pro1OOr

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: pro1OOr

Příspěvek od bh69 »

bubuxin píše:"On tu byl. Tady seděl, jak sedíš ty, ty, ty a ty. Tady všude seděl." pro100r
:lol: *thumbs up*

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

*bravo* *bravo* *bravo*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ta diferenční informace jsou většinou ptákoviny. Silně záleží na nahrávce, Když už, tak ji cpěte dozadu, ne dopředu. Ale zaspali jste dobu, jste cca v roce 1974, pak se šlo od toho rychle pryč. Berlička pro mizerný stereo systém a špatnou akustiku, nic víc.
Pavel Macura Audio

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no, těžko reagovat na věty, které moc nedávají smysl, ale budiž:

- Gerzon se shufflingem zabýval koncem 90. let (třeba zmiňované Application of Blumlein shufling to Stereo Microphone Techniques je z roku 1994). ale je fakt, že jeho největší zájem je Ambisonic, v tom má prachy a život. shuffling jen teoreticky zdůvodnil a propočítal + navrhl.
- že záleží na nahrávce je pravda. pro nahrávky pořízené třeba "blumleinovým párem" shuffling není zapotřebí (a možná by takovou nahrávku i zkreslil (???) - to si ovšem nejsem jistý, nikdy jsem ty elektronické hračky jako Francistein neslyšel). Blumlein (i Gerzon) ho navrhli pro rozteč mikrofonů 18 - 20 cm. tyhle vzdálenosti jsou u nekoincidenčních mikrofonů velmi obvyklé.
- "blumleinův pár" má maximální rozdíl mezi L a P kanálem cca 18dB. nekoincidenční mikrofony se dostanou na max. 7dB (tuším ORTF). při použití "shuffleru" se tato hodnota zvedá na cca 15dB (!!!) - co to prakticky znamená, nechám na tvé úvaze.
- při vší úctě, Blumlein a Gerzon (nebo třeba i Linkwitz, i když ten jeho Watson je dost divoký) jsou trošku větší kapacity než ty, PMA. jen pro mou informaci - víš o tom něco víc, než jen že je to "berlička pro mizerný stereosystém a špatnou akustiku"???

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PMA píše:Když už, tak ji cpěte dozadu, ne dopředu.
aha, už mi došla tahle poznámka - rozhodně souhlasím.
rozhodující je ovšem poslechový zážitek - a ten je fantastický.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Pánové bubuxin, bh69, drvoštěp, běžte si prosím dělat kozy z pána Linkwitze. Tento pán nepochybně významného formátu totiž jaksi klopýtá v myšlenkách pár let za dadaftem, jestli Vám to neuniklo.
Přes řeku do stínu stromů.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Já a bh69 jsme tleskali Cimrmanovi-"On tu byl. Tady seděl, jak sedíš ty, ty, ty a ty. Tady všude seděl." pro100r. Ale jinak já osobně nikoho neznevažuji.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

korys píše:Pánové bubuxin, bh69, drvoštěp, běžte si prosím dělat kozy z pána Linkwitze.
ja se jen pobavil zminenou citaci z Cimrmanu, jinak jsem diskutovane nijak nekomentoval a uz vubec nezpochybnoval, naopak cele tema povazuju za dost zajimave cteni ...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

díky za zastání korýši. :D
jen ať se pánové baví, čas, kdy budeme mluvit vážně, se ale pomalu blíží (vzhledem k tomu, že budu výhybky ladit sám, počítám, že porubu vše tak do čtvrt miliónu, zkrátka míň, než jaký je potenciál). pokud jde o Linkwitze, on opravdu sám neví, co vymyslel a proč to funguje, jak to funguje. navíc je ten jeho systém opravdu dost nepraktický...

jinak ta zmiňovaná vzdálenost (18 - 20 cm) není důležitá jen u mikrofónů (hádejte, proč zrovna 18 až 20 cm?) - v případě "míchání" určuje, od jaké frekvence níž bude probíhat převod fázových rozdílů mezi mikrofony na rozdíly amplitudové...

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

jen ať se pánové baví, čas, kdy budeme mluvit vážně, se ale pomalu blíží

21.12. 2012

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Pána Linkwitza si vážim, ale to ešte neznamená že s ním vo všetkom súhlasím. Nech sa len pekne hrá aj s dadaftom, je to pekná zábavka. Ja si budem ďalej počúvať normálne stereo z dvoch bedničiek.Keď mi bude spievať Anna Netrebko tak nechcem počuť Monserrat Caballé :-)

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Co oko nevidělo a ucho neslyšelo ... :-)

Přece jen je dobré zkusit, jaké to je.

Poslouchal jsem na zkoušku v tomto zapojení Briana Ferryho a Monserrat Caballé jsem z toho přitom neslyšel :-)

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Myslel som to skôr tak že "tady všude seděl" mi z útlej Anny urobí mohutnú Monserrat, teda pseudopriestor.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Já vím ... to byl jen pokus o žert ... :-)
Pravdou ale je, že se to příjemně poslouchá ...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

"pseudopriestor" máš akorát ve své hlavě bubuxine.
ale nebolí to...

Odpovědět