Naprosto podložený a dokonalý test síťových kabelů!

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Naprosto podložený a dokonalý test síťových kabelů!

Příspěvek od dadaft »

takže ty jsi pasule věděl, že má Meridian spínaný zdroj a že se k němu nestíněný kabel nehodí, že ano?
vynikající vlákno, jen co je pravda...

na vzájemné srovnání ostatních kabelů v tom vašem "testu" se zřejmě nemá smysl ptát.
david píše:A není to jedno?
máš pravdu. je to úplně jedno.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Pasule,
myslím, že by bylo seriózní napsat někde do jiného vlákna (např. síťové kabely), jak to opravdu bylo. Kromě skeptiků je tady spousta lidí, které to opravdu zajímá.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Pasule,ML a všichni ostatní,co jste testovali-jestli můžete,tak už napište,jak jste to slyšeli.Já už tedy výsledek od jednoho člena Vašeho "týmu" znám,ale jak napsal ML-spoustu lidí to určitě zajímá (také to tak napsal ML). ;) Jinak se z toho stává zase vlákno alias fraška....
-již jsem to tady nedávno psal-býval jsem skeptický k power káblům,po pár zápůjčkách a odzkoušení doma je to naprosto jasné a slyšitelné.Bylo k tomu už mnoho napsáno-ať odborně či "znalecky hellboyovsky" atd.Kdo to neodzkouší,tak nemá cenu psaní teorií apod.Je jasné,že někdo to slyší více či méně,že na každém aparátu se to bude chovat jinak...ale o tom to přeci je.Takže jestli můžu za sebe poprosit-odtajněte vaše výsledky. :o

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Paul píše:.......Takže jestli můžu za sebe poprosit-odtajněte vaše výsledky. :o
.....byly li nějaké.....

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Alesku výsledky určitě byly nějáký power kabel jsem vyzkoušel již u sebe a slyšet to je.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Proč to pořád pitváte ?
Kdyby to chtěli říct, tak s tím nebudou dělat takové drahoty.

Vzhledem k sestavě jaká tam byla jsou výsledky jasné již dopředu ...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Pak jaksi postrádá smysl o tom vůbec začínat psát :roll:
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jak jsem psal. Já k tomu nebudu nic psát. Pokud má někdo tu potřebu, směle do toho. Ale bude to tak, že jakýkoli závěr bude okamžitě zpochybován a skončí to hádkou. V dobrém případě žádným závěrem. Takže mě z toho vynechte. Díky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ach jo pasule. 9 zkušených hifistů, špičkový aparát, velký výběr kabelů - kdo z nás má běžně takovou příležitost?

mohl to být opravdu zajímavý a důvěryhodný testík - kdybys ho sám hned na začátku trapně neodstřelil...

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Trapne???
To si vubec nemyslim, naopak. Takoveto odlehceni tu presne bylo potreba. Jsou tu taci, kteri prihodili par lehcich vtipku a vlakno plynulo v pohode. Bohuzel je tu rada jinych kteri to vubec nepochopili, berou vse smrtelne vazne a diky tomu se v tom rypou. V pozadi je pro to jiste rada ruznych duvodu :). Vubec se Pasulovi nedivim, ze na to uz nema chut. Nevim jestli ji bude mit nekdo jiny.
Jinak si nemyslim, ze vysledek by byl predem dany, byli i tam i taci, kteri nevlastni kabely pouze jedne znacky. Dukazu je pro to vice ;) , jsem jednim z nich.

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Nechte mluvit Zemana!! Honzo, řekni jim jak to tenkrát bylo!?...... :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Pajuna
možná by ses divil, kolik lidí to pochopilo - otázka totiž nezní "jak to bylo?", ale jak z toho ven?

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

dadaft píše:Pajuna
možná by ses divil, kolik lidí to pochopilo - otázka totiž nezní "jak to bylo?", ale jak z toho ven?
Ano, nekteri pochopili - opozdene. :)
Jak z toho ven? Radil jsem uz tusim vcera. Nebo delejte treba "jakoby nic". Po teto debate nevim jestli bude nekdo z tech co to slyseli chtit podat jasnou zpravu. A proc? Protoze jsou tady lidi, kteri zpochybni a agresivne reaguji na cokoli co je proti jejim nazorum, aniz by nekdy neco poradneho slyseli. Predevsim ti, ktere nikdo snad ani nezna.

Za me - ja jsem slysel 6 typu kabelu behem tohoto dne, 3 z nich jsem mel delsi dobu doma i na jinych sestavach u kamaradu. Potvrdil jsem si to co jsem slysel jiz drive + nektere nove poznatky. Mam v tom jasny zebricek, ktery konci tim, ze si porizuji ke svym komponentum jeden stejny typ. Kdyby tam slysitelne rozdily nebyly, neinvestoval bych takoveto penize, To mi verte!

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Pro Pasula a další, kteří si myslí, že to beru smrtelně vážně a jakýkoli výsledek jejich testu budu sestřelovat: NEBUDU.

Rád bych se dozvěděl jak je možné, že některé věci, které selským rozumem nemůžou fungovat a řada odborníků, kteří mají poněkud větší kredit a zkušenosti než místní hifisté tvrdí, že nefungují. K tomu jsou potřeba dvě věci - buď vysvětlit, na jakém principu to funguje a proč, nebo dokázat, že je to skutečně slyšet. Ta první věc je pro většinu místního osazenstva téměř nemožná (bez urážky) a ta druhá je naopak vcelku jednoduchá. Jde to ABX testem. Jenže aby takový test byl k něčemu, je potřeba splnit pár podmínek. Pokud je nesplňuje, nedokazuje absolutně nic. Domácí zkouška, kdy si někdo sám vymění kabel a pak hledá rozdíl je zcela k ničemu, autosugesce je hodně mocná čarodějka. Slepý ABX test, který má dostatečně velké množství pokusů, při kterém se nemluví (bez lepidla), kde se zapisují výsledky, je naopak dost prokazatelný. Při deseti pokusech se člověk musí trefit alespoň 8x. Při dvaceti alespoň 14x. Podniknout takový ABX test není až zas takový problém, to že se jeho podniknutí většina zastánců woodoo příslušenství vyhýbá jako čert kříži o lecčems vypovídá. A to že když už něco podniknou a vydávají to za ABX test, aniž by jejich poslech měl s ABX něco společného taky.

Jinak to, že dostanu k CD přehrávači za 400.000 kabel "na zkoušku" mi přijde jako hodně ujetá záležitost a myslím, že bych o tom v manuálu nic nenašel. Srovnání s paměťopvou kartou mi taky dvakrát neštimuje.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

....GA GA GA... :)

Zakladni bod je v tom, ze tobe nikdo nic nepotrebuje ani nechce dokazovat. Nenut se do toho a zkus o tom premyslet. ;)

Odpovědět