Dream Theater

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dream Theater

Příspěvek od Vlasto »

Uz neriesim, ci ich niekto miluje, alebo nenavidi, ich hudobna a technicka profesionalita je nepopieratelna. Ja napr. posledny album velmi nepocuvam, ale nevadi, tesim s na dalsi...

Ale chlapci, urcite si pozrite tieto koncerty a relaxujte:

Obrázek

Obrázek

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Preboha copak ste sa už načisto všichni zbláznili ???

Toto bolí, toto bolí !!!! Neviem, ako túto slabučkú grupu može niekto vůbec srovnávať - byť len vo snu - s fenomenálnymi a geniálnymi RUSH, lebo toto bolí toto bolí takáto bezduchá póza a pretvárka, čo poslůcham !!! Velmi velmi slabé !!!!
To už sú snad lepšie "Céčka" od Michala Davida, byť aj špatná zkúsenosť  je vraj dobrá !!!

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Steve - Milane-uklidni se a piš česky-"ako ti zobák "narástol" *2thumbsup* -chápu,že Tě to mohlo vytočit.Já je taky neposlouchám,ale jejich první věci byly dost dobrý a slušně progresivní.Nyní jsou už to jen multi-instrumeto-onanisti-jak kdysi napsal Boxer.Samo,že takovým Rush nesahají ani po kolena-a to je prý jejich vzor.Ale každý to vidí a slyší jinak-proti gustu-žádný....Prostě každý máme jiný vkus. :D

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Hlavně srovnávat Rush a DT je jako srovnávat hrušky a jabka. Úplně jiný hudební styl.

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

No tak tu si niekto dovolil slapnúť na Rush :shock: ...
Kľud... čo blbnete, Rush je ikona a DT legenda , nejaké zbytočné navážania a bytie sa do hrude je smiešne... neviem, čo sa tým chce dosiahnúť... každý premúdrelý ...presadzuje svoje rozumy ...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

proč tolik emocí? DT má špičkové hráče, snad mimo Portnoye, který odešel nebo byl odejit, to nevím. Měl a má problémy s rytmem, nakonec on to i sám někde přiznal, navíc hudební kritici ho právě za toto nepovažují za špičkového bubeníka. Ostatní hráči jsou bez komentáře, všichni hudev´bně vzdělaní, technicky precizní. Já s DT problém nemám, tak 1x za rok si pustím jedno z asi 3 alb, co mám doam (nejrdaši Falling to infinity) a mám klid. Radši mám pomalejší skladby.

Rush je vynikající kapela, ale taky má své mouchy. Lifesson - podle mého názoru - nedosahu kvalit zejména Pearta, ani Leeho. Ale beru to jako celek,, který je prostě vynikající. Alex se "veze" na bicích a base, tito dva machři dělají Rush tím,čím jsou. Poslední alba mě neberou, radši mám začátky a kupodivu se mi velmi líbí i kritikou nedoceněná jednička.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Portnoy ma problemy s rytmem :-) No..... Dovolim si svuj pohled na vec - technicky je jeho nastupce v DT lepsi, ale MP je muzikant a jeho absence je strasne slyset.... Nudnejsi bici, nez hraje Mangini v DT si neumim predstavit....

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

DT má více slušných alb, ale bohužel těch starších ... k songům Under Glass Moon, Erotomania, Glass Prison a dalším se rád vracím ... bohužel nápady na nových deskách už došly.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Wave_99: Portnoy není špatný bubeník. On je dokonce výborný bubeník. Jen má zatím tu smůlu, že nedosahuje na ty nejlepší bubeníky. On hrál strašně květnatě a složitě, měl milion nástrojů kolem sebe, takovej WOW efekt. Chvíli se mi to i líbilo (třeba v projektu Liquid tension experience), ale pak jsem se podíval na strojové bubeníky (ti, co bys dle nich mohl řídit atomové hodiny) a to je jiná liga (třeba namátkou S.Philips, Ian Paice, ale i třeba Miloš Maier-kruci píše se to tak? Už zas to nevím :-)
DT mě přestali bavit před lety, jejich hudba se odklonila od toho, co se mi líbilo.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

No, je to přirozené, každý to vidíme jinak. Zejména to, že jako TOP bubeníka zmiňuješ Miloše Maiera... To je člověk, kterej odcvičil příšerný hodiny, je strašně technicky nadupanej, ale nemá ani základní hudební inteligenci - a cit. Není to muzikant. A nikdy nebude. S tím se člověk musí narodit, to se 12 hodinama cvičení denně prostě nenahradí... Čím jsem starší, tím víc oceňuji něco zcela jiného... Ale to je samozřejmě můj subjektivní pohled na věc...

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

DT není úplně můj šálek kávy, ale před časem jsem náhodou koupil CD Images and Words, vydání z 1992, DR podle netu výborných 11-14 a zvukově i obsahově super. Krásně separovane nástroje (přece jenom "metal") a to vysoké DR prostě dělá divy, poslouchá se to opravdu příjemně. Škoda že další novější věci už jim upadli na CD do špatných DR 6-9 😕.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Iba pre zaujímavosť: Zaoberal sa niekto ich novým albumom (tuším From The Top of the World)?

LUK

Příspěvek od LUK »

"A View from the Top of the World" vychází oficiálně 22.10.2021 tedy zítra, takže se teprve uvidí. Mám předobjednanej Deluxe Box set, až mi dorazí a až všechno poslechnu, CD, LP i Blu-ray, tak k tomu budu moct něco říct.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

no jo, 70 min metalového kraválu "bez ladu a skladu" ne, i za stovku drahé
(nic proti gustu) bývaly lepší tituly
Přílohy
DT2021.png

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Pravda, no z původního složení kapely už toho moc nezbylo.

Odpovědět