Tape deck - nostalgia

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
keldak
Kontaktovat uživatele:

Re: Tape deck - nostalgia

Příspěvek od keldak »

Plně souhlasím s výše uvedeným.
A posílám něco ze své sbírky na spravení chuti. TC-K950ES je dle mého designově nejhezčí Soňák...
Obrázek

phexsys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phexsys »

keldak: Tak to ti vyšlo, mám chuť si postaviť "malú" Sony zostavičku. Krásne stroje...

keldak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keldak »

To jsem rád že jsem aspoň někoho navnadil na staré krásné stroje *palec*
Posílám ještě druhou část sbírky - tu starší (ale zvukově lepší - teda asi krom CD...)
Obrázek
Obrázek

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht »

...a něco ještě staršího :-)
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Tak právě ta starší řada se mi velice vzhledově zamlouvala ...

michalha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalha »

To Keldak: Souhlasím s tebou že 950ES je opravdu krásný stroj. Mám sbírků top modelů SONY v černé barvě a s bočnicemi od roku 1988 a to modely podle roku: TC-K700ES, TC-K950ES, TC-K970ES, TC-K990ES, TC-K909ES a TC-KA6EAS, jde o super stroje. K tomu ještě AKAI GX-95 také s bočnicemi. Někdo tady říkal, že se stroje moc neliší 2-3 modely že jsou stejné, tak to bych u Sony nesouhlasil. Rozdíl v modelech o jeden nižší je větší než se na první pohled zdá. Elektronika, šasi atd. je u top modelů úplně jinde. Nedávno jsem si pořídil AKAI GX-636, kotoučový stroj z nejlepších let firmy AKAI. Ještě bude potřeba trochu seřídit, ale to je paráda. K tomu mám samozřejmě i digitální mašiny DAT SONY DTC-60ES a profi Sony PCM-7010. To je také radost. Pálená CD vůbec nepoužívám a kopie dělám jen na analog (pásek či kazeta) nebo digitál DAT.
Jinak měl jsem také TC-K777 tu první verzi, bílou (bohužel mi vůbec neseděla do sestavy, tak jsem ji prodal, ale zvukově perfektní. krásný displey, mechanika, zdroj vysunutý za zadní stěnu skříně, no perfektní. Musím si někde verzi 777ES nebo 777ESII sehnat. Keldak - prosím jaký je v nich kromě HX-Pro a absence pásků typu III rozdíl? mechanika a elektronika? Měla by tam být i jiná hlava oproti první verzi. Díky.

keldak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keldak »

To Michalha: Rozdíly mezi 777 ES a ESII jsou - mechaniky stejný (akorát ESII utáhne po vložení pásek narozdíl od ES), ESII má dvě trafa z čehož plyne rozdíl ve zdrojové části, HX-Pro nemá ani jeden, u ESII nahrazuje volbu pásku III MPX filtr, ESII má regulaci sluchátek přes klasickej poťák - ES přes 5-ti polohovej řadič, ESII se nechý ovládat na dálku přes kabel. Jinak asi nic ;) . Kdyby byl zájem můžu poslat pár fotek vnitřků pro srovnání.
Jinak při shánění přeji pevné nervy těchto strojů, není jich moc a ceny se většinou pohybují od 6tisíc výš (já jsem ES koupil za 5500,- a ESII za cca 3000,-, ale to byla spíše náhoda). Ale na druhou stranu za ty peníze rozhodně stojí, modely po řadě 777 (počínaje 700ES) vyráběli už přece jenom s jistými kompromisy, čemuž odpovídala i poloviční cena oproti 777.

michalha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalha »

To Keldak: Díky moc za informace. Pokud by jsi měl čas, poprosím tě o fotky vnitřku obou strojů. Je tam kvalitativní přínos mezi verzí ES a ESII? Vím, že bude záležet na stavu, pokud je seženu, ale kdyby sis měl vybrat, jaký by jsi vzal? Díky moc.
Jo a ještě, dají se sehnat přítlačné kladky a řemínky? Pokud ano, tak kde, resp. pokud víš rozměry, napiš mi je. Přes oficiální distributory Sony / Elvia-pro jsou tyto díly k nesehnání.

keldak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keldak »

To Michalha: Posílám malou ochutnávku vnitřku TC-K777ES, originální velikosti bych Ti spíš poslal na mail, abych tady nazaplácával prostor a neotravoval druhý. Pokud bys chtěl nějaký detaily tak se domluvíme po mailu. Fotku pošlu po víkendu, teď bohužel není čas.
Co se týče srovnání mezi nimi řekl bych že jsou přibližně na stejné úrovni, mě momentálně hraje líp 777ES, protože u druhého se mi nějak zbláznilo přepínání TAPE/SOURCE (nejde to pořádně přepnout, šustí to....) a ještě jsem se na to nedostal. Pokud by byl výběr tak bych si vzal ESII protože je přeci jenom novější, ale myslím že moc na výběr nebude.
Obrázek

keldak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keldak »

Myslím si že i třída osobních přehrávačů si zaslouží vzpomínku, protože se v ní najde několik velice zajímavých strojů - jak po technické tak i zvukové stránce. Bohužel jejich cena si v ničím nezadala se stolním modelem vyšší střední třídy. Posílám fotku zástupce Walkmanů Sony z 80-tých let WM-DC2 - v té době nejlepší osobní stereo (a nejen v té době). Dneska se zachovalý model sežene kolem 100Euro (ale jejich velice málo).
Obrázek

techfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od techfan »

Vlastním Technics RS-AZ7 rok výroby 1997, moc hezká mašinka, šlapala výborně, ale najednou jsem zjistil , že mi nejde při přehrávání levý kanál, hlavy jsou čisté, neodřené - až tak často jsem ho nepoužíval, přeci jenom jsem ho koupil v době, kdy už nastoupila digitálné éra. Začalo to z ničeho nic, pár týdnů jsem ho nepoužíval a najednou jsem zaregistroval, že nejde levý kanál. Nahrává do obou kanálů, ale nahrávka nic moc- ATC (Auto Tape Calibration) neproběhne. Při přehrání jde jenom pravý kanál, levý hóoodně slabě. Poradí někdo spolehlivý servis v Praze, který neodře a vyřeší. Díky.
http://hifivault.com/Technics/RS-AZ7

fhavlik
Kontaktovat uživatele:

Pioneer CT-737 mark 2

Příspěvek od fhavlik »

Ahoj všichni, jak tak čtu, je fajn, že je nás nadšenců analogové techniky - TAPE DECKŮ stále víc a víc. Sice jsem si svého miláčka ještě nevyfotil, a tak posílám alespoň odkaz na URL. Je tam uvedeno více modelů od výrobce PIONEER. Můj TAPE DECK je ve štříbrné barvě. Supr zvuk nahrává od 15Hz do 21KHz na kazetu normal, mohu potvrdit. Prováděl jsem měření. http://goldaudio.wetpaint.com/page/Pioneer. Zdar všem audiofilům. Fanda. :D :D *2thumbsup*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Blahopreji. Muj "mazanek" (take Mk II, ale v cernem, jako v tvem odkazu) se uz peknou radku let flaka v original obalu ve skrini. :D Je to ale super stroj (v dobe jeho uvedeni na trh mu konkuroval jen jeho "vetsi" bratr CT 91 a Nakamichi Dragon) a jelikoz jsem zacal v loznici budovat "malou" vintage vez, dojde na nej uz brzy rada. Zaklad uz mam (Harman Kardon PM 660, Onkyo DX 6850 a JBL Control One) a ted uz jen cekam na objednane "fajefky" na kabely, protoze je vzadu malo mista. Mam tady jeste asi 30 kazet (vetsinou "chromky" Sony UX-S a Maxell XLII), tak jsem zvedavy, co to da. Puvodni nahravky zrejme budou v haji, ale poridit nove nebude tezke. A na placky pridam jeste ProJect 1-2 s vlozkou Pickering V15. Takze naprosto cista nostalgie. ;) Mam jen strach, ze uz se pak nevyspim vubec! :D

fhavlik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fhavlik »

Ahoj uživateli Prospero, neměl by jsi informaci o velikosti řemínků, co jsou v TAPE DECKU PIONEER CT-737 mk2? Moc se mi do toho nechce rozebírat mechaniku a přeměřovat řemínky, ale asi stejně mi nic jiného nezbyde. Hezký víkend. Ahoj Fanda.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Bohuze musim zklamat, zatim jsem to jeste neresil. Jsem sam zvedav, jak se to s tou "reaktivaci" vyvyne. Uz jsem si to smozrejme take pripustil (tu mozna nutnou vymenu), ale zatim jeste stale doufam. Uvidime. :D

Odpovědět