Naprosto podložený a dokonalý test síťových kabelů!

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Naprosto podložený a dokonalý test síťových kabelů!

Příspěvek od PMA »

Jo je. Minimálně je to příliš malý průřez vodičů síťové šňůry pro zesilovač, který dá několik set wattů.
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Teď opravdu na chvíli vážně.

Ze všech stran se hromadí dotazy, jak to vlastně bylo a co se vlastně testovalo. Spousty lidí je nervózních a chcou vědět podrobnosti. Já se ani nedivím. Ale věřte mě, že já nemám nejmenší chuť k tomu něco zde psát. Dadafte a ostatní. Ano, toto zde byl jen vtip, který prostě vzešel z nastálé situace na tomto fóru. Možná se to dotklo i někoho, o koho mě určitě nešlo. A těm se tedy omlouvám. Ale Hellboy cabel opravdu ne!!!!!!!!!!!!!!! S dvaceti vykřičníky!

Snad k tomu někdo jiný napíše popis a vysvětlení. Ale já to prostě nebudu. Já si obrázek udělal a mě to stačí. A nemyslím si, že někdo jiný z kolegů testérů bude mít chuť zde se hádat a někomu něco dokazovat. Nějaký čas tomu člověk věnuje a vlákno skončí tak, že moderátor to musí zamykat a prakticky se jen pohádáme. A to za to nestojí. Takhle je tady alespoň prdel. Hellboy už to pomaličku přestává rozdýchávát a již ho tedy nebudu provokovat.

Všichni máte možnost si to vyzkoušet sami a udělat si obrázek.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

PMA píše:Jo je. Minimálně je to příliš malý průřez vodičů síťové šňůry pro zesilovač, který dá několik set wattů.
Pasul ale píše, že síťový kabely se testovaly na přehrávači:
pasul píše: Kabely se přehazovaly v přehrávači a hrála se stále jedna skladba dokola.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ano. Kabely se přehazovaly pouze na přehrávači Meridian 808.x.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

A zajímavý byl údajně také účinek Accuphase PS-1200 na zesilovač Sroll Lyric. Ale to jsem tam již nebyl a nemůžu sloužit.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jo tak, na Meridiánu ..... :)
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Má to taky spínaný zdroj... :?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Pak i na zesilovači Šroll...
Bylo to celé velmi zajímavé.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

pasul píše:Má to taky spínaný zdroj... :?
Robine, průser je v tom, že se to vždycky chová jako jakýsi celek. Pokud je tam někde SMPS, tak se variace možných vlivů zvyšuje tak desetkrát.
Pavel Macura Audio

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

PMA: Znamená to, že když si někdo koupí přehrávač/zesilovač za 400.000, výrobce mu k tomu přibalí špatný kabel, se kterým to blbě hraje? :shock:

A Pasule, co myslíš že přesně nedávám? Tvůj záhadný zmršený test, o kterém tady radši nechceš napsat žádné detaily, nebo tvůj humor z prvního stupně zvláštní školy?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Odpovím jinak - každý frekvenční měnič (obdoba SMPS) se k síti musí připojovat stíněným síťovým napájecím kabelem. Takže "Hellboy cable" pro "highend" komponent, který používá k napájení SMPS, jaksi není ono.
Pavel Macura Audio

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

Sorry, ale polouchat dokola stále stejnou skladbu v devíti lidech, tak z toho za chvilku zmagořím. To si raděj vyjdu na kopec a bude mi mnohem lépe. Nic proti nikomu, ale mám jiné metody. To máte za ten v típek. Ale. V praxi bych se nedivil, že Meridianu je to naprosto jedno a nevadí mu laciná šňůra, opak by byl průserem, jak napsal pan Bunta. Nicméně kabely dokáží ovlivnit zvuk právě díky "nedokonalosti" přístrojů, ale to už záleží na praxi a nemá cenu tady o tom psát normalizační keci.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Nevím jestli to byla odpověď na můj dotaz, pokud ano, tak nevidím důvod proč s tím polemizovat. Otázkou ale zůstává, proč by výrobce přehrávače za 400.000 k měmu neměl dát kvalitní kabel.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Jednoduché - aby si mohl dotyčný vybrat dle své peněženky a preferencí. Drahý kabel by navíc zbytečně navyšoval celkovou cenu, takhle to vypadá opticky lépe. To, co je dodáno, je určeno především k okamžitému vyzkoušení, zda přístroj funguje. Podobné je to u interconnectů, proč se k přístrojům dodávají ty plastové tkaničky? Na vyzkoušení. Kdo chce víc, nechť si přikoupí. Proč se k fotoaparátům dodávají naprosto zbytečně paměťové karty 16MB,které jsou nepoužitelné? No na vyzkoušení.
Atd. atd.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Zeptám se jinak - jaký napájecí kabel se opravdu dodává s Meridianem? (Pane Ročku ??)
Pavel Macura Audio

Odpovědět