OK, už mě to moc nebaví a nějak to už ztratilo smysl (který to podle mnohých ani nemělo

) Něco jsem se dozvěděl. Spíš díky skeptikům, než zastáncům rozdílů. Řekl bych že určité vybavení smysl má, ale na rozdíl od mnoha jiných koníčků mi přijde, že tady je množství zcela zbytečných věcí, které se vydávají za něco jiného než skutečně jsou, opravdu příliš velké a opovržení k některým technologiím dost neadekvátní. Pro mě osobně zůstal žebříček priorit stejný jako na začátku - akustika, repro, zesilovač, zdroj signálu a kabely které nebudou systému škodit, což podle mě například zvládnou kabely zcela základní. Chápu, že tu jsou lidé, kteří mají hodně peněz a není pro ně problém jít a koupit si prakticky cokoli i když mě nepřesvědčili, že by byli schopní výsledek slyšet, anebo minimálně, že pro mě osobně by byl rozdíl ve zvuku hodný pozornosti. Základní rozpor je podle mě v tom, že řada lidí odmítá uznat, že jejich podvědomí může při posuzování rozdílů dělat divy a na základě toho nejsou ochotni přiznat, že v lepším případě při popisování projevu některých doplňků HODNĚ přehánějí. Já to pokládám za fakt, protože to je dokázané mnoha důvěryhodnými a objektivními testy, na které se tu nakonec objevila řada odkazů, zatímco testy potvrzující opak jsem nenašel ani já, ani je tady nikdo nezmínil. Za objektivní nepovažuji to, že se někde sejde pár lidí a něco si poslechnou. Nedostatek vědeckých metod při hodnocení audio výrobků koneckonců odsoudil i zakladatel Stereophilu v rozhovoru, který může každý najít na stránkách časopisu.
Vlítnul jsem sem poněkud zprudka, což věci možná zcela neprospělo a teď mě to i trochu mrzí, protože to některé lidi co by k tématu mohli něco říct asi odradilo vůbec to tady komentovat. Pokud jsem někoho urazil, což se určitě stalo, doufám, že se přes to dokáže přenést a že zbytek se vzhledem ke sledovanosti tohoto vlákna dobře bavil a možná si na lecos udělal názor.