Zahořování reprobeden
Re: Zahořování reprobeden
Mě by taky moc zajímalo káble sa musia prispôsobiť elektrickým podmienkam komponentov.
Někde aspoň jeden odkaz,když udělali třeba řez kabelem,kde pod mikroskopem byly krystaly jinak poskládány,elektrony,protony atd. seřazeny podle příjmení a pod.
A pak udělat slepý test,aby bylo jasné,že je to "opravdu" slyšet.
Někde aspoň jeden odkaz,když udělali třeba řez kabelem,kde pod mikroskopem byly krystaly jinak poskládány,elektrony,protony atd. seřazeny podle příjmení a pod.
To je něco jako když mi řekl jeden maník že má lepší počítač jelikož má na ploše víc ikon....
K tomu všetkému, čo píšete, mám len jedno odporúčanie: porovnajte si nový kábel s takým istým, ktorý je "zahorený". Sami budete počuť výsledok. My sme to skúšali viacráz a výsledok bol viac, ako prekvapujúci. Kábel po zahorení má úplne iný zvuk. Taktiež, keď zahorený kábel pripojíte k inej zostave, po čase sa zvuk zmení. Prečo? To by som aj ja rád vedel, ale je to tak. To nie je iba môj názor. Viacráz som to skúšal a nebol som pri tom sám. Konkrétne mám kabeláž XLO Limited. Keď som káble zapojil nové, ten zvuk nebol "nič moc". Po čase sa všetko (cca 100 hodinách) "otvorilo" a až potom som zistil plnú krásu zvuku. Keď som menil predzosilovač, zapojil som tie isté káble. Aj v tomto prípade sa po nejakom čase hrania zvuk zmenil k lepšiemu. Mne to bolo vysvetlené odborníkmi tak, ako som písal. Ale to naozaj nie je potrebné rozpisovať, stačí si to vyskúšať. Potom nech si každý urobí svoj názor sám. Myslím si, že k tomuto je toto fórum. Každý napíše svoje skúsenosti a poznatky a podelí sa s nimi s ostatnými. Moje skúsenosti sú také, ako som písal.boxer píše:Mě by taky moc zajímalo káble sa musia prispôsobiť elektrickým podmienkam komponentov.
Pokud máte sluchovou paměť 100 hodin, když si pamatuje jak kabel původně hrál, tak opravdu klobouk dolů
Většině lidí stačí 30 sekund než se přehodí kabel a už neví nic...

Yep, já po těch 15-30 sekundách nevím, jak to hrálo předtím. Takže jenom rozlišuju zvuk na líbí a nelíbí, nebo něco mě tam štve, štve mě to méně a neštve.vintage píše:Pokud máte sluchovou paměť 100 hodin, když si pamatuje jak kabel původně hrál, tak opravdu klobouk dolůVětšině lidí stačí 30 sekund než se přehodí kabel a už neví nic...

Já bych nejen smekl klobouk, já bych si i klekl.
Je to zázrak !
A to zahořování beden (a nejen beden) věřím !

Zahoření beden .. ano, věřím na to, vyzkoušeno na sobě. Ale soudím, že se pouze upraví mechanické vlastnosti závěsů a membrán. Na výhybce se asi parametry nemění - nebo ano snad? 
A zahořená kabeláž .. hmm, hmm, to se mi jaksi nezdá, ale napadlo mě, že bych začal v tom podnikat a prodával již zahořené dráty. Levně

A zahořená kabeláž .. hmm, hmm, to se mi jaksi nezdá, ale napadlo mě, že bych začal v tom podnikat a prodával již zahořené dráty. Levně

K tomu všetkému, čo píšete, mám len jedno odporúčanie: porovnajte si nový kábel s takým istým, ktorý je "zahorený". Sami budete počuť výsledok. My sme to skúšali viacráz a výsledok bol viac, ako prekvapujúci. Kábel po zahorení má úplne iný zvuk. Taktiež, keď zahorený kábel pripojíte k inej zostave, po čase sa zvuk zmení. Prečo?
Já se znovu ptám.
Bylo to zkoušeno formou slepého testu? Pokud ne,nemá cenu se o tom bavit. Sluchová paměť opravdu vytrénovaného posluchače je max v minutách.
Takže za 100 hodin se tak leda zahoří uši a zvyknou si na jiný zvuk.
Já se znovu ptám.
Bylo to zkoušeno formou slepého testu? Pokud ne,nemá cenu se o tom bavit. Sluchová paměť opravdu vytrénovaného posluchače je max v minutách.
Takže za 100 hodin se tak leda zahoří uši a zvyknou si na jiný zvuk.
Ste štastný človek a pre Vás nemá zmysel nič riešiť. Však uši privyknú na všetko - aj na "tranzistorák". Stačí im 30 sekúnd. Paráda!!samoT píše:Yep, já po těch 15-30 sekundách nevím, jak to hrálo předtím. Takže jenom rozlišuju zvuk na líbí a nelíbí, nebo něco mě tam štve, štve mě to méně a neštve.vintage píše:Pokud máte sluchovou paměť 100 hodin, když si pamatuje jak kabel původně hrál, tak opravdu klobouk dolůVětšině lidí stačí 30 sekund než se přehodí kabel a už neví nic...

Neviem, čo si pamätá väčšina ľudí, ja si však zvuk pamätám veľmi dlho. Aj keď si vyberám prístroje, nepotrebujem ich porovnávať vedľa seba, ja si proste ten zvuk pamätám aj s odstupom času. A nielen 100 hodín. Verte, alebo nie, je to Vaša vec.vintage píše:Pokud máte sluchovou paměť 100 hodin, když si pamatuje jak kabel původně hrál, tak opravdu klobouk dolůVětšině lidí stačí 30 sekund než se přehodí kabel a už neví nic...
Aj tak mate šťastie, že po zahorení káblov to hraje lepšie...viete si predstaviť, že by to po zahorení hralo horšie? Máte aj takú skúsenosť?
Pilotek
Pilotek
Aretax
nepotrebujem ich porovnávať vedľa seba, ja si proste ten zvuk pamätám aj s odstupom času.
Škoda,že jsi tak skromný. Stereo.de,Audio.de,Stereoplay,a td. by se měli o tebe rvát.
Geniální renzent,co si pamatuje.
Jeden jedinej slepej test,a vymalováno.
nepotrebujem ich porovnávať vedľa seba, ja si proste ten zvuk pamätám aj s odstupom času.
Škoda,že jsi tak skromný. Stereo.de,Audio.de,Stereoplay,a td. by se měli o tebe rvát.
Geniální renzent,co si pamatuje.
Jeden jedinej slepej test,a vymalováno.
To sa mi ešte nestalo.Pilotek píše:Aj tak mate šťastie, že po zahorení káblov to hraje lepšie...viete si predstaviť, že by to po zahorení hralo horšie? Máte aj takú skúsenosť?
Pilotek
Já bych to tipoval buď na genetickou mutaci nebo hodně dobrej matroš
Určitě ale Aretax není jediný nadčlověk na naší planetě, takový vlkem pokousaný Jack Nicholson určitě slyšel rozdíly mezi síťovým kabelem zahořeným 5 a 7 minut
http://www.csfd.cz/film/6986-vlk/

Určitě ale Aretax není jediný nadčlověk na naší planetě, takový vlkem pokousaný Jack Nicholson určitě slyšel rozdíly mezi síťovým kabelem zahořeným 5 a 7 minut

http://www.csfd.cz/film/6986-vlk/
Musím se aretaxe tak trochu zastat a to i přesto, že jsem napsal je to zázrak
Aretax nám napsal jeho subjektivní názor o kterém je přesvědčený a nemá smysl mu jej vyvracet. On to prostě slyší, neberme mu to.
Sám na zahořování reprobeden věřím a jsou firmy, které před montáží do skeletu jednotlivé reproduktory různě trápí, aby jejich vlastnosti byly poté již konstantní. Totéž se běžně děje u součástek, které musí odolávat extrémním podmínkám a u kterých musí být zaručen bezporuchový a dlouhodobý chod, proto jsou taky enormně drahé.
Opakuji, vlastnost aretaxe pamatovat si po 100 hodinách původní zvuk je zázrak
. Pochybuji totiž, že těch 100 hodin je non-stop, ale asi tak max. 3 hodinky denně. Takže si pamatuje zvuk nerozehraných beden ještě cca měsíc po prvním poslechu a to není zázrak, to je již pravděpodobně nesmysl.
Na druhé straně (abych mu nekřivdil) uznávám, že je cosi "mezi nebem a zemí", co nejde změřit a přesto to existuje. Mám přítele, odborníka na víno, vinaře a uznávaného, certifikovaného degustátora vín. Dokáže zjistit nejen název vína, ale i druh, ročník a vinici odkud hrozny pocházely a celou řadu dalších vlastností, které změřit nejdou.
Pro mne který víno nepije, je to též zázrak
a nemám důvod mu nevěřit.
Takže aretaxovi jeho subjektivní pocitový názor věřím, od toho jsou internetová fóra aby mohl přispívat každý a to nejen objektivně, ale též subjektivně.

Aretax nám napsal jeho subjektivní názor o kterém je přesvědčený a nemá smysl mu jej vyvracet. On to prostě slyší, neberme mu to.
Sám na zahořování reprobeden věřím a jsou firmy, které před montáží do skeletu jednotlivé reproduktory různě trápí, aby jejich vlastnosti byly poté již konstantní. Totéž se běžně děje u součástek, které musí odolávat extrémním podmínkám a u kterých musí být zaručen bezporuchový a dlouhodobý chod, proto jsou taky enormně drahé.
Opakuji, vlastnost aretaxe pamatovat si po 100 hodinách původní zvuk je zázrak

Na druhé straně (abych mu nekřivdil) uznávám, že je cosi "mezi nebem a zemí", co nejde změřit a přesto to existuje. Mám přítele, odborníka na víno, vinaře a uznávaného, certifikovaného degustátora vín. Dokáže zjistit nejen název vína, ale i druh, ročník a vinici odkud hrozny pocházely a celou řadu dalších vlastností, které změřit nejdou.
Pro mne který víno nepije, je to též zázrak

Takže aretaxovi jeho subjektivní pocitový názor věřím, od toho jsou internetová fóra aby mohl přispívat každý a to nejen objektivně, ale též subjektivně.