XRCD x MFSL x LP
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: XRCD x MFSL x LP
Pánové,bavíte(me) se zase pouze o hovně.
Carlos udělal v domácích podmínkách "remaster" dle svého ucha (i když ne z originálního záznamu= mnoho zde již uvedených remasterů dle jejich výsledku
bylo provedeno asi z plechovek od paštik) a sdělil nám to.
Fain.Já si doma taky převáděl LP a MC na CD-R a upravoval jsem je podle mých ušisek a dle mého k lepšímu výsledku.
Merhaut vyletěl jako četík Bertík,jen proto,že Carlos použil "odborné výrazy",které zapálily koudel jeho profesionální citlivosti.
Malinko ušlo,že ony odborné výrazy byly v Carlosově prvním příspěvku uvedeny v """"". Takže si myslím,že si dobře uvědomoval,co píše.
Trošku tolerance by neuškodilo nikomu.
Nota bene,bez uvedení odkazů je přeci jasné,že jakýkoliv remaster je už z podstaty názvu "nějakým způsobem" více či méně upravení původní nahrávky. Jestli k lepšímu či horšímu (což bývá častěji),je otázkou jak se to komu líbí.
Z porovnání grafů skladeb a jejich výřezů se dá leccos poznat.
Carlos udělal v domácích podmínkách "remaster" dle svého ucha (i když ne z originálního záznamu= mnoho zde již uvedených remasterů dle jejich výsledku

Fain.Já si doma taky převáděl LP a MC na CD-R a upravoval jsem je podle mých ušisek a dle mého k lepšímu výsledku.
Merhaut vyletěl jako četík Bertík,jen proto,že Carlos použil "odborné výrazy",které zapálily koudel jeho profesionální citlivosti.
Malinko ušlo,že ony odborné výrazy byly v Carlosově prvním příspěvku uvedeny v """"". Takže si myslím,že si dobře uvědomoval,co píše.
Trošku tolerance by neuškodilo nikomu.
Nota bene,bez uvedení odkazů je přeci jasné,že jakýkoliv remaster je už z podstaty názvu "nějakým způsobem" více či méně upravení původní nahrávky. Jestli k lepšímu či horšímu (což bývá častěji),je otázkou jak se to komu líbí.
Z porovnání grafů skladeb a jejich výřezů se dá leccos poznat.
Pokud si nějaký laik ve své bohorovnosti myslí, že může přiřadit explicitní technické termíny čemukoliv, co ho napadne, a postačí, když je dá do "úvozovek" a všechno bude ok, tak si holt plete pojmy a dojmy.
Technické zdůvodnění poslechových vjemů je ryze odborná záležitost, sám bych si u spousty z nich netroufal podat exaktní vysvětlení.
Technické zdůvodnění poslechových vjemů je ryze odborná záležitost, sám bych si u spousty z nich netroufal podat exaktní vysvětlení.
No jo, já su taky jen elektrotechnik. 

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Před několika dny dorazilo CD od Mobile fidelity sound lab od mojí oblíbené rockové kapely RUSH deska Permanent waves, která je dlé mého jedna z nejlepších z jejich tvorby. Toto CD jsem měl možnost porovnat v neremastrované verzi potom v remasterované a nakonec nové MFSL. Musím říct, že největší skok je mezi neremasterovanou a remasterovanou verzi. Mezi remasterem a MFSL je jasně slyšitelný rozdíl, ale na tak velký jako v prvém případě. V případě MFSL je celkově lepší dynamika, basy jsou hlubší a výšky jasnější a v neposlední řadě je lepší celkový prostor.

Po dlouhém schánění a drahém kupování po anglosaském světě jsem konečně sehnal neúplnou diskografii Beatles remasterovanou systémem MFSL a musím říci, že máš úplnou pravdu. Oproti klasickým CD je to až nepochopitelný rozdíl, možná tím že dynamika nahrávek je až neskutečně vysoká, basy jsou basy a ne jak nazval kdysi Kazzatel "boucháním hovnem o stan". A prostor ? Tomu se nedá nic vytknout, jen samé superlativy.Mark Levinson píše: ........V případě MFSL je celkově lepší dynamika, basy jsou hlubší a výšky jasnější a v neposlední řadě je lepší celkový prostor.
Sešly se mi tyto tituly:
A Hard Day’s Night, 1964
Abbey Road, 1969
Beatles For Sale, 1964
The Help!, 1965
Let It Be, 1970
Magical Mystery Tour, 1967
Please Please Me, 1963
Revolver, 1966
Rubber Soul, 1965
With The Beatles, 1963
Yellow Submarine, 1969
The Beatles CD1 a CD2, 1982 – takzvaný Ebbetsův výběr
Takže mi ještě něco schází, ale já to dohledám. Když se daly sehnat tato CD, určitě bude i ten zbytek k mání. Podívám se ještě po LP, možná že je tam najdu, na vánoce si chci dát pod stromeček gramec a pak to již bude pohádka.
Přece jenom je to má hudba mládí na které jsem vyrůstal a teprve nyní zjišťuji, co jsem nikdy od nich neslyšel. Vím, že Beatles dnes nejsou IN, ale ta jejich hudba je stále i dnes pro mne fascinující a poslouchatelná.
Mě dorazil od MFSL Santana na LP. Zvuková bomba.

To ti rád věřím, ty Beatles jsou v tom MFSL až neskuteční...
Ja som zakupil Abraxas na LP a padol som pri tom na zadok....

Peer píše:Mě dorazil od MFSL Santana na LP. Zvuková bomba.
Abraxas je vyborne LP, mel jsem ho v 70-tych letech.
Stejne jsem u toho vzdy premyslel o funkcnim vyznamu umisteni toho bileho holuba

Stejne jsem u toho vzdy premyslel o funkcnim vyznamu umisteni toho bileho holuba

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Včera dorazila podle mne nejlepší deska Johna Lennona-Imagine vydaná u Mobile fidelity sound lab. Kvalita zvuku je jako vždy u MFSL výborná. Tuto desku mám opravdu rád a vřele doporučuji k poslechu.

ML-Od kud bereš MFSL?Amazon nebo přímo MFSL?U nich jsem se díval na poštovné a trochu mi spadla brada.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Pasul:
Taky jsem se díval přímo na stránky MFSL a máš pravdu, to poštovné jsem nechápal. To byla pálka, že jsem objednávku dělal znovu, protože jsem myslel, že jsem někde udělal chybu
.
Já MFSL sháním různě (nemám jednoho dodavatele), vždy se snažím objednávat tam kde je dobrá cena
.
Taky jsem se díval přímo na stránky MFSL a máš pravdu, to poštovné jsem nechápal. To byla pálka, že jsem objednávku dělal znovu, protože jsem myslel, že jsem někde udělal chybu

Já MFSL sháním různě (nemám jednoho dodavatele), vždy se snažím objednávat tam kde je dobrá cena

Moja pani si objednala pred nejakou dobou tu limitovanu krabicu s 9timi SACD remastrovanymi MFSL, dnes som to vyzdvihol na poste, nemajuc SACD player poreferujem ako sa im podarila CD vrstva na mojich masinkach....porovnam s EAC kopiou nejakych DCD pretoze doma ziaden original nemam (preto si pani zakupila vsetky naraz a je klud)knoflicek píše:Ad) Dead Can Dance SACD/CD remastery od Mobile Fidelity: CD vrstva je horsi nez puvodni originalni CD. Na prvni poslech imponujici, pozdeji spise obtezujici...