Karel Gott_70.

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Karel Gott_70.

Příspěvek od noaid »

Nejde o žádné kádrování. Gott byl prostě podle mne dost prázdný, byl to pro mne jen mainstreamový pop po nějaké době zabalený navíc do odpudivého televarietního hávu. Jen hlas podle mne prostě nestačí.
A postojem jsem nemyslel politický postoj, ale postoj člověka ke světu, názor, styl života, myšlení atd.
Byl a je populární a dařilo se mu bavit českou šedou zónu a trochu kožených kalhot vánocemi ve zlaté Praze za což si vždy požádal o potlesk, měl ho rád. A dostal jej. Nevyčítám, jen konstatuji a připomínám.
Pro mne je v celkovém kontextu od 70.let nevýznamný. Stejně jako Rejžek od 90.let. ;)
Myslím, že třeba Art Garfunkel byl trochu jiná třída. Ale nenahrál tolik desek.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Z vozu na kozu

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Merhaute, s tebou je někdy těžká diskuse (teď nemyslím tady, ale obecně), buď odpovídáš z nějakých výšin s despektem dvěmi slovy, která nic neřeknou, spíše jen někoho zesměšní, nebo jako teď dezinterpretuješ něčí slova a vkládáš do úst něco, co druhý neřekl, projektuješ do druhého svou představu co si ten druhý myslí.
Budete se někteří možná divit, ale nemít rád Karla opravdu neznamená požadavek na střílení těch, kteří byli úspěšní. To mi silně připomíná "Kdo není s námi, je proti nám" a "Musíme si pomáhat", protože v tom jedeme všichni - to byl takový krásný "český" film. A ještě něco mi to něco připomíná - měl jsem v 80.letech fotografickou výstavu, a na jedné fotce z půdy byl trám, z něj něco viselo, na další náhrobek. Místní předseda KSČ z toho usoudil, že chci věšet komunisty a výstavu zakázal.

boxer

Příspěvek od boxer »

usoudil, že chci věšet komunisty

A nechtěls?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Češi zažili hodně.
Turky, Švédy, Němce, Francouze, Rakušáky, Rusy, Sověty. . .
Proto, že velké hrdiny, bijící se za národ, dobyvatelé vždy popravili, stali se češi "smějícími se bestiemi". (Reinhard Heydrich)
Například Gestapo veřejně mírnilo počet udání z řad obyvatel Vsetínska, kvůli přeplněným věznicím.

Zaleknutí z bestiality českého obyvatelstva z řad civilistů, vůči odsunovaným Němcům, vzešlo označení "čeští dobíječi raněných". V tom vynikáme.

Když Gottovi prohrabala kriminálka jeho dům a dům rodičů, zabavila veškerý majetek včetně obou domů, oba staříčci strávili nějakou dobu na výslechu. . .

Osobně bych natočil i desku s Alexandrovci, aby se nemstili na rodičích.
Mstili se i emigrantům, soudně odebírali děti a dávali je do děcáků.

Osobní statečnost a ochota obětovat sebe a své blízké je soukromým rozhodnutím.

Názory nejsou místo pro vztek na imaginárního nepřítele.

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Já bych to zhrnul takto: Pink floyd , Jethro tull , Zappa , Rolling stones , Beatles , Karel Gott. Jeho texty mají co nabídnout,pořád je co objevovat ,hudebně našlapané každé cd. Zkrátka umělec s velkým U. Jestli se Český národ může o něco opřít,tak právě o tohoto genia. Buďme rádi ,že je .. *klanimse*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

noaid píše:
Zappadaddy píše:Karel Gott je trnem v oku těch,kterým se nelíbí jak předstíral,že vše je v pořádku,není žádný problém,radujme se a zpívejme si.
Krásně řečeno. Byla to ikona systému, který se jím chlubil. Ikona nebyl stupidní Pavel Liška, který se o to snažil seč mohl, toho nikdo nebral, snad ani komanči ne, ale právě KG. A mu to nevadilo, hlavně že měl svůj milovaný potlesk. Byla to ikona pokleslé televizní zábavy, přinejmenším pro těch pár procent lidí, pro zbylou šedou plastikovou masu to byl samozřejmě bůh.
Nelze oddělovat umělecký talent a osobní postoj. Ten se vždy musí v umělecké produkci jednotlivce nějak projevovat, jinak jde o sterilní věc. Umělec by neměl jen předvádět svou dokonalou techniku, ale vyjadřovat něco, co je v něm. Gott má skvělý talent jakých moc není, ale to druhé podle mne moc na výši nebylo. Můžeme to srovnávat s extrémním protipólem, třeba Dylanem, který v klasickém slova smyslu neuměl zpívat vůbec, ale jeho duše zpívala za něj.
Jde o to co chci vyjádřit a pravdivost a důveryhodnost toho vyjádření.
Přesto mám rád "jeho" písničky z 60.let, připomíná mi to dětství. A jsou pěkné, jako většina plodů té neuvěřitelné doby, kdy byla celá planeta ve varu a něco nového vznikalo, něco, co dnes každý bere za samozřejmost.
Kare Gott neuškodil nikomu,ani nic nespáchal.Nevím kdo tu něco takového říká!?Pozorně si přečtěte příspěvek Noaid.Prostě, někdo má KG rád a někdo ne.Co je na tom tak hrozného?Aby se člověk bál říct,co se mu líbí a co nelíbí.Noaid i já jsme k tomu řekli své a nebyly to žádné drsné kecy,jen konstatování co se nám na něm nelíbilo.Žádné nadávky, ANI NARÁŽKY NA OSTATNÍ ČLENY FORA,KAŽDÝ MÁME PRÁVO NA NÁZOR,ALE BEZ URÁŽENÍ OSTATNÍCH!
Merhaut už je drsnější ve svých výrocích:Primitivní vidění světa, kdy se z někoho udělá zástupný hromosvod vlastních frustrací, připosranosti, neznalosti, atd. nemám rád, a když ho někdo vytasí a ohání se jím, setřu ho. Kámoš, nekámoš. *thumbs down* Jardo věřím,že v hospodě by si mi to takhle nenandal jen pro odlišný názor od tvého.To Efičákův názor na odlišnost postoje se mi v tomto ohledu líbil víc:
Názory nejsou místo pro vztek na imaginárního nepřítele. *thumbs up* A Renownův příspěvek :
Renown píše:to Zappadaddy

vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve svém vlastním oku nevidíš
Co má ten tvůj výrok znamenat?Jaký trám?Proč? Můžeš vysvětlit,nebo je to jen tvoje další provokace?*headbang*

A taky poklonkováni Renowna Merhautovi:
Renown píše:to merhaut :
Chlapi,budte trochu rozumní,nejsme tu abychom nenáviděli jeden druhého.Peace,peace,peace.

*palec* přesně tak. To co vede zdejší "kádrováky" k tomu co píší, je směs závisti, nesnášenlivosti a malosti.
*thumbs down* NO COMMENT.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

To mám rád, nejdřív do tématu zatáhnout politiku o drze obvinit 98% lidí z podpory komunismu, a pak vycouvávat kecama o tom, že šlo jen o to, co se na KG líbí nelíbí.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Zappa

ta "tříska a trám v oku" je citát ze známé knihy, ale nesnaž se to pochopit to je bezpečně nad tvé možnosti. V té knize by ses dočetl i o tom jak se to má se souzením druhých, ale z toho by tě jenom rozbolela hlava a jiný účinek by to stejně nemělo. *fnuk*
Renown píše:
to merhaut :
Chlapi,budte trochu rozumní,nejsme tu abychom nenáviděli jeden druhého.Peace,peace,peace.

přesně tak. To co vede zdejší "kádrováky" k tomu co píší, je směs závisti, nesnášenlivosti a malosti.
Trochu jsi to zkomolil, ta první věta není moje. Já jsem to psal od slov "přesně tak....."
Nicméně proč se tomu divíš, vždyť jsem už výše napsal, že Jarda Merhaut je můj hrdina ;)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Právě poslouchám Habib Koite - Afriki. Dobré na uklidnění, doporučuji. Po tomhle určitě nebudete mít chuť pokračovat na téma Božskýho... ;)

boxer

Příspěvek od boxer »

Už jsem tedy nechtěl reagovat,ale toto mě docela nadzvedlo.

Tak už od prvního Lachimova příspěvku,zcela nekonfrontačního,pouze oznamovacího jeho názor se zde vyvalila taková špína na (nejen) Gotta,ale pranýřování všeho z minula a .................

...............až nakonec se člověk dozví,že celé to bylo mýlka,že přeci jen šlo o to komu se Gott líbí a komu ne.

To tedy zírám.No nedivím se otočkám naší vrchnosti,když to bravurně zvládnou "obyčejní" v podzámčí.

Můj (alespoň doufám) poslední příspěvěk zde.

Můžete kdokoliv z vás,kteří jste vlastně... "jen vysvětlovali,že se vám Gott nelíbí"... mohli postnout příspěvěk Merhauta,Renowna,PMA,můj... kde někdo z nás píše

...MY HO RÁDI POSLOUCHÁME,NÁM SE LÍBÍ ?.......

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Renown píše:to Zappa

ta "tříska a trám v oku" je citát ze známé knihy, ale nesnaž se to pochopit to je bezpečně nad tvé možnosti. V té knize by ses dočetl i o tom jak se to má se souzením druhých, ale z toho by tě jenom rozbolela hlava a jiný účinek by to stejně nemělo. *fnuk*
Renown píše:
to merhaut :

přesně tak. To co vede zdejší "kádrováky" k tomu co píší, je směs závisti, nesnášenlivosti a malosti.
Trochu jsi to zkomolil, ta první věta není moje. Já jsem to psal od slov "přesně tak....."
Nicméně proč se tomu divíš, vždyť jsem už výše napsal, že Jarda Merhaut je můj hrdina ;)
Renown.Je fakt,že tu knihu jsem nedokázal nikdy přečíst ani do polovičky.A to mne mrzí.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Zappa :
Renown.Je fakt,že tu knihu jsem nedokázal nikdy přečíst ani do polovičky.A to mne mrzí.
Nikdy není pozdě !
Upřimně ti držím palce aby to někdy v budoucnu klaplo *thumbs up*

Myslím, že tohle téma je víc než vyčerpané. Nejlépe by bylo jej celé smazat ;)

boxer

Příspěvek od boxer »

Renown

Nevím,jestli je téma vyčerpané,to bych se divil,ale

já jsem z něho hodně zhnusen a otráven.
Howgh

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Tohle téma se trochu zvrhlo.A víte proč?Pokud by se diskutovalo třeba o Mišíkovi tak by se to takto nezvrhlo.Karel Gott je Karel Gott,prostě má své příznivce i odpůrce.Já k němu necítím nějakou zášt,jen je mi lhostejný.Robinson svůj názor řekl a já cítil,že bych se měl postavit za mládí a rebelskou nerozvážnost.V té době to mnozí z nás takhle prostě měli,přesně tak to cítili a měli(příspěvky Noaid,Lindeman,ML,Zappadaddy,Peer,Robinsonův táta ad.).A ten kdo s rockerů by tenkrát za dob temna ve svých partách tvrdil,že se mu KG líbí tak by moc ůspěch neměl (to nebyl můj případ) :) .Ale doba se mění.Staří rockeři měknou a mají více rozumu a tolerantnosti.A já si starej jěště prostě nepřipadám,ani o moc moudřejší,ale to už mnoho z vás ví,ne? :lol:

Odpovědět