Ja se citim jako elita (akorat narod je mi celkem sumak).boxer píše: S tímto se nedá nesouhlasit.Ale....nedospěla alespoň "nějaká" elita od té doby?
Karel Gott_70.
Re: Karel Gott_70.
Naprosto souhlasím s tím, že každej člověk si svobodně volí svoji cestu, a je jedno, jestli žije v rudý totalitě, kapitalismu nebo někde v neprobádaný části deštnýho pralesa.PMA píše:efičák: čekal jsem právě takový příspěvek, jen jsem nevěděl, od koho přijde. Svou cestu si volíme každý sám, stejně tak jako každý žijeme se svým svědomím - víc dodávat nebudu, nemá to cenu. Poslední masový odliv elity z této země byl po roce 1968, plebejský národ bez elity nemá mnoho šancí.
Zároveň jsem ale přesvědčenej o tom, že člověk nemá soudit kroky někoho jiného, protože víme prd o tom, jakejma lekcema si dotyčnej člověk musí v životě projít. Jediná osoba na světě, kterou může člověk změnit, je on sám. Až tohle docvakne všem, změníte svět.
Mimochodem, aspoň máte jistotu, že až prodáte tolik Dispre co K.G. elpíček, tak si vás tady budoucí "hifinázoristé" u příležitosti vašich 70in taky pěkně proklepnou
http://www.blisty.cz/2009/8/11/art48337.htmlZappadaddy píše:Je zajímavé,že nemůžu na internetu najít nic špatného o Karlu Gottovi.Všichni jen v dobrém.
Probuď se...
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... ?id=644368
a pak otevři oči a koukni, jaké další podpisy jsou na dopise. A opravdu na obou papírech. Vodrážka na rozdíl od Bukovského říká to, co je evidentní a dokazatelné.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... ?id=643627
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... ?id=644368
a pak otevři oči a koukni, jaké další podpisy jsou na dopise. A opravdu na obou papírech. Vodrážka na rozdíl od Bukovského říká to, co je evidentní a dokazatelné.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... ?id=643627
-
merhaut
Evidentně jsi o kauze nic detailnějšího nečetl, viz třebas ty podpisy na blanketech, takže fakt spi dál...
A kde bych měl číst? Na té ČT24?
-
boxer
A to ještě nevíte,že ještě každý z protagonistů,tedy J. a L. Š. a K.G. napsali,aniž by o tom věděl ten druhý či třetí,samostaně dopis,na ÚV KSSS,kde upozorňují na bordel v tehdejší naší vládě a měkkost právě GT ÚV KSČ G.H.,který pak na příkaz vedení bratrů musel přitvrdit.
Tak fčil mudrujte.
Tak fčil mudrujte.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Karel Gott je trnem v oku těch,kterým se nelíbí jak předstíral,že vše je v pořádku,není žádný problém,radujme se a zpívejme si.lZE BÝT VŮBEC NEPOLITICKÝ VE SPOLEČNOSTI ,KTERÁ PROVÁDĚLA TOLIK BEZPRÁVÍ?Ale na druhé straně je Karel Gott zrcadlem české a slovenské společnosti,vždyt 98% občanů komunismus také podporovali svojí nečinností a ignoranstvím!!!Co mu tedy chceme vyčítat?
to Zappadaddy
vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve svém vlastním oku nevidíš
vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve svém vlastním oku nevidíš
Krásně řečeno. Byla to ikona systému, který se jím chlubil. Ikona nebyl stupidní Pavel Liška, který se o to snažil seč mohl, toho nikdo nebral, snad ani komanči ne, ale právě KG. A mu to nevadilo, hlavně že měl svůj milovaný potlesk. Byla to ikona pokleslé televizní zábavy, přinejmenším pro těch pár procent lidí, pro zbylou šedou plastikovou masu to byl samozřejmě bůh.Zappadaddy píše:Karel Gott je trnem v oku těch,kterým se nelíbí jak předstíral,že vše je v pořádku,není žádný problém,radujme se a zpívejme si.
Nelze oddělovat umělecký talent a osobní postoj. Ten se vždy musí v umělecké produkci jednotlivce nějak projevovat, jinak jde o sterilní věc. Umělec by neměl jen předvádět svou dokonalou techniku, ale vyjadřovat něco, co je v něm. Gott má skvělý talent jakých moc není, ale to druhé podle mne moc na výši nebylo. Můžeme to srovnávat s extrémním protipólem, třeba Dylanem, který v klasickém slova smyslu neuměl zpívat vůbec, ale jeho duše zpívala za něj.
Jde o to co chci vyjádřit a pravdivost a důveryhodnost toho vyjádření.
Přesto mám rád "jeho" písničky z 60.let, připomíná mi to dětství. A jsou pěkné, jako většina plodů té neuvěřitelné doby, kdy byla celá planeta ve varu a něco nového vznikalo, něco, co dnes každý bere za samozřejmost.
-
merhaut
Hoši, podle vaší zvrácené, a nebojím se to napsat, přiblblé "logiky", by se každý, kdo si dovolil za bolševika být ve své profesi úspěšný, měl asi picnout a kát se. Gott zpíval a byl u lidí úspěšný, strana se přiživila, Gott nebyl disident... Co ale spáchal? Komu a jak uškodil? Co mu to přisuzujete za roli, že něco kryl, maskoval, předstíral.
Kde jste byli vy, hoši? V odboji? V krimu za politiku? Jen takoví by mohli přiložit si polínko, je příznačné, že takoví kolem sebe neflusají.
Primitivní vidění světa, kdy se z někoho udělá zástupný hromosvod vlastních frustrací, připosranosti, neznalosti, atd. nemám rád, a když ho někdo vytasí a ohání se jím, setřu ho. Kámoš, nekámoš.
P.S. Hoši, a vy znáte u každé skladby, jaký osobní postoj k tomu, či onomu, zaujímá tvůrce, interpret? Já jen, když to prý nejde oddělovat. To je nesmysl, typická Rejžkovina, jenže i u něj vocaď pocaď (Nohavica fuj, Niemen huj). Abyste namísto poslechu hudby nedělali doživotně kádrováky. Máte k tomu sklony.
Kde jste byli vy, hoši? V odboji? V krimu za politiku? Jen takoví by mohli přiložit si polínko, je příznačné, že takoví kolem sebe neflusají.
Primitivní vidění světa, kdy se z někoho udělá zástupný hromosvod vlastních frustrací, připosranosti, neznalosti, atd. nemám rád, a když ho někdo vytasí a ohání se jím, setřu ho. Kámoš, nekámoš.
P.S. Hoši, a vy znáte u každé skladby, jaký osobní postoj k tomu, či onomu, zaujímá tvůrce, interpret? Já jen, když to prý nejde oddělovat. To je nesmysl, typická Rejžkovina, jenže i u něj vocaď pocaď (Nohavica fuj, Niemen huj). Abyste namísto poslechu hudby nedělali doživotně kádrováky. Máte k tomu sklony.
to merhaut :
přesně tak. To co vede zdejší "kádrováky" k tomu co píší, je směs závisti, nesnášenlivosti a malosti.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To jsou kydy 
-
boxer
To jsou kydy
Ano.Souhlasím.
(otázkou je ,kdo které myslí).
by se každý, kdo si dovolil za bolševika být ve své profesi úspěšný, měl asi picnout a kát se.
To jsem psal již na začátku. Z tohoto pohledu zpět z dneška těchto "kádrováků" by byli vinni všichni,kdo za bolševika nebyli zastřeleni nebo zavřeni,páč VŠICHNI ,tzn matky a otcové i těch zdejších plivajících měli zásluhu na fungování režimu.Ale díky tomu dnes ti dnešní žijí,mají školy atd.
A už mě to tady nebaví.
Ano.Souhlasím.
(otázkou je ,kdo které myslí).
by se každý, kdo si dovolil za bolševika být ve své profesi úspěšný, měl asi picnout a kát se.
To jsem psal již na začátku. Z tohoto pohledu zpět z dneška těchto "kádrováků" by byli vinni všichni,kdo za bolševika nebyli zastřeleni nebo zavřeni,páč VŠICHNI ,tzn matky a otcové i těch zdejších plivajících měli zásluhu na fungování režimu.Ale díky tomu dnes ti dnešní žijí,mají školy atd.
A už mě to tady nebaví.
Naposledy upravil(a) boxer dne 12 srp 2009 11:02, celkem upraveno 1 x.