NAS uložiště

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tony
Příspěvky: 864
Registrován: 26 dub 2008 20:34
Kontaktovat uživatele:

Re: NAS uložiště

Příspěvek od Tony »

“HDD zcela jiste koncovy zvuk nedela”
Ale ved to ja netvrdim:-)
Mam zapojene aj Melco, aj Synology (ako zalohu), takze zmena a porovnanie je otazka par klikov
na i-Pade.
Opatovne tvrdim, ze zvuk cez Melco je uplne inde, ako zo Synology.

p.s.
A Synology som musel dat do inej izby, hluk z HDD a ventilatorov mi dost vadil...

FS
Příspěvky: 930
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od FS »

@Tony: Děkuji za upřesnění. Ještě bych se rád zeptal na jednu věc ohledně Melco.
Chápu-li to správně, tak N1 má integrovaný disk, ale má také dva LAN konektory - jeden na propojení přímo se streamerem označený "PLAYER" a druhý pro připojení do sítě označený "LAN". Když dáš stejnou nahrávku na interní disk N1 a na NAS, je v tom slyšitelný rozdíl? V obou případech zůstává streamer připojený do N1 portu PLAYER.

Ptám se proto, že mé sestavené audioPC a jsem původně používal výhradně jako přehrávač (linux + mpd) a mediaserver a NAS jsem měl na síti. Ale nakonec jsem musel uznat, že mi to lépe hraje, když jsem do audioPC dal SSD disk a i mediaserver běží přímo v něm.

Uživatelský avatar
Tony
Příspěvky: 864
Registrován: 26 dub 2008 20:34
Kontaktovat uživatele:

Re: NAS uložiště

Příspěvek od Tony »

FS, je to presne tak, ako pises v prvom odstavci a je tam pocutelny rozdiel.

Ak mas zaujem sa o tom viac porozpravat, napis mi do ss svoj mobil.

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1543
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od PavelDosko »

panove, nerad to pisu, ale opravdu pletete dokupy spoustu veci kterymi si imho nejste zcela jisti co znamenaji ...

FS
Příspěvky: 930
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od FS »

Bez obav, IMHO se v problematice vyznám dostatečně a mám dost přesnou představu, o čem se tady bavíme (za mých 25 let v IT i největší lama něco pochytí :D ).

V mém případě, kdy přehrávám z audio PC přes USB do DAC bych si ještě uměl představit (i když jsem to popravdě nečekal), že lokálně umístěná data v audio PC versus data tažená z NAS (ať již přes mediasever v audioPC anebo mediaserver běžící na jiném stroji v síti) se na celkovém výsledku projeví pozitivně.

V případě Tonyho běží mediaserver na Melco a přes přímé připojení ethernetovým kabelem poskytuje data streameru. Tady bych už vůbec nečekal, že bude rozdíl mezi daty lokálně umístěnými v Melco vs daty v síti nějaký rozdíl.

To by v konečném důsledku mohlo znamenat, že záleží na tom, kde jsou hudební data umístěna.

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1543
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od PavelDosko »

tak jen hlasim ze jsem vecer pro jistotu nahral ta sama data na lokalni ssd nuc a vysledek oproti umistenym na NAS nula nic, mediaserver jede na nuc

hezky den

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1543
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od PavelDosko »

p.s. na druhou stranu mam cesty jak ethernetu tak USB plne jakychsi krabicek na eliminaci vlivu prenosove cesty

dobry poslech vsem

FS
Příspěvky: 930
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od FS »

@PavelDoslo: Díky za vyzkoušení. Proměnných je u audio PC víc než zdrávo. Někde jsi zmiňoval, že používáš síťové prvky Ubiquiti a to je "jiná liga" než běžná spotřebka, možná se podílejí na výsledku u tebe doma také.

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1543
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od PavelDosko »

ano, veškeré síťové prvky v celém baráku mám Ubiquiti

WaVe_99
Příspěvky: 302
Registrován: 18 lis 2010 12:56
Kontaktovat uživatele:

Re: NAS uložiště

Příspěvek od WaVe_99 »

Kdysi jsem otestoval to same, u me bez vysledku. V poklidu nechavam celou sbirku na NASce. Ptal jsem se na vliv i autora upravy meho MPD, externi uloziste oproti internimu dalsimu SSD preferoval. Vzhledem k tomu, ze dam temer plny gigabit i na Cat5e stary kabelazi ve zdi, nemam moc duvod mu neverit. MPD stejne ta data cachuje, si zkuste vypnout behem prehravani router :-) PavelDosko - jeste jednou napises Ovcackovi neco ve stylu "madarsky hiphop" a mas me na svedomi, malem jsem umrel smichy :-) Pardon za OT.

Dark side of the moon
Příspěvky: 358
Registrován: 28 čer 2019 14:38
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od Dark side of the moon »

to Tony:
Melco - kouzla, čáry a černá magie

Jak tady chápe naprostá většina diskutujících, stahování dat z NAS po ethernetu do streameru není žádné PCaudio ani jakékoliv jiné audio. Je to právě a jen stahování dat protokolem TCP.
Audio začíná až na ethernetové zásuvce ve steameru.

Nebo si vážně myslíš, že identický video soubor přehrávaný z různých NAS bude mít rozdílnou ostrost, kontrast nebo jiné barvy? A textový soubor rozmazaná písmena nebo dokonce některá budou chybět? O internetovém bankovnictví bych v takovém případě raději ani neuvažoval :).

FS
Příspěvky: 930
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od FS »

@DSOTM: Nuž, je to tvůj názor, budiž. Není cílem fóra nikoho přesvědčit o své pravdě, ale poskytnout svůj úhel pohledu a případně inspirovat.

Nedá mi to, abych nereagoval na ten příměr s chybějícími písmenky (nic originálního - v různých podobách se to tu objevilo již vícekrát). Když už bych měl použít pro audio PC nějaký příměr s jinou aplikací v IT světě, alespoň bych si vybral aplikaci, která je citlivá na zpracování dat v reálném čase, a ne kopírování souborů.

Uživatelský avatar
Lad2000
Příspěvky: 449
Registrován: 10 dub 2011 17:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od Lad2000 »

Data se zpracovávají až v DACu, takže je to pouhý přenos souborů, i s následnou paritní kontrolou. Tudíž ty písmenka sedí.😀

koudy42
Příspěvky: 986
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: NAS uložiště

Příspěvek od koudy42 »

Proste klasika sklouzlo to opet do kategorie duchovna a pocitu bez znalosti dane problematiky. Kdyz uz chcete mit tak dokonale retezce, kupte si UPS, ktera si znovu vytvari cely sinus 230V, odpadaji zlate zasuvky s pojistkami a chujovinami. Jen to bude chtit cca 1/4 mega, ale za ten pocit zlepseni poslechu to stoji..... *2thumbsup* *headbang*
Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)

FS
Příspěvky: 930
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od FS »

*offtopic*
..kupte si UPS, ktera si znovu vytvari cely sinus 230V..
To jsem zkusil, nestálo to ani zdaleka čtvrt mega a hrálo to hrozně ;)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host