NAS uložiště
Re: NAS uložiště
Melco - kukal jsem na ty ceny. To je taky úplně jiná liga. Abych nevyrazil na vrabce s kanónem...
Ako pisem - uplne ina liga - aj zvukovo!
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
tady se zas mota nekolik veci dohromady, bavime se o NAS jako ulozisti hudby, ne o DAC, preampu, streameru ...
Nechtel bych poslouchat "chroupani" disku a vetrani primo v poslechove mistnosti, aspon to z diskuze vypliva, ze jej mate volne u poslechove sestavy.
Jinak kdyz to tak ctu, jsem rad ze k plne spokojenosti streamuji a odpadaji veskere investice s nakupem zeleza ad veci. Cloudove sluzby beru jako nepostradatelnou soucast fungovani at uz profesne nebo v soukrome sfere. Neco jineho jsou pak placky a LP, to je samostatna disciplina .
Jinak kdyz to tak ctu, jsem rad ze k plne spokojenosti streamuji a odpadaji veskere investice s nakupem zeleza ad veci. Cloudove sluzby beru jako nepostradatelnou soucast fungovani at uz profesne nebo v soukrome sfere. Neco jineho jsou pak placky a LP, to je samostatna disciplina .
Půjčený NAS neruší hlukem, pokud chroupe tak potichu a totéž platí o větrání. Tohle je OK. Zvuk bych rád co nejlepší, ale ta Melco cena je dost divoká.
MELCO E100-H30 - Tohle se dá použít jako NAS?
Jak na to koukám, soudě podle USB konektorů a chybějíciho LAN -odpovím si sám. Tohle asi jako NAS použít nepůjde. Jestli dobře rozumím je to dost drahej externí disk.
NAS mám na domácí síti, fyzicky je patro od poslechovky, takže jeho hlučnost je nepodstatná. Mít ho vedle hi-fi, pak bych nevyužil jednu z jeho základních předností.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
dtto, psl jsem vyse ... NAS zapojit kdekoliv v siti ... NASy mam o tri patra nize od poslechovky v serverovne
Tohle by bylo to pravé
https://www.melco-audio.cz/produkty/n1-mk2/#zs
Má s tím někdo praktickou zkušenost?
@Tony: Co konkrétně od Melco máš a v jakém zapojení to používáš?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
kratce (par hodin) jsem to poslouchal u kolegy, tezko soudit co delal zbytek sestavy (zkouseli jsme repro kabely), ale poslech byl rozpacity. Samotne Melco teda vypadalo jak 20 let stare video.
Clovek zasne jak je IT "krehke" a prenos 1 a 0 je choulostivy proces, kde je nutne zachazet s kazdym bitem jako s vejcem . Neskutecne marketingove plky v podani Melco. Nedokazu si ani predstavit integritu dat v podani PC zarizeni, kde se polovina informaci "vyklepe" pri transportu a praci s nimi, az to evokuje v cloveku spojeni.... buransky poslech .
Mam N1ZH/2
Momentalne mam donho cez LAN kabel zapojeny streamer a do buducna si vyberam prevodnik, ktory zapojim cez USB kabel.
Doteraz som mal ako NAS server Synology, ale to sa s Melcom vobec neda zvukovo porovnat.
Melco je navyse kompaktne, su tam dva male 2,5” HDD, ktore vobec nepocut.
Skoda, ze som to neobjavil skor, mohol som si usetrit kopec experimentovania a vydavkov.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
viz vyse... vadi-li ti hluk HDD dej to nekam jinam (jinak ten "hluk" je cca 15dB). Jak velkou kapacitu sezenes a za jake penize na 2,5" HDD ?
pro mne, nezlob se, vyhozene penize, HDD zcela jiste koncovy zvuk nedela
pro mne, nezlob se, vyhozene penize, HDD zcela jiste koncovy zvuk nedela