Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od Hellboy »

OK, už mě to moc nebaví a nějak to už ztratilo smysl (který to podle mnohých ani nemělo :twisted: ) Něco jsem se dozvěděl. Spíš díky skeptikům, než zastáncům rozdílů. Řekl bych že určité vybavení smysl má, ale na rozdíl od mnoha jiných koníčků mi přijde, že tady je množství zcela zbytečných věcí, které se vydávají za něco jiného než skutečně jsou, opravdu příliš velké a opovržení k některým technologiím dost neadekvátní. Pro mě osobně zůstal žebříček priorit stejný jako na začátku - akustika, repro, zesilovač, zdroj signálu a kabely které nebudou systému škodit, což podle mě například zvládnou kabely zcela základní. Chápu, že tu jsou lidé, kteří mají hodně peněz a není pro ně problém jít a koupit si prakticky cokoli i když mě nepřesvědčili, že by byli schopní výsledek slyšet, anebo minimálně, že pro mě osobně by byl rozdíl ve zvuku hodný pozornosti. Základní rozpor je podle mě v tom, že řada lidí odmítá uznat, že jejich podvědomí může při posuzování rozdílů dělat divy a na základě toho nejsou ochotni přiznat, že v lepším případě při popisování projevu některých doplňků HODNĚ přehánějí. Já to pokládám za fakt, protože to je dokázané mnoha důvěryhodnými a objektivními testy, na které se tu nakonec objevila řada odkazů, zatímco testy potvrzující opak jsem nenašel ani já, ani je tady nikdo nezmínil. Za objektivní nepovažuji to, že se někde sejde pár lidí a něco si poslechnou. Nedostatek vědeckých metod při hodnocení audio výrobků koneckonců odsoudil i zakladatel Stereophilu v rozhovoru, který může každý najít na stránkách časopisu.

Vlítnul jsem sem poněkud zprudka, což věci možná zcela neprospělo a teď mě to i trochu mrzí, protože to některé lidi co by k tématu mohli něco říct asi odradilo vůbec to tady komentovat. Pokud jsem někoho urazil, což se určitě stalo, doufám, že se přes to dokáže přenést a že zbytek se vzhledem ke sledovanosti tohoto vlákna dobře bavil a možná si na lecos udělal názor.

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

Vykašli se na to,jdeš moc do hloubky.Už jsem tu na fóru zmiňoval,že asi třetí svůj zes.jsem vyměnil asi po 20ti letech(to možná je něčí věk ze členů) a nějak jsem byl s ním sžitý.Kable mám už několik let nějaké Profigold (typ teď nevím)a kašku na to,prostě hraju a nerozptyluju se.Nevím,u koho vydržel zes. aspoń těch 20 let. :D

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Rotel RB-850, dovezený v roce 1989 ze služebky v Anglii, kde byl zakoupen z "druhé ruky", takže stáří neznám.
Dodnes perfektně hrající.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Já jen pořád nechápu, jak může zesilovač tak zrezivět. Může mi to někdo vysvětlit? To byl nějaký outdoorový model do stanu? A co dalšího v něm bylo zkorodované? Ty fotky nebyly bohužel moc podrobné. Já mám jeden svůj starý zesilovač tak 25 let a uvniř je jako nový. Budu se muset nad sebou zamyslet, co dělám špatně.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Mark Levinson píše:
Hellboy píše:Je pravda Pasule, že v příspěvcích tvých a Marka Levinsona se kromě urážek žádné fakta nenacházejí. A disertační práci od tebe na jakékoli téma bych chtěl opravdu vidět.
Prosím Tě ukaž mi kde jsem Tě urážel?
Pokud nepovažuješ za urážku, že s Tebou nesouhlasím, tak teda opravdu nevím. To kdyby posoudil někdo nestranný.

Hellboyi, prosím Tě můžeš mi na tuto otázku odpovědět?

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Hellboy píše: Vlítnul jsem sem poněkud zprudka, což věci možná zcela neprospělo a teď mě to i trochu mrzí, protože to některé lidi co by k tématu mohli něco říct asi odradilo vůbec to tady komentovat. Pokud jsem někoho urazil, což se určitě stalo, doufám, že se přes to dokáže přenést a že zbytek se vzhledem ke sledovanosti tohoto vlákna dobře bavil a možná si na lecos udělal názor.
Ja som V Teba veril. Veril som, že ten rýchloštartovateľný hajzlík dusí toho umravneného chlapíka, ktorý sa raz presadí. A tu ho máme. Stačilo pár stovák príspevkov a je po búrke ;) Tak sa zaraď a debatuj
Audio píše:....Kable mám už několik let nějaké Profigold (typ teď nevím)a kašku na to,prostě hraju a nerozptyluju se....
K rozptylovaniu sa môžeš dopracovať ak ProfiGold vymeníš za PrivateGold :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Hellboy
ty odkazy na HK, cos tady nedávno dával, jsou velmi zajímavé - třeba ten průzkum v 164 profesionálních nahrávacích studiích je total brutal. při zkoumání kalibrovaného signálu se ukázalo, že rozdíl ve frekvencích pod 100Hz, zbůsobený umístěním kontrolních reproduktorů vůči hranicím dispečinku, činí mezi jednotlivými studii 25dB !!!!!!!!!!! - to je prostě masakr (jo, i já už viděl "profíky" se sloupy půl metru od rohů "studia" - ale nikdy by mě nenapadlo, že je to obecně tak zlé) - dělají z nás blbce nebo jsou sami úplně mimo?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Mark Levinson píše:
Mark Levinson píše:
Hellboy píše:Je pravda Pasule, že v příspěvcích tvých a Marka Levinsona se kromě urážek žádné fakta nenacházejí. A disertační práci od tebe na jakékoli téma bych chtěl opravdu vidět.
Prosím Tě ukaž mi kde jsem Tě urážel?
Pokud nepovažuješ za urážku, že s Tebou nesouhlasím, tak teda opravdu nevím. To kdyby posoudil někdo nestranný.

Hellboyi, prosím Tě můžeš mi na tuto otázku odpovědět?
No "srážka s volem" a další poznámky tohoto typu místo jakékoli reakce na někým podané argumenty mi moc košer nepřijdou. Vyznívá to ve stylu: "Sice nemám k dané věci co říct, protože to nevím, nebo je pod moji úroveň někomu něco vysvětlovat, ale tento člověk je vůl." To mi zrovna jako moc přínosné nepřijde. Ale pravda je, že proti argumentaci některých dalších to je ještě docela v pohodě. Já jsem použil pár poměrně silných výrazů taky, ale ve vztahu ke konkrétním tvrzením. Nejjednoduší způsob je ty tvrzení vyvrátit a já se pak za ně klidně omluvím. Velkým písmem.

Dadaft: Ty odkazy sem dával David a já mu za ně děkuju, protože toho řekly podstatně víc než všichni ostatní dohromady.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Hellboy píše:
No "srážka s volem" a další poznámky tohoto typu místo jakékoli reakce na někým podané argumenty mi moc košer nepřijdou. Vyznívá to ve stylu: "Sice nemám k dané věci co říct, protože to nevím, nebo je pod moji úroveň někomu něco vysvětlovat, ale tento člověk je vůl." To mi zrovna jako moc přínosné nepřijde. Ale pravda je, že proti argumentaci některých dalších to je ještě docela v pohodě. Já jsem použil pár poměrně silných výrazů taky, ale ve vztahu ke konkrétním tvrzením. Nejjednoduší způsob je ty tvrzení vyvrátit a já se pak za ně klidně omluvím. Velkým písmem.

Děkuji za odpověď.
Hláška "Srážka s volem" byla reakcí na předchozí příspěvek, který nebyl od Tebe. Takže mi můžeš vyčítat cokoliv, ale urážky určitě ne *taktone*.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

aha, tak to se davidovi omlouvám.

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

dadaft píše:Hellboy
ty odkazy na HK, cos tady nedávno dával, jsou velmi zajímavé - třeba ten průzkum v 164 profesionálních nahrávacích studiích je total brutal. při zkoumání kalibrovaného signálu se ukázalo, že rozdíl ve frekvencích pod 100Hz, zbůsobený umístěním kontrolních reproduktorů vůči hranicím dispečinku, činí mezi jednotlivými studii 25dB !!!!!!!!!!! - to je prostě masakr (jo, i já už viděl "profíky" se sloupy půl metru od rohů "studia" - ale nikdy by mě nenapadlo, že je to obecně tak zlé) - dělají z nás blbce nebo jsou sami úplně mimo?
Mily dadafte,
predtim, nez si neco zase prectes, das do google translatoru a zacnes neco interpretovat, tak se prosim zamysli, jestli o tom, co ctes, alespon neco vis...

Nebudu-li z toho grafu brat extrem maximum a minimum, coz je tech "25 dB", jsou rozdily mezi vetsinou studii (tech 90 procent) cca +-5 dB. Nezname presnou metodiku mereni, navic mereni v miste poslechu a poslech samotny za konzoli (mixpult) je vzdycky problem. Navic, Genelec jako takovy neni bohvie co, nevime, kolik se na rozdilech podili samotne variace pri vyrobe tech kusu ve vsech studiich, stejne jako mody v ruznych mistech mistnosti....

Doporucuji kde cteni literaturu jako napriklad: http://www.amazon.co.uk/Recording-Studi ... 495&sr=8-1 je to cca 700 stran o tom, jak navrhovat akustiku studii a co jsou s tim spojene problemy. Nekdy si rikam, ze ve zhustene forme by se to melo mlatit povinne vsem hifistum o hlavu... a o spouste profiku nemluve...

Blbce ze sebe delaji predevsim hifiste a audiofilove jako ty kteri tvrdi, ze nepotrebuji zadne akusticke upravy a pritom bezne doma poslouchaji prave velehory s 25 dB prevysenim...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

milý coughu,
je mi jasné, že těch 25dB je rozdíl krajních mezí, a že by na to tím pádem mohly stačit 2 z těch 164 studií (koneckonců ten můj příspěvek končil otazníkem). nicméně se bavíme o profesionálních studiích a pak je to číslo i tak docela otřesné.
když je to ve skutečnosti taková pohodka, jak se snažíš naznačit, pak mi uniká tvoje poznámka
cough píše:... a o spouste profiku nemluve...
a taky si nejsem jistý, kdo z nás ten graf nepochopil: + - 5dB myslíš jako v rozmezí 5dB nebo to znamená v rozmezí 10dB, jak jsem si to vyložil já? není to u 90% studií a na profíky docela dost?

poslední větu tvého příspěvku nechápu - ale jsem nahluchlý, takže jsem u mě doma zcela jistě přeslechl, co tobě neuniklo...

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Mirek, mám reprobedny wharfedale evo 50 a cd sony esprit 20 byl zapojený optikou na Cambridge Audio DAC Magic a z něho jsem zapojoval signálové kabely *thumbs down* hraje to stejně. Nevím co je to ,bum cink ,ale mám rád pěkné výšky a basy ,coš některé a mnohé předzesilovače hodně drahých prodejců bez korekcí nesplňují ani v nejmenším. Vím že mnoho hifistů mě bude oponovat, ale Hellboy má pravdu.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Taky mě baví jak spousta lidí hraje na PURE DIRECT na komponentech co ani nemají korekce v místnostech s dlaždičkovou podlahou a francouzskýma oknama, neboli PURE DEFECT.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Mám prostě rád když si můžu korekcemi upravit hudbu. *thumbs up* a to mnohé rádoby highend nesplňují ani v nejmečním. *fnuk*

Odpovědět