Dream Theater

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
boxer

Dream Theater

Příspěvek od boxer »

Už jsme se zde o 3 níže uvedených CD bavili.

Většina z Vás,kteří máte rádi D.T. víte,že zahráli 4(?) slavné desky co by cover a byl pořízen koncertní záznam.

2003 - Master Of Puppets - Metallica
Obrázek
Zvuk nic moc,po hudební stránce nevím,Metallicu neposlouchám.

2005 - The Number of the Beast- Iron Maiden
Obrázek
Výborně zahrané,je to příbuzná kapela,jde jim to od ruky.

2006 - Dark Side of the Moon - Pink Floyd
Obrázek
Pro mně,největší překvapení z těch 4 coververzí.Moc dobré.Opravu povedené.

Jako poslední se mi dostalo do ruky cd
2007 - Made in Japan - Deep Purple
Obrázek

Je to dobrý. To jo.

Našlápnutý to mají.La Brie má taky solidní ječák,ale co naplat,ve své době ho měl Ian Gillan holt lepší.
Jeho souhra v "přetahování" s Blackmoorem je mnohem více hudebně procítěná.
Myung se jako jediný vyrovná,možná je i lepší Glovera.
Rudess se sice znaží,ale proti Lordovi nemá a to nejen (hlavně) zvukem kláves proti Hammondům.A je to trochu vadící.
Petrucci hraje výborně,ale dost často mu to ujíždí D. Theatrovsky.
Portnoy je skvělý technik,má sice občas rytmické "výlety" a někdy snahu zrychlovat,ale klepe dobře.
Ovšem Ian Paice je Ian Paice.Možná jsem zde více než u jiných přísnější,ale co naplat ,je to můj oblíbenec.A v některých pasážích si člověk uvědomí,jak úžasně rychlé ruce měl (má).
Je obdivuhodné,jak to v roce 1972 chlápkům z DP šlapalo.
Když mě to tak bere, *fnuk* ono je to už 37 let,co to takhle nahráli.
Po 35 letech,udělali D.T. coververzi,hodně dobrou,ale o to více se klaním Deep Purple.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Re: Dream Theater

Příspěvek od bohus »

Jojojojojo, DT můžu.
Tyto Tebou uváděné kusy jsem sice neslyšel, ale jejich muziku co od nich poslouchám *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Snad ještě lepší je jich projekt LIQUID TENSION EXPERIMENT
Obrázek
Obrázek

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Tomáš - obě dvě věci od LTE jsou opravdu vynikající. *thumbs up*
Liquid Tension Experiment je americký rockový projekt, který se věnuje instrumentální rockové hudbě.

Tohoto projektu se zúčastnili členové skupiny Dream Theater: John Petrucci (kytara), Jordan Rudess (klávesy) a Mike Portnoy (bicí) spolu se studiovým hudebníkem Tony Levinem (baskytara).

Liquid Tension Experiment spolu nahráli dvě alba Liquid Tension Experiment (1998) a Liquid Tension Experiment 2 (1999) pod značkou Magna Carta records.

Společně vystoupili také na několika málo koncertech v New Yorku a Los Angeles.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Zkuste pánové jejich :
Tain Of Trought, nebo Scenes From a Memory či Systematic Chaos,
mám u toho místy husí kůži.

Jester
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jester »

Mám docela DT rád, některé desky jsou výborné, některé dobré a některé nic moc. Ovšem ty coververze mi připadají strašné (slyšel jsem teda jenom cover PF a IM a další teda nehodlám poslouchat). Je to jenom zahrané. Bez chyb. Bez výrazu. K čemu to je/bylo dobré? Aby si dokázali že to umí zahrát? Borci, kteří jsou hudebně dál než kdokoliv jiný? Nechápu ...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Cirkusáci

boxer

Příspěvek od boxer »

Přesto,že Jarda Merhaut napsal výše své mínění o chlapcích z D.T.,dovolím si uvést jejich nový počin.
Black Clouds & Silver Linings
Obrázek

Krátce co k tomuto CD říct.
IMHO ,nejtvrdší.
Hned první skladba "A Nightmare to Remember" je Sabbatovsky našláplá,jen asi 3x rychlejší. Změny tempa,melodiky a dokonce i vložky hlubokého hlasu se jako obvykle střídají v rychlém tempu.Všechny skladby (až na 3.Wither,pomalá,zpěvná s chorálovým zpěvem,=mohla by být jako závěrečná) jedou jak Sibiřský expres.Technika chlapců je bezesporu špičková.
Ale......,z prvních poslechů mám nejen dojem trochu již vykrádání sama sebe,ale hlavně se občas dostávají tak trochu do "sebežravého" technického vyjadřování.
Myslím tím,že hrají "pouze" technický rock(sice bezchybný),ale bez melodického vkladu.Není to často,ale je.Možná by méně bylo více.
Jak jsem se zmínil,je to IMHO a dle prvního poslechového nástřelu.

Pro fandy D.T.,určitě bezva placka.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

I když tuto novinku neznám,tak souhlasím s boxerem-poslední dobou už opravdu "moc přetechnizováno",přesto,že jsou to výborní muzikanti,tak to dle mého už někdy přehánějí.Ale je to jen můj subjektivní názor,určitě se to spoustě lidí bude líbit.Měl jsem na ně 30.6. jít,ale protože nemůžu,tak jsem udělal radost synovi.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

souhlasím s Boxerem - Ale......,z prvních poslechů mám nejen dojem trochu již vykrádání sama sebe,ale hlavně se občas dostávají tak trochu do "sebežravého" technického vyjadřování.
Není to trochu vykrádání, ale totální vykradení sama sebe. skoro všechny motivy již byly na starých plackách.
Pustil jsem to synovcovi, který od nich nikdy nic neslyšel a ten byl nadšen.

sunes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sunes »

jj , chlapci by si mali dat asi nejaku dlhsiu pauzu , aby prisli na nove napady . Vykradnuty systematic chaos a ako aj octavarium a pocul som nieco aj z Metropolis II. Jardo co si myslel tymi :cirkusakmi: ?

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak po dalších 2 posleších.

+

- James LaBrie nezpívá "jen" povídání a ječák (samo přeháním),ale využívá lépe rozsahu a ty maximální vejšky nepere pod tlakem,kde to jde.
- Zvukově přidali vynikajícímu Johnu Myungovi.Je více slyšet a je to znát.
- John Myung a Mike Portnoy nejedou (jak často bývalo) "každý sám na sebe",ale více spolupracují. Vždy,když to spojí v jedno,okamžitě je to šlapando jako hrom a proto jsem se zmínil v prvním příspěvku o "sabbatovské".
- Když to spustí po melodické stránce,je to opravdu mňam.
- Jako vždy výborný Jordan Rudess "dělá mistrně atmosféru".

-

- Technika přehlušuje melodiku.Rychlost jde na úkor čitelnosti.John Petrucci je skvělý technik,ale ....
- CD je o jednu skladbu delší.Poslední skladba "The Count of Tuscany" není vyvrcholení díla,ale naopak k nasrání.Působí na mě,jako kdyby zbytky nápadů smíchali dohromady a jako koláž to zahráli.Nikoliv jako puzzle,kde vše patří k sobě.
Již předposlední skladba "The Best of Times" má 2 zlomy,které mi nějak nejsou pod nos.

Pokud by cedlo mělo pouze první 4 skladby,tak 4 a půl *.

Ale je to IMHO.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Cirkusáci umí všelijaký ty salta, točí deseti talířema naráz, dají si nohu za krk, mečem v hubě se lechtají na prdeli zevnitř, to všechno i vzhůru nohama... ale Mona Lisa ani Yesterday to není, a nikdy ani být nemůže.

Jinými slovy, není to umění, je to řemeslo.

boxer

Příspěvek od boxer »

Já cirkus moc nemusím,ale obdivuji jejich řemeslo.(Tedy krom používání zvířat).

Dnes jsem si poslechl 2.CD předmětného nového vydání D.T.

(Vyšly 3 modifikace, 1 CD,3 CD a 3 CD+ DVD.Přičemž 1. CD je ta nová řadovka.2.CD jsou coververze a 3.CD je 1.CD v instrumentálním provedení.)

Obsahuje tyto coververze.
1. Stargazer (Rainbow)
2. Tenement Funster/Flick of the Wrist/Lily of the Valley (Queen)
3. Odyssey (Dixie Dregs)
4. Take Your Fingers From My Hair (Zebra)
5. Larks Tongues In Aspic Pt.2 (King Crimson)
6. To Tame a Land (Iron Maiden)

O jejich CD coververzí jsme se již nahoře bavili.Je to řemeslně uděláno jako vždy dobře.

Víc k tomu nemám.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

moje prvotina od DT a dosud (asi) nejlepší

Obrázek

Odpovědět