já o tom nepochybuju.
každý den se mi to potvrzuje. víš, mně se to cardasovo ustavení bohužel trochu kříží s nutností obyvatelnosti místnosti. není to holt jenom poslechovka, ale taky kancelář a obývák. existují ale i jiná "hrající" ustavení. normálně teď mívám bedny víc do středu místnosti a blíž k sobě, než je má cardas. poslechové místo taky o něco posunuté. v jednom místě to podobně "zaklapne" jako v tom jeho rozestavení. trochu jsem přeorganizoval nábytek a de facto to pro mě vychází úplně ideálně. bedny mám natočené tak, že se kříží za mnou, poslechové místo (za psacím stolem) s bednama tvoří rovnostranný trojúhelník se stranou asi 1m. tak málo??? v tak velké místnosti??? je to sice neuvěřitelné, ale ano. a nejen pro noční poslech - ty bedny prostě nevnímáš, jsou doslova a do písmene neviditelné a přesto je celý prostor přes nízkou hlasitost naprosto prostoupený hudbou. a nejen v tom sladkém bodě. kdekoliv. a co je důležitější než moje pocity byla asi reakce jednoho mojeho kámoše na hudbu - už ani nevím, co zrovna hrálo - - - a to seděl v koutě! - co to je? to neznám. to se mi líbí! chodí ke mně docela často, ale tohle bylo po dlouhé dlouhé době poprvé.
chápeš?
a od toho se začala odvíjet moje další cesta. nebudu holt ten velký hifista s velkýma bednama, basákama a piňďourem! koupím kvalitní monitory, možná aktivy, nebo nějaké malé a dobré regálovky s vyššími stojany a jsem na hodně dlouho vysmátý a v dobrém rozmaru...