Tape deck - nostalgia

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
fhavlik
Kontaktovat uživatele:

Re: Tape deck - nostalgia

Příspěvek od fhavlik »

Zatím ani u mě není nutná výměna řemínku, ale dělám si sichr na budoucích pár let. Pokud to půjde budu se snažit, aby mi TAPE DECK hrál stále dobře alespoň ještě dalších 30 let. Samozřejmě musím počítat pak i později s výměnou všech elektrolytických kondenzátorů, popřípadě možná o znovu zkalibrování celého přístroje, ale o tom to je. Osobně musím říct z vlastní zkošenosti, že pokud si každý stará a udržuje svého miláčka, tak mu vydrží velmi dlouho. Tak je to se vším i s TAPE DECKEM, já osobně čistím hlavy, hnací hřídel, přítlačnou kladku po každých hracích 10 hodinách a demagnetizuju páskovou dráhu a hlavy po každých 20 hracích hodinách. A zvuk je stále křišťálově čistý. Někteří mají problémy s přítlačnými kladkami, mě se to zatím u žádného magnetofonu nestalo, když vemu kolik hodin, kolik let na magnetofonech neustále přehrávám kazety, ani se mi nestává, že by mi u nahrávek kolísaly vysoké tóny. Je to vše o údržbě. Je paráda v tomto fóru, že si můžu s ostatními podělit o zážitky z analogové hudby, a vůbec je to tu supr. Všichni se mějte moc fajn. Ahoj Fanda. :D *2thumbsup*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tak jsem toho meho Pioneera sice vybali a zapojil ale...sklamani bylo velike! Po stiknuti tlacitka "open" (ma motorem ovladane otevirani) se uvnitr sice ozyva jakysi "pohyb", jeho "vratka" ale zustavaji zavrena. :( Takze casem dojde na vymenu reminku.
Zato mam ale jiny, pozitivni, zazitek:
O vikendu pri uklidu nasla moje matka jeden davny darek, ktery ode mne dostala, tusim, k vanocum 1994 (!) Pouzivala ho zhruba 3 mesice a dnes jsem ho obdrzel zpet. :D Walkman Panasonic RQ-SX43 je jako novy, original sluchatka nepouzita (prilozil jsem tehdy lepsi Sony MDR W20). Plochy aku ma jeste pomerne dobrou kapacitu, nechybi ani nabijecka a pridavna „nadrz“ s normalni baterkou, ktera se prisroubuje „zvenci“. Krasna retro masinka v hliniku, s automatickym napnutim pasky (okamzite po vlozeni kazety), s Auto Reverse a S-XBS systemem pro poradne vycisteni usi. :D Zvuk je zavisly na nahravce, od dobry po prijatelny az po “archajicky“.
To mi opet spravilo radost! *2thumbsup*

http://imgbank.cz/images/sam2595.jpg
http://imgbank.cz/images/sam2596.jpg
http://imgbank.cz/images/sam2597.jpg
http://imgbank.cz/images/sam2600.jpg

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Taky mám doma krasavce...:)

Obrázek

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Ja mam len zreparovanu a trosku vytunenu SM261... smiem vstupit do klubu? :?
Obrázek

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Nezabere u mě doma moc místa(kterého moc není) a na přehrání těch kazet co jsou porůznu schované to stačí Obrázek

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Já mám technics rs 765-B, bolševická legenda za 11000 kč druhy nejvyšší model,skvělý stroj.
Obrázek

Bebisatko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Bebisatko »

Zdravím vás.Tak i já sem dám dvě fotky.Mám od Technicse tape deck RS AZ7.Stál mě v roce 1998 přesně 12000 tisíc.Kupoval jsem ho v Brně na Orlí.Vím,že to není žádná hitparáda,ale pro mě to byla v té době celá výplata.Hraje obstojně nejvíc se mi na něm osvědčily metalky.Ted si ho pustím jen tak z nostalgie.Zatím jede bez poruchy tak snad ještě chvíli vydržíObrázek

Bebisatko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tape Deck

Příspěvek od Bebisatko »

Jen jsem se chtěl říct,že audiokazety nejsou absolutně hifi,ale to nahrávání mě fakt bavilo.Obrázek

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Měl jsem ho a vše 1+.A audiokazety proč jako nejsou abs.hifi?

Bebisatko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Bebisatko »

Myslel jsem to tak,že přeci jenom černé placky hrají lépe.Stýská se mi po tom jak sem nahrával z radia a z cd většinou na chromky.Metalky byly moc drahé.Ještě,že mám asi cca okolo 100 kazet nerozbalených většinou chromky z výprodeje před pár lety okolo 35 kč za kus,metalky za 55. Chystám se v dohledné době přehrát pár LP.Jen to lepší gramo mi chybí.Takový Luxman by se mi moc líbil,ale to je na jiné fórum.Nejlepší nahrávky co se týče zvuku se mi zdály na metalkách od TDK.Uschovány jsou k velké nelibosti mé přítelkyně v krabicích pod postelí. :D

komak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komak »

tak som si tu počítal a tiež sa hlásim
práve som si nahral Level 42 z vinylu na TDK SA v mojom miláčikovi Onkyo 2570 a hrá to báječne
prikladám link kde je foto a stručný popis
http://goldaudio.wetpaint.com/page/Onky ... al+%26+etc.
http://www.hifi-wiki.de/index.php/Onkyo_TA-2570
môj je strieborný,dialkove čierne.
Analogu zdar! *2thumbsup*

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

Zdravím, pořídil jsem si Tapedeck Sony TC-K909ES, nádherný stroj, ale nemám k němu návod, nevíte někdo jaký je postup při kalibraci pásku ?

Děkuji Leny

Disorder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disorder »

Neřekl bych, že tape deck je nostalgií. Mám Yamahu a tátovi jsem obstarával single deck Technix s DBX. Dost mu závidím. Má nejvyšší model své doby a single decků se vůbec moc nevyrobilo. Na co jiného nahrávat z LP, pokud chci zachovat analog, na kvalitní DAT nebo kotoučák nemám??? Asi na kazetu.

Disorder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disorder »

Omlouvám se za nedopatření, ten Technix má Dolby HX PRO.

Odpovědět