, posledním modelem. Pipísů Zbyněk ode mě dostane kvalitní síťový kabel zdarma, až bude kupovat nový CDP Densen B-440.

Používaný B-400 plus mi výhodně prodá a docílí tím výrazně lepšího pokroku, než zapojením kvalitního japonského síťového kabelu s rhodiem pokovenými konektory do stávajícího staršího modelu.
To se mi velmi líbí a myslím, že je to od Zbyňka velmi rozumné. :D

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

pipis píše:Kluci jaký je rozdíl mezi Densen B-400, B-400+ a B-410?
B-410 je následovníkem B-400 Plus, který byl následníkem B-400. Vždy se jedná o "entry" přehrávač Densenu.
Rozdíly z hlavy nevím, ale když jsem to minulé léto hledal, tak nějaké zásadní nebyly.
Zásadní rozdíly byly vzhledem k vyšším modelům.

Vlastně jeden rozdíl může hrát roli - jakou slevu z katalogové ceny Ti na ten nebo onen model dá Tvůj prodejce.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ty Denseny jsou tak malé, že tam asi nic není v těch krabicích...
To ten Ital má aspoň kus High endu... :)
Naposledy upravil(a) Peer dne 03 říj 2008 15:34, celkem upraveno 1 x.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak se hlásím do klubu. :D

* * * * *

kdysi, když jsem se seznámil s efičákem, jsem dostal pozvání na poslech jeho aparátu. efičák už měl tehdy jasno, co chce, a bůh ví, že se od té doby nic nezměnilo. zatímco jeho tanec kolem gramofónu, se vším tím složitým vyvažováním a nastavováním, se zahořováním přenosek a charakterem předzesilovačů a kabelů, mě nijak zvlášť nebral, jeho druhá velká láska mě hluboce oslovila...

to bylo tak. hifista ve svém svatém zápalu pro věc, v cestě za svým zvukem, občas druhým může připadat jako naprostý šílenec. při jedné z návštěv mi efičák předváděl svůj nový analogový svatý grál. myslím, že to bylo nc450, nějaký předzesák od Renowna a přenoska, jejíž jméno si nepamatuju a je mi to jedno, a jejíž zvukový charakter bych nedokázal popsat ani na mučidlech.
efičák zářil jako vánoční stromeček. pouštěl mi ukázky neznámé klasické hudby. nehrálo to špatně. trochu mi sice vadil strašlivý všeprostupující hukot, což, jak se později, těsně před odchodem ukázalo, byl důsledek nějak špatně připojeného kabelu do předzesilovače, ale berte nadšenci jeho radost!!! to hučení se díky efičákovu výběru hudby vskutku dalo snést...
když už jsem musel jít, došlo i na mnou přinesenou klasiku. a já su jak známo digitál. efičák zasunul můj disk do svého hybridního vincenta, o kterém sice tvrdil, že nehraje špatně, ale vedle božstva gramofónu to byl v jeho očích jen ubohý špinavý červ, přepl zdroj na zesilovači zastrčeném hluboko v polici, takže jsem jej ani neviděl, a trochu tomu přitnul...

byl jsem ohromen.
bylo to úžasné, nádherné, dokonalé.
hudba, kterou jsem znal jako své boty (a bylo to pro mnohé pitomé trance), byla najednou taková, jaká by měla být. jakou bych ji vydržel poslouchat pořád a pořád a pořád...
plná síly a přece nezraňující.
vzrušujícně tajemná, ale ne zamaskovaná.
čirá, ale ne prázdná.
veliká, ale ne otylá.

prostě šlapalo to jako prase. *hura*

na mnou nevyslovenou otázku odpověděl efičák třemi slovy: to je DENSEN.

(a mě napadlo, že až do téhle chvíle mě nenapadlo se o zesilovač vůbec zajímat. vše se točilo okolo gramce... !!!!!! )

* * * * *

od té doby o té firmě vím. sám jsem procházel mnoha peripetiemi, než abych měl čas nějak víc se tím zabývat. musel jsem si ujasnit své vlastní záležitosti.

před pár dny jsem si všiml, že pipis už nějaký čas nabízí k prodeji koncák Densen B300. cena byla příznivá. a nikdo z hifistů nejevil valný zájem. jak příznačné...

neváhal jsem.
a nezaváhal.
je to krásný kus železa. tedy hliníku.
na fotkách vypadá dost neatraktivně a možná příliš minimalisticky. ve skutečnosti člověka nejdřív příjemně zaskočí a pak ho dostane.

první dojmy po zapnutí byly naprosté zděšení. hrálo to docela velkolepě, ale bídně. výšky trčely z výškáčů jako dráty a nástroje s nasycenými vysokými harmonickými byly naprosto zdeformované. hlavně kytary s kovovými strunami a malé činely nebyly na svých místech, ale natařené jako surrealistické hodiny na jednom slavném Daliho obraze. nepochybně na to měly vliv i bedny KEF, podle recenze i vlastní zkušenosti náchylné k "vystrkování" výšek. na analogové akademii jsem si navíc všiml, že na chvíli zapojený Densen na Renownových Revoxech nedokázal udržet soudržnost pásem a sám efičák občas mluví o nasazených síťkách jako o prevenci mírného roztržení zvuku. a sakra...

ovšem jak stoupala teplota aluminiové skříně zesilovače, tak nesoulad ustupoval. a úlevné vydechnutí vystřídalo potutelné pousmávání se, postupně přecházející v úsměv od ucha k uchu. ano vážení přátelé, je to tak: studený Densen není Densen. to vám potvrdí každý, kdo ho zná.

nebudu dál básnit. v krátkosti:
- tohle je zesák podle mého gusta. nemá cenu mluvit, jestli zvládá základní disciplíny: neutralitu, zkreslení, basy, kontrolu beden atd. zvládá. víc: kvalitou, nebo "muzikálností" chcete-li, je dle mě srovnatelný s Accuphase a nic lepšího neznám.
- je to druhý už nepostradatelný kousek mé sestavy, který ji dělá pro mě dobrou. a s velikým potěšením jsem kvitoval, že se Philips CD960 vyhoupl díky Densenu zase do nového levelu. ten player umí ocenit dobré partnery.

protože je Grundig na výstupu mrtvý (do teď jsem ho zkoušel jenom na sluchátka), mám to zatím zapojené provizorně. protože mi efičák asi nebude chtít za pár šupů prodat svůj integráč do biampu, koupím hybridní předzes Vincent SA 31. je levný. je dobrý. a já už se pak konečně budu moct plně soustředit na závěrečný a konečný výběr těch svých pravých beden. úplně jisté je v tomto směru jenom jediné: budou to regálovky.

no a totální dotažení by měl být až potom nákup integráče pro biamp. Rega Mira 3??? ále. to je ještě daleko na tyhle úvahy...

Obrázek

*2thumbsup*

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

dadaft

To je změna konečně začínáš jít směrem kterým jsem si myslel že se nakonec vydáš. S kombinacemi předzesilovačů bud opatrný protože předzesilovač má na zvuk větší vliv než konec. Toto ti řekne i mnoho konstuktérů. Ten Vincent není špatný ovšem později bych to viděl taky na densen. A když jsi se rozepsal o
Bi-ampu tak další koncák B-300 *palec* . A ještě Vše nejlepší k svátku. Já taky něco chystám ;)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Mike píše:dadaft

To je změna konečně začínáš jít směrem kterým jsem si myslel že se nakonec vydáš. S kombinacemi předzesilovačů bud opatrný protože předzesilovač má na zvuk větší vliv než konec. Toto ti řekne i mnoho konstuktérů. Ten Vincent není špatný ovšem později bych to viděl taky na densen. A když jsi se rozepsal o
Bi-ampu tak další koncák B-300 *palec* . A ještě Vše nejlepší k svátku. Já taky něco chystám ;)
Mike ano. Předek je podstatný. B-300 se dělala pro bi-amp s B-100.
Pipis ji koupil komplet s předzesilovačem B-200, který je tak dobrý, že se hodí k monoblokům za 400t. Pipise napadlo doplnit koncák levně a kvalitně, Dispre II.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo. jde o to, že předzesák potřebuju a potřebuju ho rychle. nemůžu šetřit a čekat na nějakou superbombu. u toho vincka mě navíc hodně lákají ty lampy. umí dodat barvu nástrojům a vřelost, jakou jsem jinde zatím nenašel. na celek ve smyslu nějakého zhoršení nebo rozpliznutí by díky takovému koncáku neměly mít vliv, si myslím. navíc je možnost výměny za jiný typ a tím případná korekce zvuku...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

navíc dispre nevím jak sehnat a postavit si ho nepostavím.

Odpovědět