merhaut píše:Na vysoké frekvence jsou samozřejmě machři radioamatéři, dejme jim proto slovo na téma spínané zdroje:
............ viz text odborníků .......
Co já .... Ty jsi opravdový expert na manipulaci. A to mě sere, protože tím jsem byl údajně do nedávna já. Takhle mi bereš moje prvenství. To nemáš dost privilegií, že musíš lidem brát i to poslední? Co jsi to za člověka?
1. Nikdo tu ani náznakem neuvedl, že spínané zdroje, resp. jejich PFC modulátory nejsou zdrojem VF parazitního signálu. Tím je každý pulsní zdroj, to ale neznamená, že automaticky každý pulsní zdroj také doopravdy a jednoznačně RUŠÍ audio řetězec.
2. Na odstranění, resp. zamezení VF parazitního signálu slouží funkční filtry a stínění nejen na komponentech, které VF parazitní signál vytvářejí, ale i na těch, které by jej mohly na sebe indukovat.
3. Sami radioamatéři v tom tvém postu uvádějí, proč je to pro ně nepříjemné, protože jejich komponenty nemají žádnou ochranu proti parazitnímu VF signálu, to ale naše hifi komponenty mají. Oni pracují v pásmech, které je dost daleko od slyšitelného pásma audiouřetězce, který v naprosté většině případů končí na 20kHz.
4. VF rušení známe už od dob, kdy se namontovalo do auta první rádio a bylo "slyšet" svíčky, resp. rozdělovač. V 21.století už technika dokáže toto rušení úplně odfiltrovat.
5. Pokud by se počítače nedaly použít v profi audiotechnice, už bychom to dávno věděli.