repro - směrem k posluchači nebo rovnoběžně?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: repro - směrem k posluchači nebo rovnoběžně?

Příspěvek od dadaft »

jo. takže nikdo nemá páru o čem mluvím. prosím admina, aby to zamkl nebo smazal. díky.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

dadaft píše:jo. takže nikdo nemá páru o čem mluvím. prosím admina, aby to zamkl nebo smazal. díky.
Coz ti melo dojit hned po prvnim prispevku, nemel ses nechat uchlacholit Aleskovym a Peerovym poplacanim po zadech.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

je to prostě nářez Donutsi. měl jsem a mám zdvižený adrenalin na max. víc jak týden jsem nemohl dělat nic jiného než poslouchat. ty bedny musí být na milimetr. ale už to mám v paži. dvě holé prdele mi stačí. trhněte si nohou. čau.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Donuts píše:
dadaft píše:jo. takže nikdo nemá páru o čem mluvím. prosím admina, aby to zamkl nebo smazal. díky.
Coz ti melo dojit hned po prvnim prispevku, nemel ses nechat uchlacholit Aleskovym a Peerovym poplacanim po zadech.
dadaft píše:je to prostě nářez Donutsi. měl jsem a mám zdvižený adrenalin na max. víc jak týden jsem nemohl dělat nic jiného než poslouchat. ty bedny musí být na milimetr. ale už to mám v paži. dvě holé prdele mi stačí. trhněte si nohou. čau.
Ach jo, takto to dopadne když se vytrhává z kontextu. Nevím jak poplácával Peer, ale já ne a ty holé prdele patří k něčemu úplně jinému a ne k Dadaftově poslechové místnosti....

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Myslím, že Mr. Cardas není žádný idiot a když něco napíše, tak ví co
a určitě si za tím bude stát. To není, dadafte, žádné poplácávání po zádech...
Já tomu věřím.
Nic si z toho nedělej.
A ta prcina je pěkná... :)

boxer

Příspěvek od boxer »

ty bedny musí být na milimetr.

Tam už jsem někde začínali,žejo.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

sniž si ten pitomý strop o pitomých 17cm nebo kolik, já ti pošlu náčrt, kam zhruba postavit bedny, doladit to budeš muset sám, závisí to na spoustě věcí, a pak se spolu začneme bavit boxere...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

*offtopic*
Nechcel som povodne ani prispievat, pretoze ja k tomu nemam co povedat, skor ma trapi jedna vec.
Dadafte, stupni si prosim tiez do seba a nekop hned okolo seba ako trojrocny frkan, my chapeme, ze to myslis dobre ale netreba to prehanat...
Mne osobne z tohto vlakna vyslo najavo to, ze sa ti zjavne nepodarila rekonstrukcia bytu a ani bedne nie su celkom OK.
Eficak ti to nenapadne naznaci a ty ho pred nastupenou jednotkou zhodis za to, ze ti v podstate pomaha. Tak to mi to pride presne ako to trojrocne chalanisko ktoremu zobrali cukrovu vatu, alebo popcorn, ktory si Donuts urcite nad touto diskusiou vydatne uziva...

A pre mna za mna ma niekam posli, mozno si to zasluzim, pretoze som tu tak trosku offtopic

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

rekonstrukce bytu se podařila. bedny nejsou žádná špička, ale bednama to není. úplně stačí. efičák tady byl v nepravou chvíli. musel bys vědět víc, abys to pochopil. ustavení beden je nesmírně důležité. nevím, proč je to tak. zrovna poslouchám petera gabriela a je to zkrátka hluboce emotivní.

toto je pravda:
dadaft píše:to hlavní je tělesný pocit vnímání hudby. neskutečně příjemný pocit. je to takové drobné ševelení někde od středů až po opravdu masivní vibrace basů. cítíte je v těle. samotný prostor je pociťován jako pružný a hudba jako proud energie. je to lahodné a kdo to zná, tak mi dosvědčí, že nesmírně žádoucí. hudba má váhu. člověk ji fyzicky cítí. je její součástí. je to opravdu velmi intenzivní a vtahující. a to i při nízkých hlasitostech. už při střední hlasitosti je muziky opravdu plný dům a nemám žádnou potřebu tomu přihulit. s tím souvisí druhá pozouhodná vlastnost, a tou je rozlišení, množství detailů a souhra. i u komplikovaných nahrávek je pořád výborný přehled a separace.
zvláštní je, že tohle dokážou regálovky v místnosti 6,5 x 4m.
vtip je v tom, že nemůžou stát ledaskde, ale na vcelku velmi konkrétním a nezaměnitelném místě. když s nima pohnu jinam, kouzlo je pryč. a můžu dělat trojúhelníky do alelůja, a je mi to k ničemu - nedá se to poslouchat. ano, zůstane tam lokalizace jednotlivých zdrojů, více či méně kvalitní barva nástrojů, slyším basy, středy, výšky. prostě normálka. ale nemá to grády. radost je fuč...
tečka.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

dadaft

Ber to v klidu a s rozumem já vím že jseš zapálenej pro věc a jako jeden z mála lidí máš potřebu o tom psát a to je dobře ale nerozvíjej si zbytečně svojí audio neurosu *palec*
fandím ti jen tak dál jednou to najdeš

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

nemám audionervosu. jsem vysmátý. ale to je fuk.

chtěl jsem ještě dodat: jestli má někdo pocit, že jsem efičáka shodil, tak ať si to všechno přečte pořádně. není to tak. byl jsem naštvaný na něj místo abych se zlobil na sebe. je to jednodušší. znáte to, ne? hluboce lituji některých vět, ale už se nedají vzít zpátky. tímto se efičákovi veřejně omlouvám a s tímhle tématem definitivně končím.

boxer

Příspěvek od boxer »

sniž si ten pitomý strop o pitomých 17cm nebo kolik, já ti pošlu náčrt, kam zhruba postavit bedny, doladit to budeš muset sám, závisí to na spoustě věcí, a pak se spolu začneme bavit boxere...

Víš Dadafte, nesmíš vše brát tak smrtelně vážně. Když jsi s velkou ódou přišel se zlatým rozměrem poslechovky podle Cardase,(přičemž kdyby jsi byl pozorný,tak se to probíralo drahně před lety jak na Lopuchu,u Napoleona,na Slovanetu) a zná to (nebo měl by )každý hifista,tak jsem ti chtěl udělat radost,že jsi mě něco objevil.

Ale ono není vše jen + a - ,černé a bílé,dobré a špatné.Jsou i jiné možnosti,jak si pomoct s kvalitním zvukem,akustikou atd.
Jenže ty si chceš vše prověřit sám,jak jsem ti už jednou napsal,sednout si na rozpálená kamna vždy,i když už 1000 se jich spálilo,vymést všechny slepé uličky atd.

Ale já ti fandím,i když je to někdy pohled tristní. Ale kopat kolem sebe,vše ukončovat,aby jsi se vrátil jako malý fakan nasupený vzápětí zpět a opět kopal a zase vychvaloval,točil se v kruhu a urážel ostatní kolem sebe se jeví příliš dětinské nebo schizofrenní.

Na Merhauta jsi nakonec taky došel,že měl (alespoň v něčem) pravdu.

boxer

Příspěvek od boxer »

Aby se náhodou J.M. neurazil,tak poslední věta měla končit

,že měl (alespoň v něčem pro tebe) pravdu.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Renown píše:to Palipol :

konečně pořádný příspěvek. Tohle vlákno už to moooooc potřebovalo
Nevedel som, že niekoho tým urazím a dadaftovi sa ospravedlňujem, kľudne to zamkni, alebo požiadaj o zmazanie (stačí môj príspevok). Ten zadok je presne podľa môjho gusta, nechal som sa strhnúť prechádzajúcim príspevkom a urobil z neho fetišistický výr(a)ez...

...a keďže mám pocit, že to s tým trochu súvisí, vysvetlím:

Ak sa mi niečo páči, prežívam to sám, alebo aj niekto iný, s podobnými chuťami. Je to o zadkoch aj o živelnom HiFi. Nemožno sa vyjadriť k pokusom. ZHRUBA možno áno, základné postuláty akustiky sú snáď každému známe, no pre plné využitie vlastností konkrétnej reprosústavy nestačia. Ak sa chceme dostať ďalej, musíme merať a týmto spôsobom sa dozvedieť o sústave ako sa chová v konkrétnych podmienkach. Ucho+psyché nestačí.
A tak to väčšina z nás rieši ZHRUBA, pocitovo. Niekedy to ale vypáli subjektívne lepšie až do nirvány, pretože počúvať nudný, suchý, lineárny zvuk vášinou módy psyché nevybudí. Aby som niekoho neurazil píšem schválne "väčšinou".

O ustavení reprosústav v priestore by som mohol písať romány, trafiť sa do optimálu v domácich podmienkach je proste nereálne. Počúvaním a nastavovaním podľa svojich obľúbených CD už vôbec nie. Už základné meranie ukázalo,že odrazy dokážu urobiť zo zvukového snímku kašu, ale keď má na vrchu feferónku (čítaj napr. obľúbené kmitočtové pásmo, priestor...) tak sa to nejak strávi. A tak som "strávil" týždne nastavovaním repro do polohy, presunmi nábytku a akustickými úpravami tak, aby ma to zvukovo nesralo. Konkrétnosťami o tvare MOJEJ miestnosti, dozvuku, módoch, nebudem unavovať, každý vie o čom hovorím, popularizácia mi pripadá nezodpovedná. Môžem ale zodpovedne povedať, že mi to nehrá optimálne. Nie je problém použiť slová fantastický, boží, neskutočný...to ale ešte nemusí znamenať optimálny. Len obyčajná zmena hlasitosti dokáže karty pekne zamiešať, a to je len zlomok problému.

Akustika je džungľa a my sme v jej strede. Každý to rieši po svojom. Jeden si cez satelit zavolá vrtuľník a druhý začne sekať okolo seba mačetou. Ja momentálne sedím pri ohníku na vysekanej čistinke a čakám, že si dym niekto všimne. Najlepšie niekto s DSP.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Palipol :

Jejda, to sis asi špatně vysvětlil.
To vlákno bylo plné hnojačky (jak by řekl Pasul). Tři stránky absolutně bezcenných příspěvků, které nikoho ničím neobohatily. Mlácení prázdné slámy.

Ten hezký zadek byl vítaným osvěžením.

Takhle jsem to myslel *palec*

Odpovědět