co je referenční systém?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
mario kempes
Kontaktovat uživatele:

Re: co je referenční systém?

Příspěvek od mario kempes »

PMA napísal :
Je to samozřejmě nesmysl, protože v menších místnostech by člověk musel sedět za zdí. Vždy jde o poměry v konkrétní místnosti.

Áno, je to tak. Ak to dadaftovi hrá predozadný (výrazný, nie len naznačený) priestor až teraz, niekde v systéme je chyba.
Ani ja sa nechcem hádať, či minimálnych 2,5 m je to pravé alebo nie. Nemám to ako odskúšať. Ale ak dodržím rozmiestnenie
podľa "A", som nadmieru so zvukom spokojný. Mám vogelhausy DA Confidence C1 a bas jak deda Mráz.
Možno vytočím krtka a dočkám sa odpovede ohnivej ako napalm.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Sorry, pánové,
někdy to tady vypadá jak na českejch silnicích - čím dražší auto, tím větší mistr světa (čímž netvrdím, že to platí na 100%). Proč vám furt ten dadaft tak vadí? Co je špatnýho na tom, že dadafta evidentně všelijaký pokusy bavěj, rád experimentuje a chce si o tom pokecat na netu? Nebo někoho z vás nasírá, že jste si koupili megadrahý 100 kilový repráky a nemůžete s nima jen tak šoupat po bytě a hrát si jako dadaft, aby z nich dostal v rámci možností to nejlepší? Hlášky typu "ten co má doma ptačí budky na tyči" napovídají, řekl bych, více o tom, kdo tohle prohlásí, než o jejich vlastníkovi.
Mimochodem, před x-lety jsem měl doma tuším KEF Q10, a za ten peníz to mělo prostor luxusní.
Ale abych dlouho nekecal. To, že je dadaft na tomhle fóru tak často vidět, možná pár jedincům ušetří nemalý peníze. Možná někomu dojde, že na jejich zvukovou referenci nebudou potřebovat statisíce. Co bychom si nalhávali - svět hifi techniky je obchod jako každej jinej.
Tak ať vám to hraje jak je pro vaše uši libo.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

To, že ho "pokusy bavěj" je naprosto v pořádku a bezva. Co není v pořádku, je když na základě toho vynáší absolutní soudy co má jak být, jako aspoň 2,5m, aspoň 30m2 apod. To jso bláboly a je potřeba na to upozornit.
Pavel Macura Audio

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Jak se říká "kdo nevěří,ať tam běží" ,dnes jsem byl u Dadafta a hraje mu to opravdu moc hezky,tak jako píše *thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

hej Patmanne, díky za příjemně strávené pozdní odpoledne. fanoušků industriálu moc neznám a inu - nezní to vůbec špatně...
zapomněl jsem si smahnout tu úplně první věc, co jsme poslouchali, to bylo moc dobrý.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

*offtopic*

příště ti to vezmu vypálené+další věci,které by se ti mohly líbit *thumbs up*
Taky díky za moc fajn večírek a CD,dnes jsem poslouchal Roberta-moc hezké,budu se těšit na další poslech...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PMA
jelikož mě už hifi netrápí, začetl jsem se do Hudební akustiky profesora Syrového. počtu, nechám si to projít hlavou a pak můžeme otevřeně pohovořit.
zatím věřím svým uším a jestli se ukáže, že to jsou moje fantasmagorie, nebudu mít problém se s tím srovnat. trochu mě mrzí, že člověk tvé autority tak důsledně (ovšem bez zdůvodnění) poukazuje na bláboly audiofilského nadšence, kdežto tuny jiných očividných blábolů ho nechávají zcela nezaujatým...
:D

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Je to marnost :(

Jeden tady vyklada, ze zatlumit pokoj sirokopasmove (sirokopasmo nerovna se 20 Hz az 20 kHz) nelze, druhej je zase presvedcenej, ze vlakno plny lzi a nepravd a zcestnych kravin je stale lepsi nez zadne vlakno, dalsi si mysli, ze borec, kterej jeste pred tydnem maloval cary Nazca po pokoji a poslouchal s jednou bednou otocenou hubou dopredu a druhou dozadu, muze spouste lidem usetrit spousty penez, a nakonec je to vsechno predevsim vina tech hajzlu, co "maji a vi, ale nereknou", ovsem vzapeti jsou tito postaveni do pozice chudaku, kteri svymi stokilovymi monstry nemuzou ani pohnout po pokoji, takze alespon zavistive dsti siru na sve ptakobudkove kolegy, a samozrejme desetilitrove skopky C1 maji basy jak z pekla... To je fakt tragedie :(

Kdo by se s vama vlastne hadal, a proc. Bedny musi byt tri metry od zdi, i kdyby mely byt treba pul metru od sebe navzajem, a cimra muze bejt klidne hola a ruzova jak batole, ostatne vlastne ani zatlumit nejde; jedine tak budete mit doma referencni +++ 3D +++ pro100r a HUDBU a prisel na to Dadaft z Ostravy, 1800 prispevku za rok, a taky to psali na TNT Audio.

Only when you place your system to the absolute center of the room which has been built as per the Fibonacci's Numbers ad the Golden Section (and smoke a fair amount of some decent weed), you can truly enjoy the 3rd dimension of The Music. Everything else is just a bloody two-dimensional synthetic rubbish. Go Dadaft go!

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Souhlasím s machalíkem tohle vlákno je naprosto o ničem a může být smazáno. Jsou tady akorát polopravdy,výmysly a nesmysly. Referenční systém je blbost
máme nějákou referenci neboli etalon (který musí být stále stejný bez ohledu na stáří) toto platí v elektrotechnice nebo fyzice. Ale do hifi bych to nezařazoval. Takže už toto postrádá jakýkoliv smysl.
Ani se nedivím machalíkovi že se mu chce blít, mě už taky zapnu si to a vidím jen bláboly a témata bez konstruktivní diskuse spíše je destruktivní. :roll:
A do toho se začne plést akustika *headbang* *headbang*

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Mike,Machalík.... *thumbs up* -je to asi opravdu zbytečná debata o ničem,aspoň takto vedená.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

..... jinými slovy: ŽÁDNÝ HIFI NEEXISTUJE. I když připouštím, že "hifinázory" zní líp než "fórum hledačů optimálního zvukového podání".

A teď píchnu do vosího hnízda. Ať se to někomu líbí nebo ne. Taky mi je jasný, že mi nikdo nedá za pravdu. Na to kašlu. I machalík se chce dostat tam, kde už dneska dadaft je.

Protože si myslím, že vševystihující větu v souvislosti s poslechem hudby, tady řekl právě dadaft. Mnozí z vás hledají zvukovej grál, kterej přes reprodukční techniku (ani levnou, ani drahou) stejně nenajdete. "Svůj zvuk", ten najdete všichni. Co člověk, to cesta. Kdo chce kam, pomozme mu tam.
Dadaft na to přišel sám i bez odborníků a všeználků, proto mohl s úlevou říct "... JELIKOŽ MĚ UŽ HIFI NETRÁPÍ .."

Game over *jupi*

Dismembered
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dismembered »

zero píše:...Dadaft na to přišel sám i bez odborníků a všeználků, proto mohl s úlevou říct "... JELIKOŽ MĚ UŽ HIFI NETRÁPÍ .."
Zero, víš kolikrát už toto dadaft napsal na různá fóra? Kolikrát už jsme si přečetli, že je to konečná, že už nic neřeší, jen poslouchá,
že jedině sestava od Philipsu je to pravé, pak to byla sestava Philips/Grundig, pak Densen/Philips/Grundig, teď je tam i KEF...

Nedivím se, že dadafta nechce nikdo brát vážně. Vždyť mění názor každý druhý měsíc. S každou změnou přijde několikastránková esej o tom, že
teď je v nahrávce neoddiskutovatelně skvěle slyšet kde stál saxofonista a jaké boty měl na nohou, případně jestli zpěvačka stála 100cm od něj
nebo 99,5cm.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Chudak Zero... chudak.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Moje segra posloucha na sirokopasmovych Teslach a TW-40, ma to v rohu na skrini, bedny tesne vedle sebe, na skrini zesilovace, a je spokojena jak zelva. Kdyby byla tak blba, aby chodila na tohle forum, tak by napsala, ze HIFI JI ROZHODNE NETRAPI.
Zjevne se dostala tam, kde Dadaft. Je spokojena se srackou. A to prosim mnoho let pred nim. Akorat okolo toho nenapsala nikam dva tisice tristrankovych oslizlych opusu.
Snad tam taky jednou budu. Zatim se jen marne snazim dostat. My vsichni.
Naposledy upravil(a) Machalík dne 10 kvě 2009 12:06, celkem upraveno 1 x.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Machalíku, je všeobecně známo, že kdo útočí, ventiluje si tím navenek svoje mindráky.

Odpovědět