noaid píše:
Tenhle tread je v jedné věci průlomový - PMA myslím poprvé naplno veřejně deklaroval, že ne vše se dá jednoznačně určit a změřit. Předtím to bylo spíše jen v náznacích. A na základě toho i tvrďák David změkl. To tu ještě nebylo.

No jiste, protoze jsem konecne slysel argument hodny prozkoumani
Abychom si udelali jasno, ja pracuji s hypotezou, ze vsechno se zmerit da, ale potrebujeme vyzkum, ktery urci subjektivni citlivost na tyto parametry, tj. velmi zjednodusene receno, chci vysledek typu "tabulky popisujici vztah mezi merenou velicinou X a percentilem populace, ktera je schopna to v ABX testu rozeznat". Soucasti nezbytne musi byt take pruzkum hypotezy, kterou naznacil PMA svymi "dynamickymi spektry", tj. jestli staci porovnavat prumerovane/integrovane hodnoty, nebo jestli vliv skutecne maji i rozdily chovani "pri ruznem vystupnim napeti", resp. jestli takove rozdily jsou pod/nad prahovymi hodnotami subjektivni rozpoznatelnosti.
Takovy pruzkum je principielne proveditelny, je ovsem dosti narocny. Urcite ho nebude delat firma (to by byla sama proti sobe, ze

).
Stale predpokladam, ze za naprostou vetsinu slysenych rozdilu mezi komponenty od jiste tridy (a za prakticky vsemi rozdily mezi zjevne fyzikalne nesmyslnymi voodoo pomuckami) je chovani naseho mozku, a ze objektivne neexistuji. Ja si to ovsem muzu dovolit myslet, protoze mi to nekazi kseft (bo to neprodavam

). Pruzkum nastineny vyse by mi ovsem tento pristup mohl vyvratit. Zatim se ho budu drzet, je to levnejsi

Bohuzel to taky muze znamenat, ze nema smysl vyvijet komponenty lepsi v nejakem parametru, protoze ten parametr uz nema vyznam.
Pekne na tom ovsem je, ze slepe testovani "na mem systemu v mych podminkach" je na tomhle nezavisle. Vylouci jevy ciste psychickeho puvodu, je sice vysledkem omezeno prave na ten "muj system v mych podminkach", na druhou stranu to je presne to, co chci zjistit, kdyz si neco kupuju.
P.S.: A sam se toho nedrzim, vetsinu sveho systemu jsem naslepo nevybiral, rozhodovaly i jine aspekty, jako treba, ze se mi ta vec libila principielne.