dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
pavelroubic
Kontaktovat uživatele:

Re: Potkali se u Kolina

Příspěvek od pavelroubic »

cough píše:Konecne!

Hledali se az se nasli. Konecne tu nebude dadaftovi smutno! :lol:

Obrázek
Jak ona to říkala paní Stella Zázvorková ve filmu Zítra to roztočíme, drahoušku Coughu ??
No přece Mne může urazit jenom inteligent!

Piš k věci a nenič vlákno! (pokud dobře rozumím cough=kašel, to není zvuk který bych tady chtěl poslouchat......, stačilo mně když jsem viděl jak se navážíš do efičáka v tématu Klasická hudba...)

pavelroubic
Kontaktovat uživatele:

Re: dadaft

dadaft píše:malá vsuvka: ten Gretsch není modrý pták, to byl nějaký zkrat, ale hollow body model Gretsch White Falcon. a kromě toho, že je to hudební nástroj, je to i umělecké dílo.
Obrázek
*thumbs up*

jinak vrcholí práce na nové desce KT Tunstall, která se bude jmenovat Tiger Suit. natáčelo se tři týdny v lednu v legendárním berlínském Hansa Studio (např. David Bowie - Heroes, U2 - Achtung Baby), mastering probíhá v Londýně.
*hura*

tipuju, že letos budou vánoce u dadaftů o dost dřív...
Jojo, vždyť jsi to napsal : gretsch blue bird (ach, to je kajtra), znám ty desky a mám ty skladby rád.....

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ó, velký cough přispěl do mého vlákna. cítím se poctěn a polichocen. jsem obdivovatelem tvé nezaplevelené a ryzí formy sdělení, fascinován tvou práci s hyperbolou a žertovným odkazem. nesrovnatelná úroveň s výplody mého vysmaženého mozku.

dej mu pokoj pavle! je vítán. přečti si pořádně, co píše. myslíš, že by mu stálo za to sem psát jen aby se posmíval? to by bylo pod jeho úroveň...

o čem to mluví?

p.s. ad kt tunstall: má za sebou úspěšné světové turné atd. - já doufám, že tentokrát už budou peníze na skvělý mastering celé desky - na drastic fantastic jsou skvosty, ale některé skladby i přes zvučná a drahá jména za mixpultem jsou odfláknuté...

pavelroubic
Kontaktovat uživatele:

dadaft píše:ó, velký cough přispěl do mého vlákna. cítím se poctěn a polichocen. jsem obdivovatelem tvé nezaplevelené a ryzí formy sdělení, fascinován tvou práci s hyperbolou a žertovným odkazem. nesrovnatelná úroveň s výplody mého vysmaženého mozku.
dej mu pokoj pavle! je vítán. přečti si pořádně, co píše. myslíš, že by mu stálo za to sem psát jen aby se posmíval? to by bylo pod jeho úroveň...
o čem to mluví?
No já jsem četl to vlákno už dlouho a někdy mi to připadá že je z toho s prominutím "odpadkový koš". Samozřejmě jsem s Velkým Coughem žertoval - už tak je to tu dost "roztočené"......celé fórum sleduji dlouho a vím co se může dít :) ...... já pracuji ve výzkumu (farmacie) takže jsem zvyklý číst delší texty a vybrat s z nich relevantní obsah - no a Ty jsi líčil jak jsi se dostal ke ideálnímu prostorovému poslechu a já to potvrdil - že to funguje. (A navíc ze svého oboru vím že ani to na čem pracuji se nechová zdaleka podle teorie.... a všechno je to trochu jinak - jenom se to musí zkusit a správně využít. Jiných cest není...). Je to taky tím že oba máme velké místnosti (já šířka 10 m, výška 5 m, délka 19 metrů takže nám to hraje..... nicméně pořád bude co zkoušet..... mám takový starší koaxiálek s tlustým drátem (průměr cca 2 mm) tak zkusit variantu signálového kabelu, musím si zjistit jak je to s kapacitou toho co teď mám (standardní kabel pro linkové výstupy rozhlasových a studiových zařízení) - neočekávám nějaké propastné rozdíly, to jen tak z plezíru.....
Moc na ty signálové kabely nevěřím, studiová praxe při nahrávání je zcela jiná..... a na síťové šňůry už vůbec ne.
Že Ti rozkvetl poslech po výměně hliníku za měď - no u mně v domě byly horrory, elektřina sama zkratovala, pojistky záhadně vypadávaly - no a vytahalo se plno na některých místech skoro na "slisovaný prášek" zničených hliníkových drátů, jakže nejen krmení pro audio sestavu, ale celá elektrika v mědi, to je skutečně poznat. Ona původní instalace byla ze šedesátých let.. takže nic jiného nebylo.
dadaft píše: p.s. ad kt tunstall: má za sebou úspěšné světové turné atd. - já doufám, že tentokrát už budou peníze na skvělý mastering celé desky - na drastic fantastic jsou skvosty, ale některé skladby i přes zvučná a drahá jména za mixpultem jsou odfláknuté...
Jo skvělý mastering...... spíš aby bylo skvěle nahráno těch XY stop ze kterých se to bude mixovat, dnešní skutečnost je bohužel taková, že se točí na počítač, jenom bubny a podobné na analog (dneska většinou na Tascam ATR80 nebo nějaký Studer od A80 výš) protože tu dynamiku při nahrávání digitální systém nepobere a pak se s tím kouzlí v počítači a samozřejmě dojde k úbytku dynamiky - to je výhoda analogu že dovoluje ve špičkách přebuditelnost (běžně až +6 dB ) a tím dodává nahrávce šťávu.... proto mi připadají starší nahrávky i na CD lepší, protože podklad byl na analog. Co bylo blbě nahráno už nikdo nevzkřísí...... stesky od všech lidí od zvuku co znám (ČT, ČRo, nahrávací studia) na dodané digitální podklady....
Bohužel i ty vinylové desky podle informací které mám fakticky "vyryje" počítač - Gramofonové Závody Loděnice používají systém fy Neumann (legendární výrobce mikrofonů) který počítačově upraví dynamiku, vypočte profil drážky atd.... (dokonce spočte spotřebu "odpadu" při rytí do fólie) takže se opět ve výsledném faktu přehrávají digitální data analovovou metodou.....
Proto mnohdy znějí starší CD lépe než nová - podklad k výrobě (master) je analogový.

Kdesi ses ptal na tip pro CD na vypalování. Já používám Verbatim ovšem pozor - Verbatim Datalife Plus AZO - to jsou ta modrá, s vrstvou AZO barviva, je to archivně trvanlivé, mnohem lepší než phtalocyaninová CD Imation, Kodak, Memorex a spol. (ve skutečnosti vyráběné v Indii) - nepřeskakují, nepraskají, chytají se i na nejlevnějších minivěžích, mechanicky oddolné. Jiná média mi do domu nesmí - totéž používám i v DVD-R, RW, DVD-R DL

pavelroubic
Kontaktovat uživatele:

A ještě malý přídavek na závěr dne:
Die Max Grundig Story und die Hintergründe zu einem der erfolgreichsten Unternehmer Europas.
Obrázek
http://www.tonbandmuseum.info/max-grundig-story.html

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

uvidíme. já mám KT hodně rád. umí napsat opravdu dobrou písničku. podle mě má na to dělat desky, které člověk poslouchá celé, často a léta. Drastic Fantastic ještě taková není. strašně bych ji přál, aby rozkvetla v plné kráse. aby našla sama sebe a potkala ty správné lidi. teď se bude lámat chleba...

s tím nahráváním máš asi pravdu. snad to všechno s kapelou zvládnou.

protože ji mám rád nebudu v žádném případě zklamaný. ale nebylo by marné být nadšený...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

poslechovka 10 x 19 x 5m?
*klanimse* *klanimse* *klanimse*

už chápu...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:poslechovka 10 x 19 x 5m?
*klanimse* *klanimse* *klanimse*

už chápu...
Já nechápu... *klanimse* *klanimse* *klanimse*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

*klanimse* *klanimse* *klanimse* = poslechovku takových rozměrů bych bral.

už chápu.. vyplývá z *klanimse* *klanimse* *klanimse* a týká se toho, co nakousl bystrý cough - i když on sám je přesvědčen, že vtipně trefil úplně jiný hřebík přímo na hlavičku. ale o to nejde, už jsem na svou adresu zažil horší drť než dva medvídky. a i pavel to očividně překousl naprosto v klidu...

ve skutečnosti jde o toto:
pavelroubic píše:chce to větší místnost, možnost manipulovat s bednami a "usadit si zvuk"
je to tak.
mých 4,4 x 6,4 x 2,4 m je na dolní hranici toho, co se dá označit jako velká poslechovka (popravdě: je pod ní, ale v č. a sl. podmínkách asi spadá do kategorie větších).
a chápu, že ten, kdo má zkušenosti jen s malými poslechovkami, nechápe rozdíl - že nechápe, že velká neznamená jen míň malá, ale něco víc (pokud jde o zvuk - - - např. prof. Syrový: "v místnostech pod 200m3 není možno dosáhnout přirozeného znění." - to je imperativ, ne nějaké zbožné přání... atd.).

dál se mi v tom momentálně nechce hnípat. už tak to zase zní jako by mi hrabalo.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:......... už tak to zase zní jako by mi hrabalo.
To je dobře, nebo špatně ?

Poslechovku 10 x 19 x 5 bych nedokázal udělat, i kdybych vyboural všechny vnitřní příčky v RD kde bydlím. Takže raději dál budu s láskou opečovávat svých 4 x 3 x 2,6 metru poslechového mini bonsai prostoru. :lol:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Alesko, nic si z toho nedělej, nemá každý hrad... :)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Máš pravdu, v takový obrovský cimře musí být zima jako na hradě... Když jsem si představil, kolik musí stát vytápění takový obrovský ratejny, za to by člověk ledabyle uživil dva monobloky 100 W v čisté třídě A... (a nevytopily by to). Prostě, za vše se platí a někdy i nedoplatí. :lol:

pavelroubic
Kontaktovat uživatele:

Aleska píše:Máš pravdu, v takový obrovský cimře musí být zima jako na hradě... Když jsem si představil, kolik musí stát vytápění takový obrovský ratejny, za to by člověk ledabyle uživil dva monobloky 100 W v čisté třídě A... (a nevytopily by to). Prostě, za vše se platí a někdy i nedoplatí. :lol:
Ano, místnost je to zcela atypická, :lol: ona je to spíš taková větší vilka než RD a vznikla sloučením dvou místností.... s tím já nemám nic společného ;) ale dá se to perfektně využít - minimálně k průkazu toho, že předozadní prostorový zvuk EXISTUJE! Už jsem si na ní tak zvyknul že mi to všude jinde přijde miniaturní :-) a rozměrů panelákových bytů se děsím...
Ano, topení je problém, v létě je to dobré, ale v zimě jedou čtyři radiátory (plynový kotel). spotřebu nebudu komentovat *offtopic*

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

dadaft píše:...pokud jde o zvuk - - - např. prof. Syrový: "v místnostech pod 200m3 není možno dosáhnout přirozeného znění." -
Mám dojem ale, že toto tvrzení je zde nesprávně použito. Prof. Syrový měl zřejmě na mysli dosažení přirozeného vyznění reálných hudebních nástrojů, tedy živé hudby v reálné hlasitosti a dynamice v sálech nebo zkušebnách bez nepříjemných doprovodných jevů. Neměl na mysli reprodukci konzerv z HiFi v domácích podmínkách.
Kromě realizací na soukromých ,,domácích stadiónech'' si reálnou hlasitost a dynamiku doma asi nikdo nedovolí. :)
Přes řeku do stínu stromů.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Aleska
ahoj, omlouvám se za tón svého posledního příspěvku. jako moudrý muž jsi to vzal normálně. díky.

* * * * * *

a teď k tobě coughu, ty úchyle. moc dobře poznáš, na čem mi záleží - takže hned přispěcháš s "medvídky", co?. tvářil jsem se, že mi to nevadí, ale ve skutečnosti jsem byl dva dny vytočený k nepříčetnosti. co si o sobě myslíš, ty hovado? myslíš si, že jsi něco víc než já?
laskavě se vzpamatuj.

Odpovědět