repro - směrem k posluchači nebo rovnoběžně?
Re: repro - směrem k posluchači nebo rovnoběžně?
Jsem minule slyšel, že tady měl někdo strach přijet na sraz do Rožnova, aby nepřišel k újmě na zdraví. 

Kolegové,
neprozrazujte prosím svá přístupová hesla svým pubertou těžce zkoušeným synům.
Oni z Vás pak zde dělají totální blbce.
Přece mi nikdo nechce tvrdit, že tohle sem píšou dospělí inteligentní lidé, spojení společným a radost přinášejícím zájmem.
Oni z Vás pak zde dělají totální blbce.

Přece mi nikdo nechce tvrdit, že tohle sem píšou dospělí inteligentní lidé, spojení společným a radost přinášejícím zájmem.
Peer: dekuji za pripomenuti, alfasamec z toho obskurniho slovenskeho platku by nemel byt zapomenut. Rozohnil tu valnou vetsinu navstevniku, ale pak se po nem tak nejak slehla zem.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=291
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=291
Křeček - Máš pravdu. Je to divné. Ale někteří tady používají takovou komunikaci již dlouho a když to někdo použije proti nim, tak je hned oheň na střeše. Vlastní medicíny se povětšinou nelíbí. Někteří jedinci jako davidhighend dokonce vymýšlejí nové teorie a hrají na city. Ovšem naprosto normálně si vymýšlí a sprostě lžou!!! Snaží se hrád dobráka. Humus....
Pan Merhaut je údajně pohodový člověk. Mě to tak nepřijde, ale třeba se mýlím. Co pane Merhaut?
Pan Merhaut je údajně pohodový člověk. Mě to tak nepřijde, ale třeba se mýlím. Co pane Merhaut?
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Pasule mel by jsi sklidnit hormon. Nikdo nevi o cem mluvis protoze je to na foru slovanetu. Nazyvat lidi lhari muzes jen v pripade, kdyz dokazes, ze lzou. V opacnem pripade budes vypadat jako pitomec...
Ale copáááák. U vás zima co? Tři centimetry sněhu a u muzea čtyři. Máte tam teď ty sněhokupy na tych rovnych střechach a padá vam to na hlavu co? Člověče laskavě se vzpamatuj a uklidni se! Nepiš něco co není pravda a přestaň si vymýšlet. Za pitomce jseš tady tak leda ty. Budu ti velice vděčný, když na mě zapomeneš a přestaneš si mě všímat. 

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To je nejhorší, když někdo umí jen popichovat, ale když má píchat, tak to už je horší!humpf píše:Donuts má tu výhodu, že nevystupuje jako expert na techniku, kabeláž, akustiku, elektro nebo hudební nauku nebo estetiku. Tj. nemele o věcech, kterým nerozumí. Jen je občas trochu štiplavý. Není to zrovna milé, ale bohužel má obvykle pravdu.Peer píše:to Donuts:
koblihu díky. To je krásná historická fotografie.![]()
Dodnes jsem se nedozvěděl, na čem hraješ ty?
A jeho starý profil se dá pořád najít:
http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... topic=1586
Nechci flamovat a Donuts nepotřebuje moje zastání, takže bych možná měl mlčet. Ale ty jeho štípance mi přijdou vždycky trefné, tak jsem si teď neuměl pomoct. Pardon, už mlčím.
Štiplavý umí být každý, ale konstruktivně se zapojit do debaty to už je problém.
Konstruktivni debata na foru o pocitech? Vy jste ale hlava pane vachmajstr.Štiplavý umí být každý, ale konstruktivně se zapojit do debaty to už je problém.
Ale uz mlcim, nechci rusit tu peknou anglicko-severomoravskou rozepri, popcorn mam po ruce.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Já měl na mysli konstruktivní debatu o ustavení beden, o což by v tomhle vlákně mělo jít, ale beru tu hlášku "anglicko-severomoravskou rozepři". To se mi fakt líbilo, takže už mám taky popkorn v ruce a sedím vedle Tebe v první řadě 

-
- Kontaktovat uživatele:
Aby všichni věděli o co jde.
dynaudio 50 po nekolikate - http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... sc&start=0
Dospělé HiFi (začíná to pasulovým postem) - http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... &start=900
a vytažený OT z vlákna dospělé HiFi - http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... Cl%E9+hifi
Nebudu to komentovat, názor si každý může udělat sám.
dynaudio 50 po nekolikate - http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... sc&start=0
Dospělé HiFi (začíná to pasulovým postem) - http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... &start=900
a vytažený OT z vlákna dospělé HiFi - http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... Cl%E9+hifi
Nebudu to komentovat, názor si každý může udělat sám.
Krecku: ano rikaji si dospeli a inteligentni, byt to tak na prvni pohled nevypada. Spis bych rekl nevyzrali a zamindrakovani.Křeček píše:Kolegové,
Oni z Vás pak zde dělají totální blbce.![]()
A do toho tady potom prudi takovi kreckove a vrchni popichovac humpf ...

Ja se snazim prispivat uz jenom do for o hudbe, uz jsem se tomu prestal i divit. Internetova fora, kde se pohybuji povetsinou jenom muzi = muzska jesitnost povysena pocitem vlastni nezastupitelnosti a jedine pravdy, v kombinaci s virtualni kombinaci je (receno teenagerovskym slangem) deadly combo....
Myslím, že by to měl Rowing vyhodit z dadaftova vlákna někam jinam...
nádhera chlapi. takové upřímné. od srdce...
včera jsem se konečně dokopal vzít metr a udělat přesně to rozestavení, jak ho doporučuje Cardas.
když se podíváme do té jeho brožury, vidíme, že jsou tam bedny vždycky nakresleny rovnoběžně. je to jenom pro názornost a nakonec je máme prostě natočit směrem k poslechovému místu?
a jak důležitý je ten poměr stran 10 : 16 : 26 ? vždyť on tam uvádí i rozmístění beden k delší stěně a dokonce i ve čtvercové místnosti.
odpověď mi mohl dát jenom poslech. pečlivě jsem poměřil vzdálenosti beden od zadní a bočních stěn, abych měl jistotu udělal kontrolní měření jejich vzájemné vzdálenosti a odstupu od vzdálenější boční stěny, do přehrávače vložil klavírní sonátu a přesunul se na poslechové místo. bedny byly ustaveny rovnoběžně.
po prvních tónech mi spadla čelist až na podlahu a kdybych ji před spaním nesebral, válí se tam doteď. zpočátku převládala euforie a hluboká úleva, ale ten nejsilnější výsledný pocit je pocit přirozenosti.
nedá se to nijak vysvětlit. dílo je prostě harmonické. první, co mě napadlo a rozesmálo, bylo uvědomění si, co všechno jsem do této chvíle byl ochotný považovat za tzv. hifi zvuk, neboli vysokou věrnost reprodukce. neuvěřitelné! prostě ne - u - vě - ři - tel - né.
půl hodiny jsem se na tomto místě snažil nějak popsat výsledný dojem. nejde to.
když se vrátím k otázkám z úvodu. bedny v tomto ustavení musí být rovnoběžně. při natočení na posluchače se všechno deformuje a pocitově řečeno začíná být "ušpiněné".
co se týče rozměrů, nemám zdání v čem to vězí, ale důležité zřejmě jsou, a to velmi. cardasovo ustavení je jedním z několika možných, kdy se prostě uvnitř poslechového prostoru nikde nic nebije, nikde nic nehapruje. je prostě ideální. klidně si můžete sednout za bedny a pořád to bude hrát naprosto skvěle...
včera jsem se konečně dokopal vzít metr a udělat přesně to rozestavení, jak ho doporučuje Cardas.
když se podíváme do té jeho brožury, vidíme, že jsou tam bedny vždycky nakresleny rovnoběžně. je to jenom pro názornost a nakonec je máme prostě natočit směrem k poslechovému místu?
a jak důležitý je ten poměr stran 10 : 16 : 26 ? vždyť on tam uvádí i rozmístění beden k delší stěně a dokonce i ve čtvercové místnosti.
odpověď mi mohl dát jenom poslech. pečlivě jsem poměřil vzdálenosti beden od zadní a bočních stěn, abych měl jistotu udělal kontrolní měření jejich vzájemné vzdálenosti a odstupu od vzdálenější boční stěny, do přehrávače vložil klavírní sonátu a přesunul se na poslechové místo. bedny byly ustaveny rovnoběžně.
po prvních tónech mi spadla čelist až na podlahu a kdybych ji před spaním nesebral, válí se tam doteď. zpočátku převládala euforie a hluboká úleva, ale ten nejsilnější výsledný pocit je pocit přirozenosti.
nedá se to nijak vysvětlit. dílo je prostě harmonické. první, co mě napadlo a rozesmálo, bylo uvědomění si, co všechno jsem do této chvíle byl ochotný považovat za tzv. hifi zvuk, neboli vysokou věrnost reprodukce. neuvěřitelné! prostě ne - u - vě - ři - tel - né.
půl hodiny jsem se na tomto místě snažil nějak popsat výsledný dojem. nejde to.
když se vrátím k otázkám z úvodu. bedny v tomto ustavení musí být rovnoběžně. při natočení na posluchače se všechno deformuje a pocitově řečeno začíná být "ušpiněné".
co se týče rozměrů, nemám zdání v čem to vězí, ale důležité zřejmě jsou, a to velmi. cardasovo ustavení je jedním z několika možných, kdy se prostě uvnitř poslechového prostoru nikde nic nebije, nikde nic nehapruje. je prostě ideální. klidně si můžete sednout za bedny a pořád to bude hrát naprosto skvěle...
to dadaft:
zřejmě na tom Zlatém řezu a Fibonacciho posloupnosti něco bude...
Nakonec podle toho Cardas vyrábí i své kabely?
zřejmě na tom Zlatém řezu a Fibonacciho posloupnosti něco bude...
Nakonec podle toho Cardas vyrábí i své kabely?