NAS uložiště
Re: NAS uložiště
https://www.czc.cz/netgear-readynas-314 ... 71/produkt Tohle mám zapůčeno + WD Red (EFRX), 3,5" - 4TB disky.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Vítám tě do skupiny spokojených uživatelů "NAS - streamer"
Děkuji pěkně, fakt to funguje dobře. Porovnávám stejné nahrávky které mám na serviio v PC - zrovna teď Count Basie a moc se mi to líbí. Myslím si že jemnost zvuku má na svědomí Xindak, cokoliv (nevýkonového) jsem přes něj zapojil vždy to bylo zvukově lepší.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Moje zkušenost je, že NASky jsou z hlediska napájení absolutně nenáročné a protože přenos dat probíhá po protokolu TCP, nedochází k ovlivnění kvality zvuku ani při přímém zapojení do běžné zásuvky.
Ale pro streamer a DAC (nebo jakýkoliv jiný komponent) to napájení přes XINDAC samozřejmě může být výrazným přínosem.
Ale pro streamer a DAC (nebo jakýkoliv jiný komponent) to napájení přes XINDAC samozřejmě může být výrazným přínosem.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
+ ještě:
já osobně NASku vůbec nevypínám, takže samozřejmě nějakou ochranu před předpětím můžu jen doporučit.
Taky bych doporučil i zazálohování dat z NASky na nějaký externí HDD - NASky většinou běží na nějaké verzi Linuxu a pokud odejde jejich elektronika, není úplně jednoduché z nich data dostat (data z NAS disků přímo připojených do PC Windows nepřečtou).
já osobně NASku vůbec nevypínám, takže samozřejmě nějakou ochranu před předpětím můžu jen doporučit.
Taky bych doporučil i zazálohování dat z NASky na nějaký externí HDD - NASky většinou běží na nějaké verzi Linuxu a pokud odejde jejich elektronika, není úplně jednoduché z nich data dostat (data z NAS disků přímo připojených do PC Windows nepřečtou).
Ději pěkně za rady, NAS budu určitě vypínat protože nechci nechat trvale běžet ten Xindak. V noci svítí displej a taky dost hřeje, zrovna teď se statečně pere s klimatizací.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
NAS je delany na provoz 24/7, vypinani mu nesvedci
Tak to bude s napájením přes Xindak problém. Jak už jsem psal, hřeje to, svítí to, na noc vypínám.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
z Xindaku k NAS ti stejne vede spinany zdroj tak coby ... NAS muzes mit zapojeny kdekoliv na siti, Xindak ho neovlivni. Kdyz to budes chtit resit, tak NASu kup linearni zdroj
NAS přímo do zásuvky jsem zatím nezkoušel - mám ho pár hodin. Vyzkouším, uvidím, uslyším.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
p.s. jestli se pro NAS rozhodnes tak se vybodni na netgear a vezmi Synology
Můžeš napsat konkrétní kus + disky? Fakt je to dobrý...
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
v pripade dvoudiskoveho pro hudbu staci Synology DS218Play a disky ze serie WD Red, velikost dle tveho uvazeni, doporucuji pro jistotu vetsi (2x 8TB pro zacatek ), doma mam jiz NASy 3 (214,216 a 218)
Dík, kouknu na to.
Mam dva Synology, kupil som po vyskusani Melco, je to uplne ina liga!
Navyse HDD su absolutne tiche, vobec ich nepocut.
Vrelo odporucam:-)
Navyse HDD su absolutne tiche, vobec ich nepocut.
Vrelo odporucam:-)