dadaft píše:ó, velký cough přispěl do mého vlákna. cítím se poctěn a polichocen. jsem obdivovatelem tvé nezaplevelené a ryzí formy sdělení, fascinován tvou práci s hyperbolou a žertovným odkazem. nesrovnatelná úroveň s výplody mého vysmaženého mozku.
dej mu pokoj pavle! je vítán. přečti si pořádně, co píše. myslíš, že by mu stálo za to sem psát jen aby se posmíval? to by bylo pod jeho úroveň...
o čem to mluví?
No já jsem četl to vlákno už dlouho a někdy mi to připadá že je z toho s prominutím "odpadkový koš". Samozřejmě jsem s Velkým Coughem žertoval - už tak je to tu dost "roztočené"......celé fórum sleduji dlouho a vím co se může dít

...... já pracuji ve výzkumu (farmacie) takže jsem zvyklý číst delší texty a vybrat s z nich relevantní obsah - no a Ty jsi líčil jak jsi se dostal ke ideálnímu prostorovému poslechu a já to potvrdil - že to funguje. (A navíc ze svého oboru vím že ani to na čem pracuji se nechová zdaleka podle teorie.... a všechno je to trochu jinak - jenom se to musí zkusit a správně využít. Jiných cest není...). Je to taky tím že oba máme velké místnosti (já šířka 10 m, výška 5 m, délka 19 metrů takže nám to hraje..... nicméně pořád bude co zkoušet..... mám takový starší koaxiálek s tlustým drátem (průměr cca 2 mm) tak zkusit variantu signálového kabelu, musím si zjistit jak je to s kapacitou toho co teď mám (standardní kabel pro linkové výstupy rozhlasových a studiových zařízení) - neočekávám nějaké propastné rozdíly, to jen tak z plezíru.....
Moc na ty signálové kabely nevěřím, studiová praxe při nahrávání je zcela jiná..... a na síťové šňůry už vůbec ne.
Že Ti rozkvetl poslech po výměně hliníku za měď - no u mně v domě byly horrory, elektřina sama zkratovala, pojistky záhadně vypadávaly - no a vytahalo se plno na některých místech skoro na "slisovaný prášek" zničených hliníkových drátů, jakže nejen krmení pro audio sestavu, ale celá elektrika v mědi, to je skutečně poznat. Ona původní instalace byla ze šedesátých let.. takže nic jiného nebylo.
dadaft píše:
p.s. ad kt tunstall: má za sebou úspěšné světové turné atd. - já doufám, že tentokrát už budou peníze na skvělý mastering celé desky - na drastic fantastic jsou skvosty, ale některé skladby i přes zvučná a drahá jména za mixpultem jsou odfláknuté...
Jo skvělý mastering...... spíš aby bylo skvěle nahráno těch XY stop ze kterých se to bude mixovat, dnešní skutečnost je bohužel taková, že se točí na počítač, jenom bubny a podobné na analog (dneska většinou na Tascam ATR80 nebo nějaký Studer od A80 výš) protože tu dynamiku při nahrávání digitální systém nepobere a pak se s tím kouzlí v počítači a samozřejmě dojde k úbytku dynamiky - to je výhoda analogu že dovoluje ve špičkách přebuditelnost (běžně až +6 dB ) a tím dodává nahrávce šťávu.... proto mi připadají starší nahrávky i na CD lepší, protože podklad byl na analog. Co bylo blbě nahráno už nikdo nevzkřísí...... stesky od všech lidí od zvuku co znám (ČT, ČRo, nahrávací studia) na dodané digitální podklady....
Bohužel i ty vinylové desky podle informací které mám fakticky "vyryje" počítač - Gramofonové Závody Loděnice používají systém fy Neumann (legendární výrobce mikrofonů) který počítačově upraví dynamiku, vypočte profil drážky atd.... (dokonce spočte spotřebu "odpadu" při rytí do fólie) takže se opět ve výsledném faktu přehrávají digitální data analovovou metodou.....
Proto mnohdy znějí starší CD lépe než nová - podklad k výrobě (master) je analogový.
Kdesi ses ptal na tip pro CD na vypalování. Já používám Verbatim ovšem
pozor - Verbatim Datalife
Plus AZO - to jsou ta modrá, s vrstvou AZO barviva, je to archivně trvanlivé, mnohem lepší než phtalocyaninová CD Imation, Kodak, Memorex a spol. (ve skutečnosti vyráběné v Indii) - nepřeskakují, nepraskají, chytají se i na nejlevnějších minivěžích, mechanicky oddolné. Jiná média mi do domu nesmí - totéž používám i v DVD-R, RW, DVD-R DL