Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc
Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc
Tak do dopadá. když se někomu pekelně pletou pojmy a dojmy...
Takže
máme z krku, co tohle téma: Kdo dál
?

Z tvého příspěvku chápu, že jsi se svým autem nikdy nezkusil nic co by se dalo nazvat jízdou terénem.

To nepovažujem za hĺbku. Pre SUV samozrejme OK, no ak by si tak brodil cca 50m to by si videl čo by sa dialo. Len si zmeraj ako vysoko máš sanie do vzduchového filtra. Stačí vyšší nápor vody motor máš vypláchnutý z vnútra. A sneh? Nie, to neriešme, nevieš o čom hovoríš. Doporučujem Ti prísť sa pozrieť na offroad Tisovec, aby si videl čo mám na mysli pod pojmom terén. Budem tam celé 3 dni spolu s asi 300 posádkami. Ty, hluboká oranicaJá se brodil v půlmetrové hloubce

Vieš aký je rozdiel medzi SUV a Offroadom? SUV zapadne. Offroad zapadne tiež, akurát ďalej a na horšie dostupnom mieste. Nie, skutočne toto so mnou nerieš. V tomto som úplne inde ako Ty. Skúsenosťami aj možnosťami samotného auta. V MP3 a pod. ma spravíš s prehľadom, ale toto nie je Tvoja parketa. Občas treba zvážiť sebakritiku.
Len pre orientáciu, pravdepodobne budem v 2ojčlennom týme tejto posádky. Ešte je v hre iná...
Outback z r. 2005 má o 5cm vyššiu svetlosť ako Forester. Viem to na 100% pretože v tom čase som zvažoval Subaru, bol som na predvádzačke a jednak to bolo vo firemných prospektoch, jednak to bolo jasne viditeľné. Súčasný modelový rad na tom bude asi inak, keďže Forester konečne narástol do veľkosti ozajstného SUV. Oktávka bude na tom v tomto smere asi najhoršie. No keďže toto auto ma necháva chladným, tak mi je to jedno. Tiež by som sa rozhodol skôr pre Subaru. Jednak pre motor, jednak pre životnosť a ako jediný má redukciu. Hillholder tiež nie je na zahodenie, keďže 4kolky majú celkom zaujímavú stúpavosť. Predomnou ho nemusíš obhajovať,no na rozdiel od Teba dokážem byť objektívny a viem zhodnotiť + a - a to aj konkurencie.
Oktávia má rovnaký pohon 4x4 ako Audi a VW. Sú to koncernové značky a pohonné línie ako mnoho iných komponentov sú zhodné.
Ja uznávam, že toto je hodne

Acon
Boxer má skvelú kultúru, je perfektne vyvážený, skrátka lahoda.
Olegu díky,ale nechci se červenat lichotkami.
--------------------------
Hell boy
Jen pár poznámek k našemu "duelu".
Membrány repra jsou výrazně kvalitnější,lehčí,trvanlivější,především u středů a výšek. I u starých kvalitních beden postě to vzdušno a lahoda chybí.
Opět se bavíme o High ne o lowendu.
Ad Naim=souhlas.
Ad ABX= bylo myšleno tak,že pro slepý test mezi námi "hifisty",kteří si jej chtějí udělat a budou mezi nimi tací,co neznají,nemají naposloucháno atd,tak ten test je pro tyt účely k ničemu,páč bude zkreslen. Jinak k tomu "softwaru" jak naučit ABX nemám samo námitek.
Ad zesilovače,tam jsi se tomu vyhnul,ale myslím si,že prostě staré zesilovače s moderními nemaj šanci.Opět,bavíme se o lepší až vrcholné třídě.
Analogie s motorem boxer. Za kvalitu platíš spotřebou. U zesilovače za kvalitu platíš. A ne,že za 40 hraje stejně jak za 250.
No a k tomu závěru. Obludné to je možná z pohledu hifisty- (myslím tím to očůrávání zákazníků),ale z pohledu lidstva je to srandamač,protože jak oblbují lidstvo politici,velkovýrobci čehokoliv a pod. je o něčem jiném. Z tohoto pohledu je Highend neškodná hra pár lidí a stojí je to tak maximálně peníze,trochu rozčilování a oťukaná klávesnice.
Hifi zdar a Highendu zvlášť.
Boxer má skvelú kultúru, je perfektne vyvážený, skrátka lahoda.
Olegu díky,ale nechci se červenat lichotkami.
--------------------------
Hell boy
Jen pár poznámek k našemu "duelu".
Membrány repra jsou výrazně kvalitnější,lehčí,trvanlivější,především u středů a výšek. I u starých kvalitních beden postě to vzdušno a lahoda chybí.
Opět se bavíme o High ne o lowendu.
Ad Naim=souhlas.
Ad ABX= bylo myšleno tak,že pro slepý test mezi námi "hifisty",kteří si jej chtějí udělat a budou mezi nimi tací,co neznají,nemají naposloucháno atd,tak ten test je pro tyt účely k ničemu,páč bude zkreslen. Jinak k tomu "softwaru" jak naučit ABX nemám samo námitek.
Ad zesilovače,tam jsi se tomu vyhnul,ale myslím si,že prostě staré zesilovače s moderními nemaj šanci.Opět,bavíme se o lepší až vrcholné třídě.
Analogie s motorem boxer. Za kvalitu platíš spotřebou. U zesilovače za kvalitu platíš. A ne,že za 40 hraje stejně jak za 250.
No a k tomu závěru. Obludné to je možná z pohledu hifisty- (myslím tím to očůrávání zákazníků),ale z pohledu lidstva je to srandamač,protože jak oblbují lidstvo politici,velkovýrobci čehokoliv a pod. je o něčem jiném. Z tohoto pohledu je Highend neškodná hra pár lidí a stojí je to tak maximálně peníze,trochu rozčilování a oťukaná klávesnice.
Hifi zdar a Highendu zvlášť.
Disko z FOTO, zhruba v strede videa je záber na základe čoho si spravíš obraz, čo asi je terén.
http://www.youtube.com/watch?v=4uJlGsoKZeo
A čo brodenie. To prvé auto je sériové, bez šnorchlu môžem brodiť 1,1m. Do druhé je už zdvihnuté a bez šnorchlu brodí 1,3m.
http://www.youtube.com/watch?v=Vj70Hnqv ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=4uJlGsoKZeo
A čo brodenie. To prvé auto je sériové, bez šnorchlu môžem brodiť 1,1m. Do druhé je už zdvihnuté a bez šnorchlu brodí 1,3m.
http://www.youtube.com/watch?v=Vj70Hnqv ... re=related
Naposledy upravil(a) Acon dne 18 úno 2010 21:19, celkem upraveno 1 x.
Jste mě úplně pobláznili ..
O víkendu jdu zkusit se svým Mitsubishi vyjet nějakou zasněženou sjezdovku.
Akorát se obávám, že místo ocenění "motor roku" dostanu od snowborďáků titul "magor roku".
Další díly tohoto nekonečného seriálu si nechávám na zítra.
Teď se jdu kouknout na OH.
Tím jako myslím olympijské hry, ne aconovy Ošťaté Hajzly.
Akorát se obávám, že místo ocenění "motor roku" dostanu od snowborďáků titul "magor roku".
Další díly tohoto nekonečného seriálu si nechávám na zítra.
Teď se jdu kouknout na OH.
Tím jako myslím olympijské hry, ne aconovy Ošťaté Hajzly.
Na zjazdovku sa vyprdni. Ak je sneh hlbší ako výška podvozku, zostaneš ležať "na bruchu" a z toho sa ťažko dostáva. Preto Tú Hellboyovuzjazdovk u beriem s rezervou. Netvrdím, že na zjazdovke nebol, ide o výšku snehu a jeho kvalitu. Prašan je bez problémov, ten môžeš pred sebou hrnúť ako pluh. Mokrý sneh he problém. Rýchlo zalepí vzorku pneu a tá sa nedokáže z neho ani očistiť a tak máš vlastne hneď hladké pneu. Problém je ľad pod snehom. Najlepšie je vybaviť sa reťazami a lopatou. To je povinná výbava do terénu. Mne chýba naviják, no do leta by mohol byť na aute. To sa dá už odvážnejšie vydať do neznáma.zero píše:Jste mě úplně pobláznili ..
Máš SUV, alebo OFF?
To, že máš super terénní auto,které projede víc než moje je pravda, ale nevím co to má společného s tím, že Škodovka 4x4 NEMÁ pohon Audi Quatro, ale Haldex a Outback 2004-2009 NEMÁ větší světlou výšku než Forester. Najdi si to na internetu a další věci tohoto typu mě kdyžtak pošli soukromou zprávou.
Acone, to je bomba!Acon píše:
všichni normální lidi zaparkujou na místech bez sněhu, jen highendista to zapíchne na metrové hromadě, kterou stáhli z celého parkoviště.

kdo chce, podobenství si najde...
p.s. já měl vždycky raději enduro.
Ještě jste nepoznali pořádné terénní vozidlo 6x6, až se svezete ve V3S tak poznáte co je terén a závratě od žaludku

Znáte, kolik má kardanů a náhonů a uzávěrek ???

Znáte, kolik má kardanů a náhonů a uzávěrek ???

Jo jo,teď to chtějí poslat na Tahiti,mám dojem. 

co chceš...? Jen tak někdo mu nezabere parkovací místo ... 
ale jinak nechápu, proč se ještě stále honíte dokolečka za svým ohonem ...

ale jinak nechápu, proč se ještě stále honíte dokolečka za svým ohonem ...
Pánové, asi nemáte co poslouchat, že tu rozebíráte takové pí....ny.
Je to tu jako v hospodě po osmém pivu.
Chybí rozebrat politika, ženské a nakonec se porvat.
Je to tu jako v hospodě po osmém pivu.
Chybí rozebrat politika, ženské a nakonec se porvat.
Pánové,
tahle diskuze se mi dobře čte, pořád se něco děje
Hifi je i mým koníčkem a stálo mě opravdu už pár stovek tisíc, ale zaplatil jsem je dobrovolně a rád a měl vždy ohromnou radost z každé nové věci.
Paradoxně jsem ovšem toho názoru, že pokud se tady bavíme o případných ABX testech, opravdu by se zde...a snad i na celém světě nenašel posluchač, který by opravdu průkazně, neochvějně a zcela jistě rozeznal rozdíly v napájecích, propojovacích a repro káblech. Tzn. poznal by a určil z 10 variant propojení vždy to správné a to opakovaně.
Někdo můžete namítnou, že v těchto případech je to o nuancích a drobných detailech, ale zde je právě ten problém.
Proč mám dlouhodobě poslouchat a zkoumat (vsugerovávat si), jestli je vůbec lidskému, nedokonalému sluchu slyšitelná alespoň minimální změna výše uvedeného a kupovat nějaké placebo produkty, když tato změna není okamžitá a markantní tak, jako bychom testovali přepínáním několikeré reprosoustavy, napojené k jednomu zdroji(zesilovači)???
A pokud to tak opravdu není, není objektivní důvod utrácet naše peníze za tyto věci.
Jasně, je to náš koníček, záliba...takže si subjektivně utrácejme za co chceme a utěšujme sami sebe, jak jsme dobře nakoupili...a máme z toho radost, protože jsme pořád kluky
tahle diskuze se mi dobře čte, pořád se něco děje

Hifi je i mým koníčkem a stálo mě opravdu už pár stovek tisíc, ale zaplatil jsem je dobrovolně a rád a měl vždy ohromnou radost z každé nové věci.
Paradoxně jsem ovšem toho názoru, že pokud se tady bavíme o případných ABX testech, opravdu by se zde...a snad i na celém světě nenašel posluchač, který by opravdu průkazně, neochvějně a zcela jistě rozeznal rozdíly v napájecích, propojovacích a repro káblech. Tzn. poznal by a určil z 10 variant propojení vždy to správné a to opakovaně.
Někdo můžete namítnou, že v těchto případech je to o nuancích a drobných detailech, ale zde je právě ten problém.
Proč mám dlouhodobě poslouchat a zkoumat (vsugerovávat si), jestli je vůbec lidskému, nedokonalému sluchu slyšitelná alespoň minimální změna výše uvedeného a kupovat nějaké placebo produkty, když tato změna není okamžitá a markantní tak, jako bychom testovali přepínáním několikeré reprosoustavy, napojené k jednomu zdroji(zesilovači)???
A pokud to tak opravdu není, není objektivní důvod utrácet naše peníze za tyto věci.
Jasně, je to náš koníček, záliba...takže si subjektivně utrácejme za co chceme a utěšujme sami sebe, jak jsme dobře nakoupili...a máme z toho radost, protože jsme pořád kluky

Acone,Acon píše:Na zjazdovku sa vyprdni. Ak je sneh hlbší ako výška podvozku, zostaneš ležať "na bruchu" a z toho sa ťažko dostáva. Preto Tú Hellboyovuzjazdovk u beriem s rezervou. Netvrdím, že na zjazdovke nebol, ide o výšku snehu a jeho kvalitu. Prašan je bez problémov, ten môžeš pred sebou hrnúť ako pluh. Mokrý sneh he problém. Rýchlo zalepí vzorku pneu a tá sa nedokáže z neho ani očistiť a tak máš vlastne hneď hladké pneu. Problém je ľad pod snehom. Najlepšie je vybaviť sa reťazami a lopatou. To je povinná výbava do terénu. Mne chýba naviják, no do leta by mohol byť na aute. To sa dá už odvážnejšie vydať do neznáma.zero píše:Jste mě úplně pobláznili ..
Máš SUV, alebo OFF?