Zřízení digitálního uložiště hudby (PC, NAS server apod.)
Re: Zřízení digitálního uložiště hudby (PC, NAS server apod.)
Pro AlienCz. Napsals matlaninu. Ne, že bych se divil.
1. Já reagoval na tvé amatérské (z pohledu audio/elektrotechniky) doporučování jakéhosi nezměřeného spínaného zdroje, takže tvoje výtky o mé vypovídací hodnotě jsou bezpředmětné, musíš se naučit rozlišovat příčiny a následky ...
2. Zapomínáš na podstatný aspekt. Bavíme se tu o nárocích na špičkové audio řešení a ne o PC coby počítači v kanclu. Pleteš hrušky s jablkama, ne každý tichý a pro běžný provoz nerušivý spínaný zdroj bude vhodný pro audio aplikaci. Kdo pozná, jak na tom ten který typ z tohoto úhlu pohledu je. Ty? Z prospektu? :-) Já za sebe říkám, že bez měření zde NIKDO. A jediný, kdo pořádně a veřejně měří v naší "komunitě", je PMA (a samozřejmě , že klidně ještě někdo další, o kom nevím, nebo jsem přehlédnul). To říkám jako elektrotechnik, s kvalifikací měření.
3. Jesliže Pavel Macura již delší dobu zdůrazňuje (a zveřejněnými měřeními dokládá) v téhle technické (audio) oblasti odolnost a vf. čistotu za jednu ze základních podmínek zvukové kvality hardware řetezce, tak tomu věřím a nepřezkoumávám to. Proto jsem na něj odkazoval.
Tvoje péřové gloryoly, pergoly, či co, jsou akorát pro srandu, asi jako když někdo podle škatule zesáku hnedle pozná co je uvnitř a jaké to má parametry ... vrať se k prospektům.
P.S. Jo a jako humorista jsi na tom jako dada. Jen snaha a křeč :-)
1. Já reagoval na tvé amatérské (z pohledu audio/elektrotechniky) doporučování jakéhosi nezměřeného spínaného zdroje, takže tvoje výtky o mé vypovídací hodnotě jsou bezpředmětné, musíš se naučit rozlišovat příčiny a následky ...
2. Zapomínáš na podstatný aspekt. Bavíme se tu o nárocích na špičkové audio řešení a ne o PC coby počítači v kanclu. Pleteš hrušky s jablkama, ne každý tichý a pro běžný provoz nerušivý spínaný zdroj bude vhodný pro audio aplikaci. Kdo pozná, jak na tom ten který typ z tohoto úhlu pohledu je. Ty? Z prospektu? :-) Já za sebe říkám, že bez měření zde NIKDO. A jediný, kdo pořádně a veřejně měří v naší "komunitě", je PMA (a samozřejmě , že klidně ještě někdo další, o kom nevím, nebo jsem přehlédnul). To říkám jako elektrotechnik, s kvalifikací měření.
3. Jesliže Pavel Macura již delší dobu zdůrazňuje (a zveřejněnými měřeními dokládá) v téhle technické (audio) oblasti odolnost a vf. čistotu za jednu ze základních podmínek zvukové kvality hardware řetezce, tak tomu věřím a nepřezkoumávám to. Proto jsem na něj odkazoval.
Tvoje péřové gloryoly, pergoly, či co, jsou akorát pro srandu, asi jako když někdo podle škatule zesáku hnedle pozná co je uvnitř a jaké to má parametry ... vrať se k prospektům.
P.S. Jo a jako humorista jsi na tom jako dada. Jen snaha a křeč :-)
------------------------merhaut píše:Pro AlienCz. Napsals matlaninu. Ne, že bych se divil.
2. Zapomínáš na podstatný aspekt. Bavíme se tu o nárocích na špičkové audio řešení a ne o PC coby počítači v kanclu. Pleteš hrušky s jablkama, ne každý tichý a pro běžný provoz nerušivý spínaný zdroj bude vhodný pro audio aplikaci. Kdo pozná, jak na tom ten který typ z tohoto úhlu pohledu je. Ty? Z prospektu?Já za sebe říkám, že bez měření zde NIKDO. A jediný, kdo pořádně a veřejně měří v naší "komunitě", je PMA (a samozřejmě , že klidně ještě někdo další, o kom nevím, nebo jsem přehlédnul). To říkám jako elektrotechnik, s kvalifikací měření.
P.S. Jo a jako humorista jsi na tom jako dada. Jen snaha a křeč
Tak jinak, jelikož je pro tebe cokoliv s možností VF rušení bez ohledu na to, jestli to opravdu ruší, nebo ne, nepřípustné pro tvoji filozofii dobrého hudebního řetězce, proč tedy lezeš se svými ideologiemi do "tohoto" vlákna? Digitální úložiště hudby je ve tvém vidění dokonalého audia totiž jako celek naprosto nepřípustný komponent. Věřím, že většina z nás je tady při zemi a spíš je zajímá, jak to hraje a ne jak to něco jiného může kurvit byť to nikdo z nás ještě na svých aparaturách neslyšel, resp. nezaznamenal (tím neříkám, že VF rušení neexistuje a že je to výmysl) ale vocamcať pocamcať. Celej svět dnes dělá hudbu na PC, nebo ji na PC zpracovává a ono je to najednou špatně

Ještě nějaký dobrý forek? Ty jsi narozdíl odemne kovaný vtipér, že

Mám rád diskutéry, co mi něco podsunou a pak mi to halasně vyvracejí :-)
Kdo by to řek, do horňáka že?
PC audio
PC audio
Dotaz na p. Merhauta
Když už se zde mluví o boji proti rušení..............
Mohu se zeptat, jak chráníte svůj audio-video řetězec před touto prasárnou Vy?
Díky.
Mohu se zeptat, jak chráníte svůj audio-video řetězec před touto prasárnou Vy?
Díky.
Ještě teda na rychlo, obecné zdroje VF rušení a kde se berou:
Velmi pravděpodobné
1. V síti - přes nekvalitní odrušení napájecích obvodů se mohou dostat až do signálové cesty, kde se mohou přimýchat k analogovému signálu a pozměnit ho.
2. V éteru - přes nekvalitní provedení a odstínění analogových částí řetězce se mohou naindukovat až do signálové cesty a jsme tam, kde jsme byli.
3. Přes špatné propojení špatně odfiltrovaných přístrojů mezi sebou kovovými prvky (kabely).
Málo pravděpodobné
4. PC zdroj a PC obecně (pokud je tak nekvalitní, že je opravdu zdrojem VF rušivého signálu) - dost těžko a jen podle vzoru 3. .... při propojení PC transportu se zbytkem řetězce optikou vůbec.
příp. 2. defakto nepřipadá v úvahu, Zdroj i PC je v kovové krabici, povětšinou řádně ukostřené.
Velmi pravděpodobné
1. V síti - přes nekvalitní odrušení napájecích obvodů se mohou dostat až do signálové cesty, kde se mohou přimýchat k analogovému signálu a pozměnit ho.
2. V éteru - přes nekvalitní provedení a odstínění analogových částí řetězce se mohou naindukovat až do signálové cesty a jsme tam, kde jsme byli.
3. Přes špatné propojení špatně odfiltrovaných přístrojů mezi sebou kovovými prvky (kabely).
Málo pravděpodobné
4. PC zdroj a PC obecně (pokud je tak nekvalitní, že je opravdu zdrojem VF rušivého signálu) - dost těžko a jen podle vzoru 3. .... při propojení PC transportu se zbytkem řetězce optikou vůbec.
příp. 2. defakto nepřipadá v úvahu, Zdroj i PC je v kovové krabici, povětšinou řádně ukostřené.
Já používám ochranné zástěry sešité dohromady (s olovem),které mají pracovníci rentgenu a celý se i s aparátem do toho zahalím.

A jak je to u Vás pane Merhaute s odrušením. Máte již vyřešeno? Díky.
boxer
se tady směju.... dobré fotky a představa, jak se společně balíte
se tady směju.... dobré fotky a představa, jak se společně balíte
Pokud ještě někoho zajímá externí D/A k PC audiofilské třídy, tak HORN STUDIO Kroměříš vyrábí na zakázku D/A převodník s USB zvukovkou, takže v PC nemusíte mít defakto nic. Dodávají k tomu prý i software a cena je cca 30tis. Pokusím se vyzískat víc informací, to zařízení by stálo za omrknutí.
PC transport, kdo je víc
PC transport, kdo je víc
Kluci, neřešte to,
kolega Merhaut se nám postavil do role "Koniáše moderního věku", který jediný ví a zná.
Protože mám někdy pocit, že neví o čem mluví, přikládám fotografii malého nahrávacího studia elektronické hudby. Je jen na vás, aby jste mu pomohli spočítat kolik je na fotografii spínaných zdrojů....

Já jsem to vzdal, sám jich doma mám 4 ....
kolega Merhaut se nám postavil do role "Koniáše moderního věku", který jediný ví a zná.
Protože mám někdy pocit, že neví o čem mluví, přikládám fotografii malého nahrávacího studia elektronické hudby. Je jen na vás, aby jste mu pomohli spočítat kolik je na fotografii spínaných zdrojů....
Já jsem to vzdal, sám jich doma mám 4 ....
kolik je na fotografii spínaných zdrojů
Já vidím= tuším 3.
Ventil u topení,vypínač u lampičky a u psa(prodlužky).
Co jsem vyhrál?
Já vidím= tuším 3.
Ventil u topení,vypínač u lampičky a u psa(prodlužky).

Co jsem vyhrál?

Vyhráls', ale jenom proto žes byl první !
První cena jsou moje brejle na čtení, ale sakra kde je mám ?
První cena jsou moje brejle na čtení, ale sakra kde je mám ?
Jen malá technická k těm, co by chtěli učit orla létat a plácají páté přes deváté: pulzní zdroj jsem měl v zesáku před více jak 25 roky :-)