DAC pro PC a zesilovač - má význam?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: DAC pro PC a zesilovač - má význam?
Red Baron:
No, tak to, že hlavní přínos hi-res nespočívá ve frekvenčním rozsahu nad 20 kHz, jak sis nesprávně myslel, není o slovíčkaření, ale o neznalosti základů problematiky. Autorům takových nesmyslů pak nezbývá nic jiného než osobní útoky, když nerozumí problematice.
Proboha odhoď to své prázdné ego, poděkuj zkušenějším za nové informace a přijmi prostý fakt, že lidé jsou různí. Nic jiného s tím nenaděláš.
Aktuálně jsem si v návaznosti na tuhle diskusi včera pouštěl SACD Vanessy Fernandez Use me. Na dálkovém ovladači jsem několikrát pomačkal Disc Layer, abych nevěděl, jestli hraje vrstva CD nebo SACD. Poznal jsem 6 ze 6 pokusů, dýl mě to nebavilo, rozdíl je TAK jasný. Nejvíc podle hlasu (na SACD je kolem něj mnohem více vzduchu) a na basech (na SACD výrazně čitelnější). Rozdílným masteringem pro CD a SACD vrstu to není, stejný rozdíl vnímám na různých SACD od různých vydavatelství.
Jsem ten poslední, kdo by se chtěl opíjet rohlíkem a zbytečně platit za komponenty statisíce, pokud by to nemělo přínos ve zvuku. Mám další dva koníčky, který dohromady žerou víc peněz než moje hifi, oba jsou aktivní a proto je preferuju před pasivnim sezením před bednama. Takže každá kačka navíc (resp. kterou neutopím v hifi) se hodí.
Ale holt mindráky některých jsou bezbřehý...
No, tak to, že hlavní přínos hi-res nespočívá ve frekvenčním rozsahu nad 20 kHz, jak sis nesprávně myslel, není o slovíčkaření, ale o neznalosti základů problematiky. Autorům takových nesmyslů pak nezbývá nic jiného než osobní útoky, když nerozumí problematice.
Proboha odhoď to své prázdné ego, poděkuj zkušenějším za nové informace a přijmi prostý fakt, že lidé jsou různí. Nic jiného s tím nenaděláš.
Aktuálně jsem si v návaznosti na tuhle diskusi včera pouštěl SACD Vanessy Fernandez Use me. Na dálkovém ovladači jsem několikrát pomačkal Disc Layer, abych nevěděl, jestli hraje vrstva CD nebo SACD. Poznal jsem 6 ze 6 pokusů, dýl mě to nebavilo, rozdíl je TAK jasný. Nejvíc podle hlasu (na SACD je kolem něj mnohem více vzduchu) a na basech (na SACD výrazně čitelnější). Rozdílným masteringem pro CD a SACD vrstu to není, stejný rozdíl vnímám na různých SACD od různých vydavatelství.
Jsem ten poslední, kdo by se chtěl opíjet rohlíkem a zbytečně platit za komponenty statisíce, pokud by to nemělo přínos ve zvuku. Mám další dva koníčky, který dohromady žerou víc peněz než moje hifi, oba jsou aktivní a proto je preferuju před pasivnim sezením před bednama. Takže každá kačka navíc (resp. kterou neutopím v hifi) se hodí.
Ale holt mindráky některých jsou bezbřehý...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
marvinnrv:
"já nerozeznám" není totožné s "není rozeznatelný".
Ale jsi zodpovědný jen sám sobě, stejně jako každý z nás tady, tak si vyber tu službu, která tobě ve své kombinaci vlastností vyhovuje lépe a dál nic neřeš
. Takže pokud neslyšíš rozdíl a Tidal je pro tebe za tři stovky drahý, kup si Spotify a spokojeně poslouchej
.
"já nerozeznám" není totožné s "není rozeznatelný".
Ale jsi zodpovědný jen sám sobě, stejně jako každý z nás tady, tak si vyber tu službu, která tobě ve své kombinaci vlastností vyhovuje lépe a dál nic neřeš

Pokud ti to udělá radost tak bych to rád změnil na - neni rozeznatelný!!
Tidal drahý neni, ty 300,- na něj mám, ale proč je utrácet za Tidal, když Spotify za 160,- je srovnatelné reprodukční kvality.
Za to neslyšitelného 0,5% nemá význam přecházet. Pokud by tam slyšitelnej posun byl, neměl bych problém...
Tidal drahý neni, ty 300,- na něj mám, ale proč je utrácet za Tidal, když Spotify za 160,- je srovnatelné reprodukční kvality.
Za to neslyšitelného 0,5% nemá význam přecházet. Pokud by tam slyšitelnej posun byl, neměl bych problém...
Jedno přísloví říká že, pýcha předchází pád. 

Se vám ta diskuze pěkně rozvinula... Znovu: Pokud není slyšet rozdíl mezi mp3 a hi-res, je chyba v technice a přidám, pokud je slyšet rozdíl ve výměně napájecího kabelu koncáku, tak je chyba v psychice. A když už urazit, tak pro RedBaron: zkus si ten prst strčit do řiti, třeba se ti něco někam posune
.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
roamer2:
Ty jsi tak pysny, fuj teda
!!!
Ty jsi tak pysny, fuj teda

Je tu v tom celkově guláš. Jeden porovnává MP3 vs Hi-Res (tam je jasný že rozdíl bude). Já se bavím o výstupu ze Spotify vs Tidal a tam rozdíl prostě neni. No a třetí skupina tu řeší co je nekomprimovaný a bezztrátový formát.
Takže totálně bezvýznamná debata - jeden o koze, druhý o voze a třetí o řiti...
Takže totálně bezvýznamná debata - jeden o koze, druhý o voze a třetí o řiti...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nechtěj být mluvčím všech.marvinnrv píše:Já se bavím o výstupu ze Spotify vs Tidal a tam rozdíl prostě neslyším.
Rozdíl tam je (v hudebních datech) a je i slyšet (už bylo popsáno za jakých podmínek).
Když slovíčkařit... Strčení prstu do řiti ne o řiti.
Super debata, hoši, ještě k tomu někdo mluvil o egu. To by mi asi velelo říkat jak slyším spadnout chlup i u běžící cirkulárky, ale bohužel, neslyším
Zato zcela zřetelně slyším, co oproti všem omílaným audiofilským halucinacím (typu: hlavně bezeztrátově, hlavně bitperfect, hlavně kabeli, hlavně dřívka a podložky, rozdíl v běžných a pozlacených jedničkách a nulách) má opravdu zřetelný vliv na zvuk. To slyším opravdu zcela jasně. Třeba posun beden o 3 cm. Posun křesla vpřed o 10 cm. 100x větší vliv než vše zmíněné.

A když slyším, jaké škrabonahrávky se vydávají na SACD obsahujícím 3GB dat a jak nádherně dokáže znít 80MB album v MP3, je mi z téhle audiofilské přetvářky někdy fakt blbě 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Místo své přihlouplé snahy o výsměch v tématech, ve kterých lítáš jako nudle v bandasce (viz tvůj hi-res přínos nad 20 kHz), by sis k sobě domů měl pozvat někoho, kdo ti udělá alespoň základní úpravy akustiky. Protože pokud posun beden o 3 cm (sic!) vyvolá tak zřetelnou změnu zvuku, máš tam něco (nebo spíš všechno) velmi špatně. V místnosti, kde jsou pořešený alespoň ty nejhorší odrazy, která má jakž takž přiměřený a stejný dozvuk v závislosti na frekvenci a kde jsou pořešený alespoň základní basový módy, není takhle extrémní citlivost na umístění beden běžná.
A až to budeš mít a pustíš si znova mp3 vs SACD, nejspíš přijde ono provařené "ÁÁÁHÁÁÁÁÁÁ!!!"

No já si myslím že Pítrs má pravdu, jen se mi nelíbí jakým stylem to tu prezentuje, jako ostatně skoro vždy používá svá oblíbená slova, neznáš, nevíš, neumíš, dojmologie, zamindrákovaný a podobně. Takové přechytračování ostatních není diskuse, a trocha lidskosti a úcty k ostatním nikdy nezaškodí.